Φούντας: «Είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς»

Ο επιθετικός του ΟΦΗ, Ταξιάρχης Φούντας, που σημείωσε το τρίτο του γκολ για φέτος στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, μίλησε στη Nova για τη σπουδαία νίκη της ομάδας και την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν κάθε αγώνα.

Τόνισε την αξία της ομαδικότητας και της στρατηγικής που ακολουθούν, ενώ μοιράστηκε και τα συναισθήματά του για την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Αρχικά, για το παιχνίδι, τόνισε: «Από αυτά τα παιχνίδια έχουμε μόνο να κερδίσουμε. Σήμερα είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς, τα δώσαμε όλα και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι σημαντικό και να το κερδίσουμε. Όταν είχαμε την μπάλα στην άμυνα, παίζαμε πολύ γρήγορα κάθετα και εγώ είχα χώρους. Κρατάω τη γρήγορη μετάβαση, και αυτό μας κάνει να είμαστε μια ομάδα που όταν πιεζόμαστε, βρίσκουμε λύσεις με κάθετο ποδόσφαιρο αντί να έχουμε μεγάλες μπαλιές. Όλα τα παιδιά δώσαμε τα πάντα, σίγουρα ο Έντι έδωσε μεγάλη βοήθεια. Προχωράμε, έχουμε δύσκολα παιχνίδια, να παραμείνουμε ταπεινοί. Μια νίκη δεν σε κάνει ούτε τον καλύτερο, ούτε τον χειρότερο, και κοιτάζουμε τη συνέχεια».

Για τον τρόπο που ο ΟΦΗ εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους, ανέφερε: «Όταν περιμένουμε τον αντίπαλο, βρίσκουμε τους χώρους και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που έχουμε. Κερδίσαμε και είμαστε χαρούμενοι. Σημασία έχει να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να δουλεύουμε και να βλέπουμε μπροστά».

Για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Φούντας δήλωσε: «Ήθελα πολύ να γυρίσω στην Ελλάδα και πλέον είμαι ήρεμος. Αυτό μου δίνει χαρά και να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο. Είμαι πιο χαρούμενος που βρίσκομαι στην πατρίδα μας γιατί το ήθελα. Είμαι χαρούμενος στον ΟΦΗ γιατί είναι χαρούμενη η οικογένειά μου».

Κλείνοντας, σχετικά με την πρόκληση του Κυπέλλου, τόνισε: «Δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια, να είμαστε ρεαλιστές. Να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν θα πω να πάμε τελικό. Από τα πόδια μας εξαρτάται να έχουμε καλή πορεία και αυτή να είναι στο Κύπελλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P