Ράσταβατς: «Θα χρησιμοποιηθεί μεγάλο γκρουπ παικτών γιατί το πρόγραμμα είναι δύσκολο»

Στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ μίλησε ο Μίλαν Ράσταβατς, λίγες ημέρες μετά το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΟΦΗ, με ένα πρόγραμμα-φωτιά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο να ακολουθεί.

Ο Σέρβος τεχνικός έκανε το σχόλιο του για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται για τον ΟΦΗ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, τονίζοντας πως θα χρησιμοποιηθεί μεγάλος αριθμός παικτών, ώστε οι «ασπρόμαυροι» να ανταπεξέλθουν.

Ο Ράσταβατς αναφέρθηκε στα κομμάτια του παιχνιδιού που θέλει να δει την ομάδα του να βελτιώνεται, ενώ έκανε το σχόλιο του για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά:

Τρία συνεχόμενα παιχνίδια τώρα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πώς βλέπει αυτό το πρόγραμμα; «Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, αλλά είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για εμάς. Έχουμε την αξία μας, έχουμε τις ιδέες μας για το πώς να προετοιμάσουμε αυτά τα παιχνίδια και τον τρόπο για να αντιμετωπίσουμε. Θα είναι δύσκολα, όπως για όλους. Θα χρησιμοποιηθεί μεγάλο γκρουπ παικτών, το οποίο είναι επίσης καλό και για μένα και για τους παίκτες και θα πάμε στα επόμενα παιχνίδια πιο προετοιμασμένοι».

Τι θέλετε να βελτιώσετε στο παιχνίδι; «Καταρχάς θέλω να βελτιώσουμε τα κομμάτια που έχουμε την μπάλα, να είμαστε πιο ήρεμοι. Να έχουμε την μπάλα σε μεγαλύτερο διάστημα, να μπορέσουμε να κρατήσουμε την μπάλα και να προετοιμάζουμε τις επιθέσεις μας με μεγαλύτερη υπομονή».

Για το ότι δεν έχει κρατήσει το μηδέν παθητικό: «Το δεύτερο κομμάτι που θέλω να βελτιώσουμε. Είναι πρόβλημα και πρέπει να το διορθώσουμε. Τo clean sheet δείχνει ποιότητα. Μέχρι τώρα έχουμε δείξει την καλή μας πλευρά, στην ικανότητα να σκοράρουμε κόντρα σχεδόν σε όλους και πρέπει να αρχίσουμε να δείχνουμε και την άλλη πλευρά, να μη δεχόμαστε γκολ».

Κόντρα στον ΠΑΟ ο ΟΦΗ ήταν καλός. Σε ποιους τομείς θα μπορούσε να είναι καλύτερος; «Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τους χώρους μας καλύτερα και να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του. Σε αυτό το παιχνίδι είχαμε τους χώρους μας, που θα μπορούσαμε να τους χρησιμοποιήσουμε καλύτερα.

Όπως είπα, στα κομμάτια που είχαμε την κατοχή, θα μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα περισσότερο. Στο παιχνίδι αυτό είχαμε πίεση ψηλά, μερικές γρήγορες μεταβάσεις και κρατούσαν την μπάλα στην πίσω ζώνη. Θέλω να έχουμε περισσότερο την μπάλα, ώστε να κάνουμε καλύτερη διαχείριση ενέργειας και να είμαστε πιο φρέσκοι όταν κάνουμε επίθεση».

Για το αν θα κάνει rotation λόγω των συνεχόμενων ματς. «Σίγουρα θα κάνουμε rotation σε αυτά τα παιχνίδια. Το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς, λόγω του ταξιδιού για το εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, γιατί πρακτικά θα έχουμε μόνο 1 μέρα για να προετοιμαστούμε για τον Βόλο (η αποστολή θα γυρίσει από τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Δευτέρας). Και από τις δύο πλευρές θα είναι δύσκολο, και λόγω του σφιχτού προγράμματος και επειδή θα προσθέσουμε παίκτες στο rotation».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P