Με πρωταγωνιστή τον Σαλσέδο, σπουδαίο «διπλό» με ανατροπή στην Τούμπα!

Ο ΟΦΗ κατάφερε να φύγει νικητής από την Τούμπα με ανατροπή, μετά από 31 ολόκληρα χρόνια! Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0 με τον Ντεσπότοφ, ο Φούντας το 1-1 και ο Σαλσέδο το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. 

27/10/2024-21:00
Super League 2024-25 | Αγωνιστική 9
Ημίχρονο: 1-0
ΠΑΟΚ
1
ΟΦΗ
2
Τελικό
 

Ο Μίλαν Ράσταβατς, επέλεξε τον Χριστογεώργο κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Μαρινάκη, στο αριστερό τον Χατζηθεοδωρίδη και στο κέντρο της άμυνας τους Χριστόπουλο-Λαμπρόπουλο.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής Μπαϊνοβιτς και Καραχάλιος με τον Φούντα σε ρόλο «10», ενώ στο αριστερό άκρο της επίθεσης αντί του τιμωρημένου Νους αγωνίζεται ο Αποστολάκης, δεξιά ο Σενγκέλια και κορυφή ο Γιούνγκ.

Ιστορικό διπλό μετά απο 31 χρόνια για τον ΟΦΗ!

Οι πανηγυρισμοί του ΟΦΗ στη Τούμπα (vid)

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός και από τις δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚΚ να βρίσκει την πρώτη του τελική στο 12’ με τον Σβάμπ να μην βρίσκει στόχο, ενώ στο 20’ ο Αποστολάκης επιχείρησε σουτ, αλλά ο Ότο του έβαλε «στοπ» και στη συνέχεια ο Κοτάρσκι μπλόκαρε.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κωνσταντέλιας σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Χριστογεώργου, ενώ στο 23’ ο ΟΦΗ βγήκε γρήγορα στην «κόντρα» με τον Φούντα, αυτός «πάσαρε» στον Γιούνγκ που επιχείρησε το οσυτ, αλλά η μπάλα κόντραρε, έχασε δύναμη και κατέληξε στα χέρια του Κοτάρσκι.

Στο 26’ ένα αρκετά φιλόδοξο μακρινό σουτ του Γιούνγκ, η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ, ενώ στο 29’ ο Χριστογεώργος είχε «απάντηση» και στο σουτ του Κωνσταντέλια και στη συνέχεια ο Φούντας βγήκε απείλησε, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει εύκολα.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 36’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κιρίλ Ντεσπότοφ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ είχε τις προυποθέσεις για να απειλήσει, με τον Σενγκέλια να βγάζει στην «κόντρα» τους «ασπρόμαυρους», γύρισε ωραία στον Γιούνγκ, αυτός παρ’ ότι είχε την επιλογή του αμαρκάριστου Φούντα, επέλεξε να προσπαθήσει να τελειώσει τη φάση μόνος του, χωρίς όμως επιτυχία.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 με τον Τισουντάλι στο 49’ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη χρήση VAR.

Στο 65’ ο ΟΦΗ απείλησε με γυριστό του Φούντα, που πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με μακρινό σουτ του Σβάμπ, που επίσης πέρασε άουτ.

Στο 72’ γύρισμα του Μπάκιτς στη περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Γιούνγκ που ανενόχλητος μέσα από τη περιοχή, έκανε κακό τελείωμα, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, με τον ΠΑΟΚ να χάνει διπλή ευκαιρία στο 73’ με τον Τάισον να αναγκάζει σε απόκρουση τον Χριστογεώργο, ενώ στη συνέχεια ο Γκόμεζ από διαγώνια θέση έκανε το σουτ, αλλά ο Χριστογεώργος απομάκρυνε και πάλι.

Στο 74’ ο Μίλαν Ράσταβατς, «έριξε» στο παιχνίδι τον Σαλσέδο, που αποδείχθηκε αρκετά καθοριστικός στην αναμέτρηση. Στο 77’ μετά από εκπληκτική ενέργεια του Σαλσέδο, βρήκε ωραία τον Φούντα που με εκπληκτικό «τσίμπημα» της μπάλας, έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Δύο λεπτά αργότερα, μετά από καλή εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια, η μπάλα «έσκασε» μπροστά στον Κοτάρσκι, εκείνος δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα και ο Σαλσέδο από κοντά έκανε το 1-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ΟΦΗ κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ, φεύγοντας νικητής απο το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P