«Πονοκέφαλος» για την ΕΠΣΗ και τις ομάδες…

Ανησυχία έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ώρα στο ηρακλειώτικο τοπικό ποδόσφαιρο η αναβολή του αγώνα ανάμεσα στο Μοχό και Μινωική, καθώς υπενθυμίζουμε υπήρξαν ελλείψεις στο φάκελο της Μινωικής στο Μητρώο και η αρμόδια αρχή δεν μπόρεσε να εκδώσει άδεια διεξαγωγής αγώνα και μοιραία αναβλήθηκε.

Η διαδικασία πλέον για τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού, μετά και την έλευση του μητρώου, έχει αλλάξει, καθώς η αρμόδια αρχή, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία που έχει η γενική γραμματεία αθλητισμού στη διάθεσή της, μπορεί να δίνει άδεια διεξαγωγής αγώνα ή όχι σε μία ομάδα, ανάλογα και το φάκελό της.

Επί της ουσίας, ομάδες που έχουν εγγραφεί επιτυχώς στο Μητρώο 2023, δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα, αρκεί να τηρούν απαρέγκλιτα τις νομοθετημένες προθεσμίες ως προς τα ζητούμενα του νόμου.

Όσες όμως ομάδες, δεν έχουν εγγραφεί επιτυχώς, αλλά έχουν εκκινήσει τη διαδικασία της αίτησης, δεν είναι και βέβαια πως θα είναι σε θέση να αγωνιστούν.

Η Α1 ΕΠΣΗ ξεκινάει με δύο αναβολές, τόσο του παιχνιδιού του ΑΟ Τυμπακίου, όσο και αυτό της Μινωικής όπως προαναφέραμε και στις τάξεις της ΕΠΣΗ, υπάρχει «πονοκέφαλος» για το τι θα επακολουθήσει, καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα τοπικά πρωταθλήματα.

Αυτό που τονίζουν άπαντες, είναι πως θα πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες και από τις ίδιες της ομάδες, έτσι ώστε να μην υπάρξουν πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στα τοπικά πρωταθλήματα και να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους, το συντομότερο δυνατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P