
Με πρόστιμο (συν ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων που συμψηφίζεται με αυτή της ΔΕΑΒ) τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson κόντρα στον ΟΦΗ.
Μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΟΦΗ στις 17 Μαΐου 2025, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να τιμωρήσει την ομάδα του Πειραιά.
Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να καταβάλουν συνολικό πρόστιμο ύψους 17.500 ευρώ, ενώ τους επιβλήθηκε και ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, η τελευταία συμψηφίζεται με την ποινή που είχε ήδη επιβληθεί από τη ΔΕΑΒ, γεγονός που δεν φέρνει ουσιαστική αλλαγή όσον αφορά την παρουσία κόσμου στους αγώνες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
“Δέχεται ότι η εγκαλούμενη, ΠΑΕ Ολυμπιακός, τέλεσε τις αποδιδόμενες πειθαρχικές παραβάσεις και της επιβάλλει
(α) για την πρώτη πράξη χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ (15 παρ. 1 περ. γ ΠΚ/ΕΠΟ),
(β) για την δεύτερη πράξη χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ (αρ. 15 παρ. 1 περ. α’ ΠΚ της Ε.Π.Ο.),
(γ) για την τρίτη πράξη χρηματική ποινή επτά χιλιάδων (7.000,00) ευρώ (αρ. 15 παρ. 2 α ΠΚ της Ε.Π.Ο.),
(δ) για την τέταρτη πράξη χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων (8.000,00) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική (αρ. 15 παρ. 3 ΙΙ α ΠΚ της Ε.Π.Ο.),
(ε) για την πέμπτη πράξη χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ (αρ. 15 παρ. 3 Ι α ΠΚ της Ε.Π.Ο.).
Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή για την εγκαλούμενη Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ύψους δεκαεπτά χιλιάδων πεντακοσίων (17.500,00) ευρώ.
(Τελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στις 17/05/2025: ΟΦΗ – Ολυμπιακός)”