Σπ. Μπαξεβάνος: «Είδα έναν αδικαιολόγητο φόβο – Θα πρέπει να ψάχνουμε περισσότερο καθαρό χρόνο στο παιχνίδι»

Τα Χανιά γνώρισαν την ήττα στη πρεμιέρα από τον Παναχαϊκή με σκορ 1-2.

Ήττα στην πρεμιέρα για τα Χανιά!

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας των Χανίων Σπύρος Μπαξεβάνος, τόνισε πως στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του δεν είχε καλή αγωνιστική παρουσία, ενώ έδωσε τα συγχαρητήρια του στους ποδοσφαιριστές του για τη προσπάθεια τους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:  «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να ξεκινήσουμε με θετικό αποτέλεσμα, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχαμε καλή αγωνιστική παρουσία, είδα έναν αδικαιολόγητο φόβο επειδή γνωρίζω την ομάδα μου, δεχτήκαμε το γκολ κοντά στην λήξη του ημιχρόνου. Με την έναρξη του δευτέρου δεχτήκαμε και δεύτερο, ευτυχήσαμε να σκοράρουμε γρήγορα, πιέσαμε αρκετά, δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε.

Όλα τα παιδιά είναι στενοχωρημένα, εγώ θέλω να τα συγχαρώ για την προσπάθεια τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά, το κακό είναι ότι έχουμε το ρεπό και δεν θα παίξουμε για να διατηρηθούμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Η εικόνα που είχαμε στα φιλικά δεν βγήκε στο πρώτο ημίχρονο όμως αυτό που είπα στους παίκτες είναι ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

Στην συνέχεια ο Σπύρος Μπαξεβάνος σημείωσε: «Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε όλες τις μονομαχίες και τις δεύτερες μπάλες. Συνεχώς κερδίζαμε την μπάλα και την ξαναδίναμε στον αντίπαλο. Το λέμε “φόβο” αλλά ουσιαστικά είναι η αδυναμία μιας ομάδας στις υπεραριθμίες και στις μονομαχίες και σε αυτό το κομμάτι υστερούσαμε στο πρώτο ημίχρονο».

Αναφορικά με την έλλειψη πολλών ευκαιριών ο κ. Μπαξεβάνος ανέφερε: «Όσες φορές προσπαθήσαμε να φέρουμε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή δεν το κάναμε σωστά. Δυο φορές που το κάναμε ήταν εύκολες σέντρες για τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Άλλο τα φιλικά, άλλο τα επίσημα.

Κακά τα ψέματα την πρώτη αγωνιστική υπάρχει πίεση εμείς αυτό δεν καταφέραμε να το κάνουμε δημιουργία στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στο πρώτος μέρος, σε αντίθεση με την Παναχαϊκή που έδειξε πιο έτοιμη σε αυτή τη κατάσταση. Στο δεύτερο μέρος μετά το δικό μας δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε φάσεις, αλλά δείτε και τον καθαρό χρόνο του παιχνιδιού. Εύκολα σφυρίγματα για φάουλ από τον διαιτητή μεγάλες διακοπές μέσα στο παιχνίδι μας αποσυντόνισε και χάσαμε τον ρυθμό που είχαμε μετά το γκολ που σημείωσε.

Ο ρυθμός είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού που το χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες, το χρησιμοποίησε και η Παναχαϊκή. Απλά εμείς θα πρέπει επειδή γνωρίζουμε την κατάσταση στη Σουπερ Λιγκ 2, θα πρέπει να ψάχνουμε περισσότερο καθαρό χρόνο στο παιχνίδι για να μπορέσουμε να φέρουμε την μπάλα πιο ουσιαστικά μέσα στην αντίπαλη περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P