
Μια απολαυστική συνέντευξη παραχώρησε από τη Ρώμη ο Χρήστος Μανδάς στο Stars Inc. 11 για τη μεταγραφή του στη Λάτσιο και τη ζωή του στη Ρώμη.
Μεταξύ άλλων μίλησε για τη μεταγραφή του στη Λάτσιο και το γεγονός ότι ο ίδιος νόμιζε πως θα γυρίσει στον ΟΦΗ ως δανεικός
Τα λόγια του: «Νομίζω πως ήταν μια εξαργύρωση της χρονιάς που έκανα πέρυσι και μετά παίξαμε ένα φιλικό με τον ΟΦΗ εδώ στην Ιταλία, μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο προπονητής της Λάτσιο με είδε σε αυτό το φιλικό, είχε και μια άποψη για μένα από την προηγούμενη χρονιά και κινήθηκαν να με αποκτήσουν.
Η ιστορία που ήρθα εγώ εδώ είναι πολύ μεγάλη και όμορφη. Εγώ ήρθα εδώ πέρα με την προοπτική ότι την ίδια μέρα που υπογράφω, θα φύγω δανεικός για τον ΟΦΗ, γιατί παίζαμε την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ και με περίμενε ο προπονητής για να παίξω. Ήρθα εδώ, αργήσαμε πολύ για τις υπογραφές. Έμεινα δυο μέρες εδώ γιατί είχε δώσει εντολή ο προπονητής να μείνω γιατί με ήθελε ο κ. Σάρι. Κι ενώ είχα έρθει από τον ΟΦΗ με το σκεπτικό ότι θα γυρίσω πίσω, έπρεπε να αλλάξουμε τα ποσά της μεταγραφής, για να γίνει λίγο πιο υψηλό το πόσο, που θα δώσει η Λάτσιο στην ομάδα. Ημουν δυο μέρες στο ξενοδοχείο, δεν είχα ούτε ρούχα ούτε τίποτα, γιατί ήμουν με τα εισιτήρια να γυρίσω πίσω, ο προπονητής διάλεξε να μείνω εδώ από την πρώτη μέρα και επί της ουσίας έπρεπε να παλέψω για να διατηρηθώ στη θέση. Από το Νο3 που ήρθα να πάω στο Νο2 και μετά να διεκδικήσω να παίξω.
Είχα να ανέβω ένα βουνό, είχα να τρέξω, για να προλάβουν οι συμπαίκτες που να με εμπιστευτούν, ότι «έχουμε και τον Χρήστο». Οι άλλοι είναι πολύ καιρό στην Ιταλία, είναι Ιταλοί, ξέρουν. Έδειχνα αυτό που μπορούσα, με βοηθούσε πολύ ότι και ο προπονητής έκανε πολύ επιθετική προπόνηση, με πολλά τελειώματα, με τακτική επιθετική κι εγώ μπορούσα να αρπάξω τις ευκαιρίες και να δείξω ότι είμαι καλός κάτω από το τέρμα, οπότε με βοήθησε κι αυτό. Με τον καιρό κέρδιζα τον χώρο μου στην ομάδα, μέχρι που ήρθε η κατάλληλη στιγμή του παιχνιδιού που μπήκα να κάνω ντεμπούτο στο Κύπελλο.
Στην αρχή με βοήθησε ο Προβεντέλ, όταν πρωτοήρθα στην ομάδα, για με έβλεπε σαν έναν φίλο και όχι ανταγωνιστικά. Είναι και τερματοφύλακας και καταλαβαίνει τη θέση και μετά ο Πέδρο, ο Φελίπε Άντερσον, ο Πάτρικ. Με φώναξαν στο σπίτι τους όταν πρωτοήρθα, γνώρισαν την κοπέλα μου, κάναμε παρέα, ήρθαν στο δικό μου σπίτι. Κάναμε παρέα και για μένα είναι και λίγο τρελό να κάνω παρέα με τον Πέδρο έτσι ξαφνικά. Έναν άνθρωπο που έχει κατακτήσει τα πάντα, Champions League, Mundial, Euro, πρωταθλήματα, Κύπελλα. Είναι για μένα τρομερό».