Βήμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό, 3-2 την Φιορεντίνα

Εχοντας σε καταπληκτική βραδιά τους Φίλιπ Τζούρισιτς, Φουρακάο Τετέ και τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, , ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την  Φιορεντίνα και πάει την προσεχή Πέμπτη στην Ιταλία με αυξημένες ελπίδες πρόκρισης.

Σε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι οι Πράσινοι βρέθηκαν να κερδίζουν με 2-0 χάρη σε γκολ του Σφιντέρσκι και του Μαξίμοβιτς.

Ωστόσο σε πολύ μικρό διάστημα η ομάδα της Φλωρεντίας ισοφάρισε. ο Γκόνσες στο 20′ σέρβιρε το 2-1 για το κεφάλι του Μπελτράν. Στο 23′ πάλι ο Ολλανδός ακραίος δημιούργησε και ο Φαγκιόλι με την κόντρα στο σουτ του Αράο, έφερε το παιχνίδια στα ίσια.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλύτερα ανασταλτικά, με την είσοδο του Βαγιαννίδη και τον πιο ελεύθερο ρόλο του Ουναί να αποδεικνύονται  κομβικές. Στο 55′ από την υπέροχη ενέργεια του Σιώπη, ο Τζούρισιτς γύρισε από αριστερά και με την μία, πάνω στην κίνηση ο Τετέ νίκησε τον Τερατσιάνο. Αυτό το γκολ έδωσε… φτερά στους γηπεδούχους που έβγαλαν περισσότερη ενέργεια και είχαν τρεις στιγμές για τέταρτο γκολ. Στο 65′ η κεφαλιά του Σφιντέρκσι πέρασε άουτ, στο 70′ ο Τερατσιάνο είπε ”όχι” στο σουτ του Ουναί και στο 83′ ο Τζούρισιτς σημάδεψε το δοκάρι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ