Δύο εκ των ιδρυτών του Αλόγου Μαλεβιζίου, αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται στο GRANDSPORT!

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Αλόγου Μαλεβιζίου. Ο ένας ανέλαβε την προεδρία και την διαχείριση της ομάδας και ο άλλος συνεχίζει να σκοράρει ασταμάτητα οδηγώντας την ομάδα του σε νίκες και διακρίσεις.

Ο λόγος για τον Βασίλη Συγλέτο και τον Μάνο Πατεράκη. Το ???????????????????????????????????????? βρέθηκε στην πιτσαρία «Casa Donato» και μίλησε με τα δύο από τα ιδρυτικά πρόσωπα της ομάδας για την απόφαση να δημιουργήσουν την ομάδα. Το γιατί αποφάσισαν να ονομαστεί η ομάδα Άλογο; Για την φετινή πορεία στην Β2 ΕΠΣΗ, την περυσινή και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία σε μια συνέντευξη που θα σας καθηλώσει…

«Πληρώσαμε πέρυσι τον κακό πρώτο γύρο – Δεν θα ανεβαίναμε ακόμα και αν κερδίζαμε τα μπαράζ»

Για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Αλόγου και για το τι είχαν στο μυαλό τους το φετινό καλοκαίρι (Μάνος Πατεράκης): «Σίγουρα η περυσινή χρονιά μας άφησε μια πικρία που δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, οπότε συνεχίσαμε στους ίδιους ρυθμούς από πέρυσι με κάποιες σημαντικές προσθήκες που κάναμε. Όλα αυτά τα παραπάνω είναι ο συνδυασμός για να έχουμε καταφέρει όλα αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα στο Άλογο Μαλεβιζίου. Μπορεί να μην παίζαμε καλά τις πρώτες αγωνιστικές, όμως ήμασταν μια καινούργια ομάδα η οποία δένει μέρα με την ημέρα και παιχνίδι με παιχνίδι».

Βασίλης Συγλέτος: «Όπως είπε παραπάνω και ο Μάνος φέτος δεν ξεκινήσαμε καλά την χρονιά παρότι παίρναμε νίκες, αφού το ποδόσφαιρο που παίζαμε δεν ήταν στα γούστα μας. Όμως μέρα με την ημέρα, προπόνηση με την προπόνηση και παιχνίδι με παιχνίδι το Άλογο ανεβάζει απόδοση και φτάνει εκεί που θέλουμε και είμαστε χαρούμενοι. Στόχος μας είναι να περνάμε καλά, να κρατήσουμε το όμορφο κλίμα που έχουμε και αν μας τύχει και το πρωτάθλημα καλός να μας έρθει».

Για το τι θα άλλαζαν από την περυσινή χρονιά για να κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα (Βασίλης Συγλέτος): «Ο περυσινό πρώτος γύρος ήταν καταστροφικός. Θα μπορούσαμε να είμαστε αρκετά σοβαροί στον περυσινό πρώτο γύρο, σε πολλά παιχνίδια που δεν δώσαμε την βάση που έπρεπε να δώσουμε,  χαθήκανε βαθμοί εκεί και στο τέλος μας κόστισαν. Στο δεύτερο μισό κάναμε το 12/12 και χάνουμε το πρωτάθλημα για ένα γκολ».

Μάνος Πατεράκης: «Σίγουρα όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Εγώ προσωπικά δεν θα άλλαζα τίποτα. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και προχωράμε». 

Για τον περυσινό αγώνα μπαράζ (Κοινή απάντηση): «Στο μπαράζ είχαν τελειώσει τα πράγματα για εμάς. Είχαμε αποφασίσει στον αγώνα μπαράζ είτε κερδίζαμε είτε όχι ότι δεν θα ανέβουμε κατηγορία. Άμα βγούμε κατηγορία θέλουμε να βγούμε πρωταθλητές. Έχουμε αφήσει κάτι στην μέση από πέρυσι».

«Όταν δεν μαλώσαμε μεταξύ μας σε ένα παιχνίδι 8χ8 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Άλογο Μαλεβιζίου»

Γυρίζοντας το χρόνο πέντε χρόνια πίσω. Πως πάρθηκε η απόφαση να δημιουργηθεί το Άλογο Μαλεβιζίου; (Μάνος Πατεράκης): «8/5/2018. Τότε πάρθηκε η απόφαση να δημιουργήσουμε το Άλογο Μαλεβιζίου. Πάντα το είχαμε στο μυαλό μας. Μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγαμε συνέχεια να κατεβάσουμε μια ομάδα στο τοπικό. Όλοι παίζαμε μπάλα σε ομάδες και θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που να είμαστε όλοι μαζί σαν παρέα. Η μισή παρέα μας σπούδαζε εκτός Κρήτης και όταν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους κανονίσαμε να παίξουμε μπάλα στο Αθλόπολις. Εμείς σαν παρέα γενικά μαλώναμε. Παίζουμε το παιχνίδι, στο πρώτο μέρος ήμασταν τρομεροί, όμως στο τέλος χάσαμε, όμως καταφέραμε να μην μαλώσουμε μεταξύ μας. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, καθίσαμε και πίναμε μπύρες. Εκεί που είχαμε βγει όλοι στην όρεξη αποφασίσαμε να κατεβάσουμε την δική μας ομάδα στο τοπικό.

Την επόμενη ημέρα αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες και αν μπορούμε να κατεβάσουμε την ομάδα στο τοπικό. Ο Βασίλης Συγλέτος δεν ήξερε μέχρι τώρα τίποτα. Τότε στην συνάντηση είπαμε ότι πρέπει να είναι ο πρόεδρος της ομάδας».

Για τον λόγο που έγινε πρόεδρος στο Άλογο Μαλεβιζίου: «Την επόμενη ημέρα από την απόφαση τους να δημιουργήσουν ομάδα και ενώ εγώ δεν είχα ενημερωθεί για τις αποφάσεις τους. Χτυπάει το τηλέφωνο μου ένα απόγευμα και ήταν ο Πατεράκης. Με ρώτησε που είμαι; και μου λέει έλα στο Street να πιούμε καφέ. Φτάνω μετά από λίγο και βλέπω μέσα 10 άτομα να κάθονται σε ένα τραπέζι. Σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά. Μου είπαν όλα όσα έγιναν το προηγούμενο βράδυ. Εμένα μου άρεσε σαν ιδέα και σκέφτηκα από μέσα μου θα θέλουν να τους στηρίξω με το μαγαζί για μια φανέλα, μια χορηγία. Είπα μέσα θα βοηθήσω όσο μπορώ. Τότε μου απάτησαν αφού πήραμε το ναι σου, θα γίνεις πρόεδρος του σωματείου».

Για τις πρώτες του σκέψεις για την προεδρία: «Στην αρχή ήμουν αρνητικός. Δεν ήθελα να γίνω πρόεδρος. Μετά μου το παρουσίασαν εύκολο με την φράση «Έλα ρε τίποτα δεν θα κάνεις» (σ.σ. γέλια). Αν ξέραμε ότι έχει τόσο γραφειοκρατία και τόσα πολλά χαρτιά δεν θα κάναμε ποτέ την αρχή για να δημιουργήσουμε την ομάδα»

Για ποιο λόγο πήρε το όνομα η ομάδα (Μάνος Πατεράκης): «Το όνομα της ομάδας το πήραμε από την παρωδία των 300 που λέει ο ηθοποιός «Λεωνίδα να ένα Άλογο». Μας είχε κολλήσει εκείνο το καλοκαίρι πριν φτιάξουμε την ομάδα και το λέγαμε συνέχεια».

Βασίλης Συγλέτος: «Είχαμε κατεβάσει ομάδα στο Αθλόπολις με την ονομασία Άλογο πριν καν δημιουργηθεί το σωματείο μας. Μας είχε κολλήσει το όνομα και το κάναμε. Επειδή είπαμε ότι θέλουμε να δείξουμε από που είμαστε βάλαμε και το Μαλεβίζι γιατί τα περισσότερα παιδιά είναι από εκεί. Κάτι σημαντικό που θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο είναι ότι δεν εκπροσωπούμε ούτε κάποιο σύλλογο, ούτε κάποιο χωριό, ούτε κάποιο χωριό του Μαλεβιζίου. Αρκετοί με ρωτάνε από που είμαστε τι αντιπροσωπεύουμε; Δεν αντιπροσωπεύουμε τίποτα. Το Μαλεβίζι υπάρχει στο όνομα της ομάδας γιατί εκεί έχουμε έδρα  και δραστηριοποιούμαστε εκεί».

Για τον πρώτο προπονητή στην ιστορία του Αλόγου Μαλεβιζίου (Μάνος Πατεράκης): «Στην αρχή είπαμε να μην κάνουμε προπονήσεις, απλά να κατεβάσουμε την ομάδα και να παίζουμε κάθε Κυριακή. Αυτό προφανώς δεν γινόταν και φάνηκε κι όλα από την πορεία μας».

Βασίλης Συγλέτος: «Βρήκαμε τον κόουτς Μπράνη που είχαμε την πρώτη χρονιά. Ένας σημαντικός άνθρωπος για την πρώτη χρονιά της ομάδας. Ήταν ένα παιδί φίλος μας, τον ήξερα από μικρό, είχε όρεξη, δεν είχε επαφή με την προπονητική και το τοπικό, όμως είχε την όρεξη και όλο αυτό που έκανε πραγματικά ήταν αξιοσέβαστο. Ολόκληρη την πρώτη χρονιά ήταν εκεί, η οποία πρώτη χρονιά ήταν τρομερή για εμάς. Πρώτη χρονιά όλοι μαζεμένοι να διεκδικούμε πρωτάθλημα μέχρι το τέλος στην Γ’ ΕΠΣΗ ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε εμείς ως νεοσύστατη ομάδα».

«Μα@@κες τι καταφέραμε;»

Για την πρώτη χρονιά του Αλόγου Μαλεβιζίου (Βασίλης Συγλέτος): «Στην αρχή όπως είναι φυσιολογικό δεν γνωρίζαμε και πολλά. Πηγαίναμε βήμα βήμα και μέρα με την ημέρα έχοντας δίπλα μας τον δικηγόρο Μάνο Παπαδάκη τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Βήμα βήμα λοιπόν τα βλέπαμε όλα τόσο για το Δ.Σ. όσο για τις εμφανίσεις την έδρα και τα νομικά που χρειάζεται. Το καφέ Street από την πρώτη χρονιά μας βοήθησε και οικονομικά και ψυχολογικά και μας έχει δώσει και την δεύτερη εμφάνιση της ομάδας. Την πρώτη την έχει κάνει χορηγία ο πατέρας μου. Στο πρώτο ματς του Αλόγου ήμουν στον πάγκο μαζί με τον Αλφόνσο και τον Μπράνη κόντρα στους Νέους Μοιρών και ενώ τα είχαμε βρει όλα  με το που ξεκίνησε το παιχνίδι απλά κοίταξα τον πάγκο και είπα «Μα@@κες τι καταφέραμε;».

Για το σύνθημα «Στου Αλόγου την ιδέα ορκισμένος οπαδός»: «Είχαμε έναν φίλο της ομάδας κα προσωπικός μας. Ερχόταν σε όλα τα ματς ματς και σε ένα παιχνίδι είπε «Στου Αλόγου την ιδέα ορκισμένος οπαδός». Μας έμεινε αμέσως στο μυαλό, το κάναμε μπλούζα και τώρα πανό».

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν με το Άλογο Μαλεβιζίου: «Τα δύσκολα ήρθαν μετά το τέλος της πρώτης σεζόν. Φτάσαμε κοντά στο πρωτάθλημα, τερματίζουμε τρίτοι. Εκεί ξενερώσαμε όλοι. Την εποχή που σταμάτησαν τα πρωταθλήματα λόγω του κόβιντ και ήταν σαν να μην μας ενδιέφερε. Είχε χαθεί το κλίμα και στο γήπεδο και στο μεταξύ μας. Ο Κοουτς Μπράνης προσπαθεί για το καλύτερο, αλλά δεν τον βοηθάμε να τα καταφέρει. Τότε συνεδριάσαμε και είπαμε να γίνει αλλαγή προπονητή μήπως αλλάξουν τα πράγματα. Άμα δεν τα αλλάξει τότε φταίμε εμείς και όχι ο προπονητής».

Μάνος Πατεράκης: «Θεωρώ ότι είχαμε έπαρση. Νομίζαμε ότι θα παίζαμε Γ’ τοπικό και δεν θα βλέπαμε κανέναν. Φάγαμε τις σφαλιάρες μας, όμως δεν μάθαμε από τα λάθη μας, αφού την επόμενη σεζόν, φτιάξαμε μια καλύτερη ομάδα και παραλίγο να βρεθούμε στις τελευταίες θέσεις. Εκείνη την χρονιά ήταν η πιο δύσκολη. Διώξαμε και τον προπονητή παρότι η ευθύνη ήταν των παικτών, όμως πάντα την πληρώνει ο προπονητής».

«Το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο του Αλόγου είναι ο Μάικ Παρθενάκης»

Για την απόφαση να έρθει ο Παρθενάκης στον πάγκο: «Μετά την αποχώρηση Μπράνη, κάναμε συμβούλιο και στο τραπέζι έπεσαν δύο ονόματα. Τελικά επιλέξαμε τον Μάικ Παρθενάκη και από τότε ξεκίνησε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ιστορία του Αλόγου. Ο Παρθενάκης κατάφερε να μας κάνει ομάδα, να δεθούμε και να παίρνει από τον κάθε ποδοσφαιριστή το 100%. Κατάφερε να συνδυάσει το σοβαρό της ομάδας μαζί με όλο αυτό το παρεάκι που θέλουμε εμείς σαν ομάδα. Τότε που είπαμε πάμε να δώσουμε μια ευκαιρία τελευταία στην ομάδα ».

Μάνος Πατεράκης: «Μέχρι να ρθει ο κοουτς, ο κάθε ένας στην ομάδα έκανε ότι ήθελε. Αυτός κατάφερε και μας ένωσε με πειθαρχία και δουλειά. Θεωρώ ότι ο Παρθενάκης έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης που υπάρχει αυτή τη στιγμή το Άλογο Μαλεβιζίου. Ελπίζουμε όσο υπάρχει Άλογο να είναι και ο Μάικ μαζί μας. Με την προσθήκη του Μάικ είπαμε πάμε να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην ομάδα. Εφόσον δεν καταφέρουμε και τώρα τότε δεν μπορούμε να έχουμε την ομάδα»

«Ο κόσμος από την πρώτη μέρα μας έχει αγκαλιάσει»

Για την αγάπη του κόσμου από την πρώτη στιγμή (Βασίλης Συγλέτος): «Έχω σκεφτεί αρκετές φορές να τα παρατήσω μιας και περνούσαμε δυσκολίες, όμως η αγάπη του κόσμου από την πρώτη ημέρα ήταν αυτό που με κρατούσε πάντα. Θυμάμαι στην πρώτη μας χοροεσπερίδα είχαμε πάνω από το αναμενόμενο κόσμο στην πλατεία του Γαζίου, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και φέτος με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε, όμως αυτό αποδεικνύει ότι κάνουμε κάτι καλά. Μάλιστα το Άλογο Μαλειβιζίου δεν έχει κόψει ποτέ εισιτήριο όλα αυτά τα χρόνια».

Μάνος Πατεράκης: «Χωρίς τον κόσμο θεωρώ δεν θα ήμασταν μέχρι εδώ. Δεν θυμάμαι σε αγώνα της Γ’ ΕΠΣΗ να υπάρχουν 500 άτομα στις εξέδρες, όπως και πέρυσι με τους Νέους Αλμυρού. Τους ευχαριστούμε και τους ζητάμε να είναι πάντα κοντά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P