Η Εθνική τα έδωσε όλα στο «Γεντί Κουλέ» και πάει για «κόλπο γκρόσο» στο Βέλγιο

Η Εθνική γυναικών έμεινε στο 0-0 με το Βέλγιο, με τις διεθνείς μας να κάνουν υπερπροσπάθεια και την τερματοφύλακα, Δήμητρα Γιαννακούλη να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση. Πλέον, η Ελλάδα πηγαίνει για το ιστορικό all in στο Λουβέν.

Η Εθνική γυναικών έδωσε το πιο ιστορικό της παιχνίδι μέχρι το επόμενο. Η Ελλάδα υποδέχθηκε στο Γεντί Κουλέ το Βέλγιο στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία για τα playoffs των προκριματικών του Euro, με την αναμέτρηση να λήγει ισόπαλη 0-0.

Οι διεθνείς μας έδειξαν μεγάλη αυταπάρνηση, ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι, άντεξαν και πλέον θα κάνουν το all in στη ρεβάνς στο Λουβέν στις 29 Οκτωβρίου. Κορυφαία η τερματοφύλακας της Εθνικής μας, Δήμητρα Γιαννακούλη, με μεγάλες επεμβάσεις.

Το έργο της Ελλάδας ήταν από την αρχή δύσκολη, εφόσον αντιμετωπίζει μία χώρα που είναι στο Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο η Εθνική έδειξε πως έχει ανέβει επίπεδο και μπορεί να κάνει τη ζημιά. Εάν, η Ελλάδα κάνει την υπέρβαση στο Βέλγιο, τότε θα κοντραριστεί με την Ουκρανία ή την Τουρκία για την πρόκριση στο Euro.

Το ματς

Το Βέλγιο είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, όπως και μεγαλύτερο αριθμό τελικών. Ωστόσο, η Εθνική μας κρατούσε το μηδέν, έχοντας πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, με τις φιλοξενούμενες να πέφτουν πάνω στην Γιαννακούλη, όταν χρειαζόταν.

Η Εθνική, η οποία έχασε την Κόγγουλη με τραυματισμό στο 18ο λεπτό, είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Η Σπυριδωνίδου βγήκε σε θέση τετ α τετ, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το Βέλγιο ανέβασε τον ρυθμό του στο δεύτερο 45λεπτο και αύξησε μεγαλύτερη πίεση στην Εθνική, η οποία ωστόσο έμενε όρθια με μεγάλη συγκέντρωση και αυταπάρνηση στην άμυνα.

Όποτε χρειάστηκε επενέβη και η Γιαννακούλη, η οποία έκανε μία μεγάλη επέμβαση με το αριστερό χέρι στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά την προσπάθεια της Κάιμαν.

Όσο το παιχνίδι πλησίαζε στο τέλος του, οι φιλοξενούμενες απειλούσαν περισσότερο, αλλά η Εθνική μας κράτησε το μηδέν, με την Γιαννακούλη πρωταγωνίστρια, και πλέον πάει για το κάτι παραπάνω στη ρεβάνς στο Βέλγιο.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Γιαννακούλη, Πατερνά, Παλαμά, Γκάτσου, Μήτκου, Μωραΐτου, Μάρκου, Σαρρή, Σπυριδωνίδου, Γιαννακά, Κόγγουλη (18′ Κοσκερίδου)

Βέλγιο: Λίχτφους, Ντελούς, Κις, Ντε Νεβ, Γιάνσεν, Τόλινγκς, Μίσιπο, Έρλινγκς, Γιάνσενς, Ντετρούιτερ, Βούλερτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P