Αντσελότι: “Η Μπαρτσελόνα είναι φανταστική αλλά δεν χάνω τον ύπνο μου, ο Βινίσιους θα πάρει τη Χρυσή Μπάλα”

Ο Κάρλο Αντσελότι αποθέωσε την Μπαρτσελόνα αλλά απέφυγε να χρίσει κάποια ομάδα φαβορί ενόψει του Clasico, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Εμπαπέ για τη δεινότητά του στο σκοράρισμα. Σίγουρος για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας από τον Βινίσιους ο Ιταλός.

Η ώρα της κρίσης ή της αλήθειας αν προτιμάτε έφτασε, με την Ρεάλ να κονταροχτυπιέται με την Μπαρτσελόνα το βράδυ του Σαββάτου (26/10, 22:00, Novasports 1HD, LIVE) για την 11η αγωνιστική της La Liga, σε ένα ματς που δεν είναι απλά το πρώτο πρωταθληματικό Clasico της σεζόν αλλά και ένα ντέρμπι με μεγάλη βαθμολογική σημασία.

Και αυτό γιατί τα δύο ιερά τέρατα του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν ήδη ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ομάδες, με την ομάδα του Χάνσι Φλικ να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής με 27 βαθμούς, με απολογισμό 9 νίκες και 1 ήττα (εκτός έδρας από την Οσασούνα) και εκείνη του Κάρλο Αντσελότι να την καταδιώκει έχοντας μαζέψει 24 βαθμούς και ούσα αήττητη (7 νίκες – 3 ισοπαλίες).

“Η Μπαρτσελόνα είναι φανταστική ομάδα και παίζει καλά αλλά δεν ανησυχώ, δεν έχω χάσει τον ύπνο μου. Δύσκολο να πω ποιος είναι το φαβορί. Εμείς είμαστε γεμάτοι κίνητρα και θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας.

Αν έχω πλάνα να σταματήσω τον Λαμίν Γιαμάλ; Η αλήθεια είναι πως είναι θεαματικός παίκτης. Μου αρέσει το αγωνιστικό στιλ και η νοοτροπία του. Είναι πολύ επικίνδυνος. Δεν μπορείς όμως να εστιάσεις σε έναν μόνο παίκτη, υπάρχουν αρκετοί παίκτες στην Μπαρτσελόνα που παίζουν καλά.

Οι λόγοι της βελτίωσης της Μπαρτσελόνα φέτος; Δεν θα βάλω σε διαδικασία ανταγωνισμού τον Τσάβι με τον Χάνσι Φλικ. Ο Τσάβι έκανε σπουδαία δουλειά, τώρα έχουν διαφορετική ομάδα και θα σεβαστούμε την Μπαρτσελόνα όπως κάναμε και όταν είχε τον Τσάβι στο τιμόνι της”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κάρλο Αντσελότι αναφερόμενος στο μεγάλο ντέρμπι, για να προσθέσει με νόημα:

“Πέρυσι ήταν σημαντικό για τον Μπέλιγχαμ να σκοράρει επειδή είχε φύγει ο Μπενζεμά. Φέτος, δεν έχουμε ανάγκη αυτά τα γκολ. Έχουμε έναν παίκτη τώρα που βάζει 30, 40 γκολ. Συμβουλή για τον Εμπαπέ; Έχει παίξει και έχει βάλει αρκετά γκολ κατά της Μπαρτσελόνα στο παρελθόν. Ξέρει τι πρέπει να κάνει”.

Επιπλέον, ο Ιταλός προπονητής των μερένγκες αναφέρθηκε και στην επικείμενη απονομή της Χρυσής Μπάλας για το 2024, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξή του στον παρτενέρ του Εμπαπέ στη γραμμή κρούσης της Ρεάλ, Βινίσιους: “Ο Βινίσιους θα κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα, δεν μπορεί να πάρει κάποιος άλλος το βραβείο.

Ο μελλοντικός νικητής της Χρυσής Μπάλας έχει ωριμάσει πολύ αλλά παραμένει ταπεινός, όπως ήταν και την πρώτη ημέρα που τον γνώρισα”.

Πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P