Τι θέλουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για να βγουν 3οι και πώς τους επηρεάζει, όπως και τον Αρη, ο τελικός του Κυπέλλου

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα συγκρουστούν στην Τούμπα με φόντο ένα υπό προϋποθέσεις «καλύτερο» ευρωπαϊκό «εισιτήριο», ενώ ο νικητής του μεταξύ τους ντέρμπι θα είναι άμεσα ενδιαφερόμενος, όπως και ο Αρης, του επερχόμενου τελικού του Κυπέλλου.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, καθώς στο φινάλε των Play Off 1-4 και κατ’ επέκταση της σεζόν θα κριθεί στο μεταξύ τους ντέρμπι η 3η θέση της τρέχουσας περιόδου.

Η οποία υπό προϋποθέσεις θα προσφέρει στον «κάτοχό» της ένα «καλύτερο» ευρωπαϊκό «εισιτήριο», αφού σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κάνει το νταμπλ τότε του χρόνου θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό του Europa League τις εκτός των συνόρων υποχρεώσεις του. Αντίθετα εάν ο ΟΦΗ – έτερος φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου – πάρει τη δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση αυτόματα τόσο ο 3ος όσο και ο 4ος θα αρχίσουν το ευρωπαϊκό τους «ταξίδι» από τον 2ο προκριματικό του Conference League.

Τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» αν πάρει το Κύπελλο ο Ολυμπιακός
Ολυμπιακός: League Phase του Champions League

Παναθηναϊκός: 2ο προκριματικό του Champions League από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών

ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ: 3ο προκριματικό του Europa League

ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ: 2ο προκριματικό του Conference League

Αρης: 2ο προκριματικό του Conference League

Τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» αν πάρει το Κύπελλο ο ΟΦΗ
Ολυμπιακός: League Phase του Champions League

Παναθηναϊκός: 2ο προκριματικό του Champions League από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών

ΟΦΗ: 3ο προκριματικό του Europa League

ΠΑΟΚ&ΑΕΚ: 2ο προκριματικό του Conference League

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η έκβαση του τελικού που θα γίνει στις 17 του μηνός ενδιαφέρει άμεσα το club που θα τερματίσει 3ο, όπως φυσικά και τον Αρη που τερμάτισε στην 5η θέση μέσω των Play Off 5-8 που συμμετείχε. Θυμίζουμε πως αν ο ΟΦΗ πάρει το Κύπελλο οι «κίτρινοι» δεν θα συμμετάσχουν στα Κύπελλα Ευρώπης.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι Δικέφαλοι θα σταθούν στις 20:00 στη σέντρα του γηπέδου της Τούμπας, όπου για αμφότερους τα δεδομένα είναι μετρημένα κουκιά. Ο ΠΑΟΚ με 55 βαθμούς θα παίξει για δύο αποτελέσματα αφού του αρκεί να μην χάσει ώστε να μείνει 3ος όπου και βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ενώ η ΑΕΚ θα τον προσπεράσει μόνο εφόσον κερδίσει το ματς.

Που θα «κάτσει» λοιπόν η… μπίλια; Στο «ασπρόμαυρο» ή το «κιτρινόμαυρο»; Περίπου στις 22:00 θα το γνωρίζουμε οριστικά.

Πώς θα βγει 3ος ο ΠΑΟΚ
Αν δεν χάσει από την ΑΕΚ.

Πώς θα βγει 3η η ΑΕΚ
Αν νικήσει τον ΠΑΟΚ.

Η βαθμολογία των Play Off 1-4
1.Ολυμπιακός 72
2.Παναθηναϊκός 59
3.ΠΑΟΚ 55
4.ΑΕΚ 53

Η τελευταία αγωνιστική
Απόψε (11/5)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (20:00)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (20:00)

Πηγή: gazzetta.gr

Ο ΟΦΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2025

ΟΑΚΑ 2025

Ο ΟΦΗ, γράφει ιστορία, μετά απο 35 χρόνια διεκδικεί το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ