
Με μεγάλη συμμετοχή των ομάδων, πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου με τους εκπροσώπους των ομάδων της Α1 και Α2 κατηγορίας, με την πλειοψηφία των εκπροσώπων να ζητάει να διακοπεί το πρωτάθλημα κάτι που είχε αποκαλύψει το Grandsport.gr, ενώ απο την άλλη, οι διοικούντες της ΕΠΣΗ ανέφεραν πως θα μεταφέρουν αυτήν την… άποψη στην ομοσπονδία. Αντίστοιχες συζητήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης θα γίνουν και τις επόμενες ημέρες, με τα σωματεία της Β και Γ κατηγορίας.
Η πλειοψηφία των παραγόντων των ομάδων, ζήτησαν ουσιαστικά διαβεβαιώσεις για το πως θα μπορούσε να διεξαχθεί ένα ομαλό πρωτάθλημα, κάτι που δεν… βλέπουν οι ίδιοι να μπορεί να συμβεί, ενώ υπήρχαν και πιο κάθετες απόψεις, που έκαναν λόγο για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.
Οι άνθρωποι της ΕΠΣΗ, ξεκαθάρισαν, πως την άποψη αυτή, όπως και κάθε άποψη, θα την μεταφέρουν στην Ομοσπονδία, η οποία θα κληθεί να πάρει τις οριστικές αποφάσεις, σεβόμενοι την επιθυμία των ομάδων, όμως πρόσθεσε πως δεν είναι δική της μέριμνα να πάρει αυτήν την απόφαση.
Από την ΕΠΣΗ παρόντες ήταν οι Νίκος Τζώρτζογλου, Γιώργος (Πλούταρχος) Κουτεντάκης και μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετέχουν οι Βαγγέλης Πετούσης, Φίλιππος Βερδιάκης και Γιώργος Φανουράκης, Δημήτρης Χρονάκης.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Μανουσάκης (Ασίτες), Νίκος Πατραμάνης (Άγιος Δημήτριος), Γιάννης Σαλούστρος (Αετός Ανωγείων), Αντώνης Λαμπράκης (ΑΟ Τυμπακίου), Αντώνης Βλαχάκης(Ποσειδώνας), Κρητικός (ΠΑΝΟΜ), Αδάμης Φανουράκης (ΑΕ Μοιρών), Νίκος Τραβαγιάκης (Ρωμανός), Βασίλης Κουβίδης (Τύλισος), Κώστας Παπαδάκης (Αγία Βαρβάρα) Γιώργος Σαβουϊδάκης (Γόρτυς), Δημήτρης Παπαδάκης (ΑΕ Φαιστού), Γιώργος Βλατάς (Νέοι Εργοτέλη), Στέλιος Λαδουκάκης (Μοχός), Κώστας Μπουμάκης (ΠΑΟΚ), Μάνος Καραντεμίρης (ΑΕΚ).
Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Τζώρτζογλου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι, εκπρόσωποι σωματείων, εάν μας έλεγε κανείς πως πριν έναν χρόνο ότι θα προσπαθούσαμε να έρθουμε με αυτόν τον τρόπο σε επικοινωνία και να κάνουμε μεταξύ μας κουβέντα, φορώντας μάσκες και μέσα από την τεχνολογία, σίγουρα θα γελούσε.
Όμως είναι μία πραγματικότητα που μας αναγκάζει να την δεχτούμε, όσοι θέλουμε να βλέπουμε και το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, ας πάρουμε τη θετική πλευρά, είναι ευκαιρία, τις επόμενες μέρες -μήνα πιστεύω- που θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία, για ανθρώπους που δεν έρχονται συχνά στο Ηράκλειο αν είμαστε κοντά. Ευχαριστώ καταρχάς τον Ανδρέα Κουλάτσογλου για την τεχνική υποστήριξη, τον Μανώλη Βαρδαλαχάκη για τον συντονισμό και την επιτροπή πρωταθλήματος για την ιδέα και όλους εσάς που συμμετέχετε.
Ο αριθμός συμμετοχής για εμένα είναι υπερβολικός, επειδή είναι ένας νέος τρόπος επικοινωνίας που δεν τον γνωρίζουμε, με ικανοποιεί, γιατί θα μας δοθεί η ευκαιρία να μας ακούσετε και να σας ακούσουμε. Αυτό που θέλω να ενημερώσω και να πω είναι ότι η Ένωση μπορεί να είναι σε καθεστώς αναστολής, αλλά είναι σε λειτουργία, οτιδήποτε χρειαστείτε αυτό το διάστημα πληροφορία-ενημέρωση-εργασία, η Βαγγελίτσα, είναι στη διάθεση σας. Το τηλέφωνο της ΕΠΣΗ έχει προώθηση και οποιαδήποτε ώρα θα απαντήσει η Βαγγελιώ.
Πιθανολογούν στην Ομοσπονδία, ότι αρχές του νέους έτους, γύρω στις 7 ή 8 Ιανουαρίου, πιθανότητα η Πολιτεία θα επιτρέψει την έναρξη των προπονήσεων (ομαδικών). Εάν δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο, πιθανολογούν πως προς το τέλος Ιανουαρίου θα επιτραπεί να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.
Ξαναλέω, πιθανολογούν, γιατί δεν είναι απόφαση της ΕΠΟ, αλλά απόφαση των υγειονομικών αρχών της χώρας. Αν πάρουμε το καλό σενάριο και ξεκινήσουμε προπονήσεις αρχές του έτους και αγώνες τέλος Ιανουαρίου, με τι προϋποθέσεις θα γίνουν αυτά; Θεωρώ λοιπόν απαραίτητο ότι επειδή δεν είμαστε στο ίδιο οικονομικό επίπεδο με τις ομάδες Εθνικών κατηγοριών, που θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα αρχές Ιανουαρίου, γιατί αυτές οι ομάδες είναι Ανώνυμες Εταιρείες και θα πάρουν χρήματα από τηλεοπτικά συμβόλαια.
Εμείς εδώ, τι θα πάρουμε για να καλύψουμε τις απαιτήσεις που θα ορίσουν οι αρμόδιες αρχές. Τι πρωτόκολλο θα απαιτηθεί; Το βασικό ερώτημα για εμένα είναι τι πρωτόκολλο θα απαιτηθεί και τη συνδρομή θα υπάρξει οικονομική ως προς αυτήν την κατεύθυνση. Προέχει να είμαστε υγιέστατοι και τι προϋποθέσεις θα ορίσουν για να ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γιώργος Κουτεντάκης, λέγοντας: «εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, μας έχετε λείψει, μας έχουν λείψει τα γήπεδα, μας έχουν λείψει όλοι. Στόχος της Ένωσης μας αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι η τεχνολογία να μας δίνει τη δυνατότητα, να τα λέμε και να μας πείτε τις απόψεις σας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι κάτι που ακούμε αυτή τη στιγμή, να διακοπούν τα πρωταθλήματα, δεν είναι σωστό. Όταν βέβαια πάρουμε τις εγγυήσεις ότι μας καλύψουν κάποιες ανάγκες όπως των τεστ, για μένα είναι το σωστό να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και να δούμε πως θα διοργανωθούν έτσι ώστε να διεξαχθούν ομαλά και να μην υπάρξουν προβλήματα».
Τον λόγο πήρε το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Φανουράκης, λέγοντας: «Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή σας και να σας διαβεβαιώσω, πως εμείς σαν Ένωση θα κάνουμε το καλύτερο για τα σωματεία που εκπροσωπούμε και θα πάρουμε ότι απόφαση είναι πιο σωστή έτσι ώστε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί ομαλά».
Ζήτησαν τον λόγο να μιλήσουν ο κ. Κουβίδης, Μπουμάκης, Πατραμάνης, Βλαχάκης, Μανουσάκης, Λαμπράκης.
Αρχικά, εκπροσωπώντας την ομάδα της Τυλίσου, ο κ. Κουβίδης πήρε τον λόγο, λέγοντας: «καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Άποψη μου πρόεδρε, είναι ότι όπως είμαστε τώρα, είναι αδύνατο να ξεκινήσουμε. Δηλαδή, 7 Ιανουαρίου λένε να αρχίσουν οι προπονήσεις, θέλουμε ένα μήνα για να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές, οπότε πάμε Φεβρουάριο, από τον Φεβρουάριο, πως θα γίνει να τελειώσουν τα πρωταθλήματα, σε τι χρόνο θα παίζουν οι ομάδες. Το πιο βασικό, ποιος θα εγγυηθεί την υγεία των ποδοσφαιριστών, παραγόντων και διαιτητών; Ποιος θα αναλάβει αυτό το κόστος; Οι παράγοντες έχουμε βουλιάξει, δεν δουλεύει κανένας, δε νομίζω να έχει κανένας διαφορετική αντίληψη, πως θα πληρωθούν οι διαιτησίες, γνώμη μου εάν συνεχιστεί και πάμε μέχρι τον Φεβρουάριο, να σταματήσουν τα πρωταθλήματα. Να βρει η ΕΠΣΗ μία λύση να την συζητήσουμε όλοι μαζί».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντώνης Βλαχάκης, πρόεδρος Ποσειδώνα, τονίζοντας: «Πρόσφατα ανέλαβα τα καθήκοντα του προέδρου στο σωματείο του Ποσειδώνα και θέλω να πω δύο κουβέντες γιατί με κάλυψε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ. Είμαστε τυχεροί, στη πιο δύσκολη καμπή του ποδοσφαίρου, που έχουμε πρόεδρο τον Νίκο Τζώρτζογλου, μακάρι να είναι στη θέση μας και άλλα σωματεία στην Ελλάδα να έχουν τέτοιο πρόεδρο. Για να ξεκινήσουμε, πως να ξεκινήσουμε; Σωστά τα είπε, δε νομίζω ότι υπάρχει πρόεδρος να διαφωνεί μαζί του».
Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο κ. Μπουμάκης εκπροσωπώντας τον ΠΑΟ Κρουσώνα, τονίζοντας: «χρόνια πολλά σε όλους, μας έχετε λείψει και εμάς, συμφωνώ με τις απόψεις του προέδρου της ΕΠΣΗ, να μπουν στάνταρ και δεδομένα για το πως θα ξεκινήσουμε. Είμαι απαισιόδοξος, διαβάζοντας και βλέποντας καθημερινά στην τηλεόραση, τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θεωρώ ότι θα πάμε σε μία μακρά περίοδο προετοιμασίας με ότι αυτό σημαίνει που κανένας δε νομίζω πως μπορεί να αντέξει οικονομικά για προετοιμασία άνω των 15-20 ημερών. Δεν ξέρω πως μπορούμε να ξεκινήσουμε, συμφωνώ με τις απόψεις του κ. Κουβίδη, εάν πάει τον Φεβρουάριο όλη αυτή η διαδικασία, να πάμε σε λήξη του πρωταθλήματος με αυτά τα δεδομένα. Δεν βλέπω φως στο τούνελ και θεωρώ πως θα πάμε πάλι σε μία μακρά περίοδο προετοιμασίας. Εύχομαι να βρεθεί μία χρυσή τομή, σίγουρα μας έχει λείψει το ποδόσφαιρο και η δράση».
Ακολουθεί ο εκπρόσωπος του Αγίου Δημητρίου κ. Πατραμάνης, όπου ανέφερε: «Καταρχάς να χαιρετίσω όλους τους παράγοντες, την ΕΠΣΗ, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύει η ανθρωπότητα, όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Άκουσα τον πρόεδρο να λέει ότι πιθανολογούν ότι 7 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις, μετά από ένα μήνα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Εδώ μας έκλεισαν Νοέμβριο, θα μας ανοίξουν Γενάρη, στη καρδιά του χειμώνα; Δεν γλίτωσαν τόσοι αθλητές σε υψηλό επίπεδο, είναι ασφαλές στο ερασιτεχνικό που ότι μέτρα και να δώσουν δεν θα είναι κατ’ εμέ ισάξια των κορυφαίων κατηγοριών; Ας πούμε ότι σε ένα πολύ ωραίο ενδεχόμενο και μας χορηγούν τα μέσα για να έχουμε τα πρωτόκολλα σωστά, δεν είναι μόνο αυτά τα έξοδα, τα έξοδα για τις ομάδες που θα παίξουν fast track πρωτάθλημα, είναι οι προπονητές, τα έξοδα μετακίνησης και άλλα πολλά.
Ο παράγοντας θα πρέπει σε 3 μήνες να εισπράξει από τις κοινωνίες, για να πληρώσουν τα έξοδα και νομίζω πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να εισπραχθούν. Αυτά τα σωματεία τα ερασιτεχνικά συντηρούνται, από όλα αυτά, αλλά με κλειστή κοινωνία και επιχειρήσεις πως θα μπορέσεις να επιβιώσεις. Δεν θα πω ναι ή όχι, αλλά θέτω αυτά τα ερωτήματα ως τροφή για σκέψη που θα πρέπει να απαντηθούν αν και τα περισσότερα είναι ρητορικά. Αν με ρωτάτε εμένα, θα πω ότι καλό θα ήταν να βρεθεί μία δομή, να ξεκινήσουν όλα με ασφάλεια, από το μηδέν, από την αρχή, εν καιρό θα το πω σε εισαγωγικά ειρήνης, γιατί ζούμε έναν αόρατο πόλεμο. Να ευχηθώ τα καλύτερα και να πάνε όλα καλά. Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες να παίξουμε με ασφάλεια ποδόσφαιρο, γιατί όχι; Να το κάνουμε, αλλά τώρα το θεωρώ δύσκολο».
Ο πρόεδρος των Ασιτών κ. Μανουσάκης, ανέφερε στην τοποθέτηση του: «καλησπέρα σε όλους, είναι πολύ καλό η απόφαση που πάρθηκε να βρεθούμε έτσι να ανταλλάξουμε απόψεις. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, όλοι κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, εννοείται πως έχει λείψει σε όλους μας το ποδόσφαιρο, είναι μία διέξοδος για εμάς. Ήταν η διασκέδαση μας, το τελευταίο κομμάτι που μας είχε απομείνει και ξεφεύγαμε λίγο και ξεχνούσαμε την καθημερινότητα. Αλλά δυστυχώς, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, επηρεάστηκε και αυτό μαζί με όλα τα άλλα. Θα συμφωνήσω με τον Κουβίδη και τον Μπουμάκη, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες. Όλοι μας θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώ πως είναι αδύνατο.
Πως θα ξεκινήσουμε ένα πρωτάθλημα; Ποιος θα αναλάβει το κόστος των τεστ; Εδώ διάβασα σήμερα μία δήλωση ενός λαρτζ παράγοντα ο οποίος λέει ότι θα πρέπει να αναλάβουν οι ομάδες από μόνες τους το κόστος όλο αυτό και να τελειώσει η χρονιά έτσι. Αυτές οι απόψεις είναι λίγο τραβηγμένες, όποιος θέλει και βροντάει η τσέπη του να πάει να το κάνει. Παλικαριές τέτοιες μέρες και τέτοια πράγματα, νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικά. Όλοι μας θέλουμε να είμαστε σε ένα υγιέστατο περιβάλλον και να παίζουμε όπως πρέπει να παίζουμε. Δεν μπορούμε να παίζουμε χωρίς φιλάθλους και να κάνουμε τους χωροφύλακες. Εμείς ως παράγοντες κινδυνεύουμε εάν έρθει η αστυνομία, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τους χωροφύλακες στα γήπεδα.
Ο κόσμος διψάει για ποδόσφαιρο, ειδικά στα χωριά, θέλουμε να το απολαύσουμε υπό κατάλληλες συνθήκες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, εάν ξεκινήσει Φεβρουάριο, κάπου διάβασα να γίνει ένας γύρος, δεν είναι αυτές λύσεις. Για εμένα, η μόνη λύση είναι να τελειώσουμε όπως είμαστε, το πρωτάθλημα που ξεκίνησε να είναι σαν να μην έγινε ποτέ και του χρόνου να κάτσουμε όλοι με τις κατάλληλες συνθήκες να τα πούμε και να βρούμε μία λύση και να πάμε παρακάτω. Καλές γιορτές σε όλους».
Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΑΟΤ κ. Λαμπράκης, λέγοντας: «καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά, εγώ για πρώτη φορά θα συμφωνήσω με τον κ. Τζώρτζογλου, αλλά με μία διαφορά, για εμένα δεν έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όλοι γνωρίζαμε αυτή τη κατάσταση. Χωρίς να εννοώ ότι φταίει η επιτροπή πρωταθλήματος, όλοι κάθε μέρα το συζητούσαμε. Προσπαθούν άπαντες να πάρουν κάποιες διαβεβαιώσεις για κάποια τεστ. Δεν είναι εφικτά αυτά, αφού μας λένε κάθε μέρα πως πάμε για 3ο κύμα τον Ιανουάριο. Θα συμφωνήσω με όλους όσους μίλησαν, αυτό που έπρεπε να μας απασχολεί για το ποδόσφαιρο, το λέμε συνέχεια, το φωνάζει ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, δεν είναι εάν ξεκινήσουν οι κατηγορίες, αλλά έπρεπε να αναφερθούμε στις ακαδημίες, χωρίς ακαδημίες δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Πρώτα οι ακαδημίες και εάν μπορέσουν να βγουν με ασφάλεια από το σπίτι. Θα μου πείτε, πως μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια, αλλά πρώτα οι ακαδημίες και μετά τα υπόλοιπα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επανέναρξη, από τη στιγμή που περιμένουμε 3ο κύμα πανδημίας. Άρα λοιπόν, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και την ΕΠΣΗ για την τηλεδιάσκεψη. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο».
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΝΟΜ κ. Κρητικός όπου ανέφερε: «Ως ΠΑΝΟΜ έχουμε κάνει και συμβούλιο πριν συμμετέχουμε σε αυτή τη συζήτηση. Νομίζω το θέμα δεν είναι το οικονομικό, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και δεν αντιλέγει κανένας, το μείζον θέμα είναι υγειονομικό. Δεν ξέρω ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της ισχυρής μετάδοσης του ιού να συμβεί μέσα σε αγωνιστικό χώρο. Εμείς οι εκπρόσωποι των ομάδων, το τελευταίο που θα θέλαμε να βλέπαμε είναι ένα πρωτάθλημα όπου θα γινόταν υπερμετάδοση του ιού.
Εμείς ως ΠΑΝΟΜ παίρνουμε και θέση και ψηφίσαμε μεταξύ μας πως δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε ένα πρωτάθλημα που διακυβεύεται η υγεία των αθλητών. Όλα τα υπόλοιπα, είναι δευτερευούσης σημασίας. Πρέπει να διακόψουμε αυτό το πρωτάθλημα, πρέπει να δουλέψουμε, μέσα από τέτοιες διαδικασίες για τη βελτίωση του επόμενου πρωταθλήματος».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε και πάλι ο κ. Κουτεντάκης, λέγοντας: «Δεν έχω να πω κάτι άλλο, ήταν ξεκάθαροι, θα το συζητήσουμε και θα το δούμε πάλι. Εάν πάνε όλα καλά και ξεκινήσουμε 7 Ιανουαρίου και βρούμε λύση. Θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει με τα 2000-2500 παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο; Θεωρώ ότι θα πρέπει να το δούμε αυτό. Αφουγκραζόμαστε τους παράγοντες αλλά θα πρέπει να δούμε και να βρούμε μία ιδανική λύση. Εύχομαι το νέο έτος να μην είναι όπως αυτό που διανύουμε τώρα και εύχομαι καλή δύναμη σε όλους».
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ εξέφρασε την περηφάνια του για το υψηλό επίπεδο των παραγόντων, τονίζοντας πως σπάνια μπορούν να καθίσουν όλοι μαζί σε ένα «τραπέζι».
Ο κ. Μανουσάκης απευθυνόμενος στον κ. Κουτεντάκη, ανέφερε: «Γιώργο μου να είσαι σίγουρος πως όλοι μας αυτό επιθυμούμε, όλοι συμφωνούμε, όλοι θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αλλά υπό τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατο. Να μου δώσεις μία απάντηση, τον καιρό της καραντίνας, έχετε σκεφτεί κάποια λύση με ποιες συνθήκες μπορεί να γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος; Θα μπορούσες να μου δώσεις μία απάντηση πάνω σε αυτό;».
Ο κ. Κουτεντάκης, ως απάντηση, τόνισε: «την μία μέρα λέμε άλλα πράγματα και την άλλη μας βγάζουν από το πλάνο μας όπως αλλάζουν οι καταστάσεις από τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων. Όσο αναφορά το πως θα γίνει το πρωτάθλημα, όταν και εάν ξεκινήσει, τότε θα κάτσουμε να δούμε πως θα γίνει το πρωτάθλημα. Η Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να βρει λύση, έτσι πιστεύω πως είναι το σωστό».
Ο κ. Τζώρτζογλου στη συνέχεια, ανέφερε: «Εμείς θα μεταφέρουμε στην Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, ότι τα σωματεία, η Α1 και η Α2 τουλάχιστον, πως δεν μπορούν και δεν θέλουν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Την απόφαση για διεξαγωγή ή όχι των πρωταθλημάτων θα την πάρουν οι λοιμωξιολόγοι».
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο προπονητής των Νέων Εργοτέλη κ. Βλατάς, λέγοντας: «εγώ εκπροσωπώ τον Εργοτέλη δεν είμαι διοικητικός, επειδή ανέφερε ο κ. Κρητικός για απόφαση, δεν υπάρχει απόφαση. Σίγουρα υπάρχουν συμφωνούντες και διαφωνούντες. Συμμετέχουμε αλλά δεν παίρνουμε απόφαση, αυτό ήθελα μόνο να αναφέρω».
Νέα τοποθέτηση κ. Βλαχάκη από Ποσειδώνα, στην οποία ανέφερε: «Δεν μπορώ να στερήσω άλλο στον φίλαθλο να παίζω μπάλα και να μην με βλέπει, παίζουμε μπάλα για τον κόσμο όχι για εμάς, ας το λάβουν υπόψιν τους, να βρεθεί μία φόρμουλα και να βλέπει ο κόσμος έστω εάν τελικά παίξουμε και ότι ο κόσμος πρέπει να συμμετάσχει, δεν παίζουμε για εμάς αλλά για τον κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει».
Ο κ. Κουτεντάκης, κλείνοντας ξεκαθάρισε: «Δεν είναι μία απόφαση μόνο για εμάς, αλλά για όλους, όπως έγινε και πέρυσι με το κύπελλο και δεν θα την πάρουμε εμείς».