Αλμυρός: «Όχι βία στον αθλητισμό»

Το δικό του μήνυμα για την βία στον αθλητισμό έστειλε με ανακοίνωση του ο Αλμυρός. 

Η ομάδα του Αλμυρού διαμορφώνει μια αθλητική κουλτούρα που αντιμετωπίζει το γήπεδο ως χώρο επικοινωνίας, συλλογικής έκφρασης και ψυχαγωγίας και λέει όχι βία στον αθλητισμό.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο αθλητισμός είναι ο χώρος της ευγενούς άμιλλας στον οποίο ο αθλητής γυμνάζει το σώμα, το μυαλό και καλλιεργεί τις δεξιότητές του σε διάφορα αθλήματα. Δεν έχει σχέση με την τυφλή βία, το έγκλημα και την άνομη συμπεριφορά. Τα φαινόμενα βίας στον αθλητισμό δεν είναι κάτι καινούριο, ούτε στη χώρα μας, ούτε στον υπόλοιπο κόσμο.
Πολλές φορές παρατηρούμε συγκρούσεις και συμπλοκές τόσο ανάμεσα στους οπαδούς των ομάδων, όσο και στους παίκτες, επιφέροντας συχνά τραγικές συνέπειες όχι μόνο στο άτομο αλλά και στην κοινωνία. Η βία στα γήπεδα είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, τόσο ως προς τις αιτίες που την παράγουν, όσο και ως προς τις μορφές με τις οποίες εκδηλώνεται. Για τον λόγο αυτό η αντιμετώπισή της απαιτεί συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων,της κοινωνίας, της πολιτείας, της αθλητικής οικογένειας.
Η ομάδα του Αλμυρού διαμορφώνει μια αθλητική κουλτούρα που αντιμετωπίζει το γήπεδο ως χώρο επικοινωνίας, συλλογικής έκφρασης και ψυχαγωγίας.
ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!
#almyrosfc #almyrosofficial #almyrosteam #almyrosgaziou #oxiviastonathlitismo #oxiviastagipeda #football #footballteam #gazi #heraklion_crete»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P