
Ο Ηρόδοτος γνώρισε τη δεύτερη του ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών ΕΠΣ, χάνοντας αυτή τη φορά με 3-0 από τη Δόξα Βύρωνα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη παρουσία περισσότερων από 2.000 θεατών. Ανάμεσά τους, και αρκετοί φίλοι του Ηροδότου, που στήριξαν με θέρμη την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού.
Η ομάδα του Μανώλη Παπαματθαιάκη μπήκε στο παιχνίδι με στόχο τη νίκη, ωστόσο δέχθηκε δύο τέρματα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Αρχικά στο 39’ ο Παρασκευόπουλος άνοιξε το σκορ με δυνατό διαγώνιο σουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χρυσοστόμου από κοντά διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους. Είχε προηγηθεί δοκάρι στο 23’ για τη Δόξα με τον Κασσιανό, ενώ ο Τζελέπης κράτησε χαμηλά το σκορ με σωτήριες αποκρούσεις, όπως και στο 68’, σε διπλή προσπάθεια των Τηλιγαδά και Παρασκευόπουλου.
Ο Ηρόδοτος δεν έμεινε αμέτοχος επιθετικά και δημιούργησε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο μέρος. Στο 54’ το σουτ του Λίτσκα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι, ενώ στο 53’ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζίνα. Είχε προηγηθεί φάση στο 49’, όπου οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι στην περιοχή της Δόξας, το οποίο ο διαιτητής δεν θεώρησε πέναλτι. Στις καθυστερήσεις, ο Γκιόκας διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Παρά την προσπάθεια, ο Ηρόδοτος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και πλέον βλέπει τον στόχο της ανόδου να απομακρύνεται αισθητά, έχοντας ξεκινήσει με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς (0-2 από Γρανίτη στην πρεμιέρα, 3-0 από Δόξα). Απομένουν ακόμη τέσσερις αγώνες, με την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού να καλείται να κάνει υπερβάσεις για να ανατρέψει την κατάσταση και να επιστρέψει στη διεκδίκηση της ανόδου.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



