Τα «παλικάρια» του Δ. Χριστοφή ανάγκασαν την Ομόνοια στην πρώτη της ήττα!

Σπουδαίο «διπλό» κατάφερε να πανηγυρίσει η Δόξα Ηρακλείου, η οποία επικράτησε με 1-0 της Ομόνοιας, η οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα για την 15η αγωνιστική της Β1 ΕΠΣΗ.

Η Ομόνοια μπήκε καλά στο παιχνίδι και μόλις στο 8ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά, όταν μετά από αδράνεια στην άμυνα της Δόξας ο Παπαδογιωργάκης από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στην «καρδιά» της περιοχής, όμως οι αμυντικοί έδιωξαν πριν γίνει τελική προσπάθεια.

Στην συνέχεια η Δόξα ισορρόπησε το παιχνίδι, ωστόσο στο 21ο λεπτό η Ομόνοια ήταν αυτή που απείλησε με τον Πουλακάκη να σουτάρει, όμως ο τερματοφύλακας μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα ο Αυγουστάκης έπιασε ένα δυνατό σουτ, όμως και πάλι έδιωξε ο τερματοφύλακας της Δόξας.

Η πίεση συνεχίστηκε από τους γηπεδούχους με τον Λουλάκη στο 28ο λεπτό να πιάνει ένα δυνατό σουτ, όμως και πάλι ήταν εκεί ο Κλάδος για να πει «όχι» και να κρατήσει το μηδέν για τη νΔόξα.

Η Δόξα απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 30ο λεπτό, όταν στην κόντρα επίθεση ο Μαγουλάκης από πλεονεκτική θέση σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν για την Ομόνοια, αφού στο 35ο λεπτό ο Πουλακάκης σημάδεψε το δοκάρι της Δόξας με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει μέχρι το φινάλε των πρώτων 45 λεπτών.

Στην επανάληψη η Δόξα ήταν αυτή που μπήκε δυνατά και μάλιστα στην πρώτη φάση κατάφερε να πάρει και προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά από προσπάθεια του Καρκανάκη από τα αριστερά βρήκε τον Πετράκη και αυτός με σουτ κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας και να κάνει το 0-1

Η Ομόνοια στην συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι ευκαιρίες του Μαρκόπουλου και του Αυγουστάκη δεν βρήκαν στόχο με αποτέλεσμα η Δόξα να κρατάει το υπέρ της αποτέλεσμα. Μάλιστα στο 60ο λεπτό μετά από κόντρα επίθεση η ομάδα του Δήμου Χριστοφή έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καρκανάκη να βγαίνει απέναντι από το τέρμα, όμως ο αμυντικός τον πρόλαβε τελευταία στιγμή.

Λίγα λεπτά αργότερα πάλι ο Πετράκης απείλησε την εστία της Ομόνοιας με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο το σουτ το απέκρουσε ο τερματοφύλακας και στην επαναφορά πάλι ο Πετράκης αστόχησε.

Όσο περνούσε η ώρα η Ομόνοια άφηνε κενά στην άμυνα ψάχνοντας το γκολ και στο 75ο λεπτό ο Πετράκης έχασε μια ακόμα ευκαιρία για την Δόξα όμως άργησε να πλασάρει και ο αμυντικός της Ομόνοιας έδιωξε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ομόνοια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και στο 81ο λεπτό απείλησε με την κεφαλιά του Χαραλαμπάκη να πηγαίνει λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Παπαδογιωργάκη να απειλήσει με το δυνατό σουτ του, όμως η μπάλα μετά και από κόντρα κατέληξε στα χέρια του Κλάδου. Η Ομόνοια συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης καισ το 86ο λεπτό ο Πολίτης σούταρε από καλή θέση όμως ο τερματοφύλακας της Δόξας ήταν σε ετοιμότητα.

Η ομάδα του Δήμου Χριστοφή κατάφερε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να σκοράρει και δεύτερο γκολ πάλι με τον Πετράκη, ωστόσο αυτό ακυρώθηκε, αφού παρότι ο διαιτητής έδειξε σέντρα μετά από υπόδειξη του επόπτη το γκολ ακυρώθηκε για οφσαιντ.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και η Δόξα Ηρακλείου πήρε μια τεράστια νίκη αναγκάζοντας την Ομόνοια να γνωρίσει την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Β1 ΕΠΣΗ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ομόνοια: Καλογεράκης, Παρασύρης, Χαραλαμπάκης, Μαυρόπουλος(67′ Θοδωρής), Φραγκιαδάκης, Καραδάκης, Παπαδογιωργάκης(89′ Ιακωβάκης), Γουρλάς(67′ Πολίτης), Πουλακάκης, Λουλάκης, Αυγουστάκης.

Δόξα Ηρακλείου: Κλάδος, Περάκης, Ανδριανάκης, Αποστολίδης, Φουράκης(46′ Σπανουδάκης), Αδαμάκης, Μαγουλάκης, Τσαλόπουλος, Πετράκης, Κατσαρός(84′ Κεβάνι), Καρκανάκης(67′ Κώττας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P