«Καρδιοχτύπησε», αλλά κατέκτησε το πρωτάθλημα η Ομόνοια!

Αποστολή εξετελέσθη για την Ομόνοια, η οποία άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων και με νίκη με σκορ 1-2 πανηγύρισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α2 ΕΠΣΗ! 

Στην πρώτη της καλή στιγμή η Ομόνοια άνοιξε το σκορ! Ο Παπαδογιωργάκης, μετά από βαθιά μπαλιά, πρόλαβε την έξοδο του Μανουσάκη και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ! Στο 12΄έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, με το σουτ του από πλάγια θέση να περνάει ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, η ΑΕ Κρητών άγγιξε την ισοφάριση. Ο Ταμιωλάκης έπιασε ένα γυριστό από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ. Στο 20′ άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕ Κρητών, με τον Γιακουμάκη με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ να αναγκάζει τον Καλογεράκη σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση.

Η Ομόνοια είχε αρκετή ώρα να απειλήσει, ωστόσο στο 38′ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με ξαφνικό σουτ του Πουλακάκη! Άμεση η απάντηση των γηπεδούχων, με τον Ταμιωλάκη να μειώνει σε 1-2! Στο 47′ ο Παπαδογιωργάκης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της ΑΕ Κρητών, πήρε την κόντρα από το τέρμα, πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-3, όμως ακυρώθηκε για χέρι στην προσπάθεια να πάρει την μπάλα, φάση που ξεσήκωσε τον πάγκο της Ομόνοιας!

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 70′ με το σουτ του Πολίτη να περνάει άουτ.  Στο 73′ η ΑΕ Κρητών έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα. Ο Γιακουμάκης έκανε την σέντρα, ο Μπιτάδος ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ! Τρία λεπτά αργότερα ακόμη μια ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Ριζάκη να σουτάρει, όμως τον Καλογεράκη να μπλοκάρει σταθερά. Στο 86′ η ΑΕ Κρητών έχασε μοναδική ευκαιρία, με τον Βαγκέ να βγαίνει απέναντι από τον Καλογεράκη, όμως ο Καλογεράκης με μία απίθανη επέμβαση κρατάει τον τίτλο στην Ομόνοια! Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βαγκές έχασε ακόμη μια τεράστια ευκαιρία για την ΑΕ Κρητών, με την προσπάθεια του να διώχνουν οι αμυντικοί της Ομόνοιας πάνω στην γραμμή!

Η Ομόνοια άντεξε μέχρι το φινάλε και με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, οι ποδοσφαιριστές του Λευτέρη Ευδαίμων ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με την Ομονοία να είναι η πρωταθλήτρια της Β1 ΕΠΣΗ για την σεζόν 2021-2022!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕ Κρητών: Μανουσάκης, Κεσκίνης (68′ Κλάδος), Μαγνησάλης, Τσουβαλάς, Ρέππας (90′ Βιγκάκης), Στιβακτάκης , Ταμιωλάκης (68′ Βαγκές), Σταυράκης, Ροβιθάκης (50′ Μπιτάδος), Γιακουμάκης Γ., Ριζάκης

Ομόνοια: Καλογεράκης, Σφακιανάκης (71′ Παρασύρης), Θοδωρής, Δασκαλάκης, Φραγκιαδάκης, Καραδάκης (56′ Λουλάκης), Παπαδογιωργάκης, Μανουσάκης (56′ Μανουσάκης), Πουλακάκης, Γεωργαλής, Πολίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P