Κ. Πετράς: «Πολύ σημαντική χρονιά για εμάς, αυτή η φουρνιά έχει προοπτική» (vid)

Ο προπονητής της Κ15 του ΟΦΗ, Κυριάκος Πέτρας, μίλησε στο GRANDSPORT και το OFIcrete.gr, κάνοντας τον δικό του απολογισμό για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τονίζοντας τη σημαντικότητα της προσπάθειας και της προόδου των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η φετινή αγωνιστική περίοδος για την Κ15 του ΟΦΗ, η οποία κατέλαβε την 6η θέση στο ιδιαίτερα απαιτητικό πρωτάθλημα Super League Κ15, που φέτος διεξήχθη για πρώτη φορά σε νέο, πανελλήνιο φορμάτ.

Παρά τον υψηλό ανταγωνισμό, η ομάδα του Κυριάκου Πέτρα έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής, μένοντας μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την 3η θέση, γεγονός που αποτυπώνει τη μικρή απόσταση από την κορυφή και την ισχυρή παρουσία της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να σταθεί αντάξια των περιστάσεων απέναντι σε ομάδες με παραδοσιακή δύναμη στην ανάπτυξη νεαρών ποδοσφαιριστών, παρουσιάζοντας ένα σύνολο με ταυτότητα, ομοιογένεια και φιλοδοξία.

Όπως σημείωσε και ο προπονητής της ομάδας, η φετινή πορεία δεν αξιολογείται μόνο βάσει της βαθμολογικής κατάταξης, αλλά κυρίως μέσα από την αγωνιστική εξέλιξη των παιδιών, την ατομική βελτίωση και την ομαδική χημεία που αναπτύχθηκε από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε και επίσημα η αγωνιστική περίοδος για την Κ15. Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική χρονιά για εμάς, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Μιλάμε για παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι από διαφορετικές ομάδες και καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το πανελλήνιο Super League Κ15, που διεξήχθη φέτος για πρώτη φορά.

Καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι, διεκδικώντας τις πρώτες θέσεις. Η διαφορά ανάμεσα στην τρίτη και την έκτη θέση ήταν μόλις τρεις βαθμοί, κάτι που δείχνει πόσο κοντά ήμασταν στην κορυφή. Τα παιδιά έδειξαν διάθεση, ταλέντο και τεράστια θέληση να γίνουν καλύτερα. Και αυτό αποτυπώθηκε και στα θετικά σχόλια που απέσπασαν από ανθρώπους του χώρου.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως απέδειξαν ότι εκτός από το ταλέντο, έχουν και την ικανότητα να δουλεύουν. Ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου πρωταθλήματος και έδειξαν σταθερότητα, συγκέντρωση και ωριμότητα μέσα στο γήπεδο.

Η επόμενη μέρα θα τους βρει να ανεβαίνουν επίπεδο, περνώντας στις ομάδες Κ16 και Κ17. Θα κληθούν να παίξουν με συνομήλικους αλλά και μεγαλύτερους αντιπάλους, και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, να δουλεύουν καθημερινά στις αδυναμίες τους και να εξελίσσονται.

Αυτή η φουρνιά έχει προοπτική. Υπάρχει μια καλή “μαγιά” για τα επόμενα χρόνια, και στόχος όλων μας είναι αυτά τα παιδιά να προχωρήσουν και να φτάσουν μέχρι την πρώτη ομάδα, κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ