Θρίαμβος του Εργοτέλη στο ντέρμπι με τον Ηρόδοτο!

Ο Εργοτέλης ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι με τον Ηρόδοτο, επικρατώντας με 2-0 σε ένα κατάμεστο Μαρτινέγκο!

19/10/2024-16:00
Α1 ΕΠΣΗ 2024-25 | Αγωνιστική 6
Ημίχρονο: 2-0
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
2
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
0
Τελικό
Γκολ
2'
 

Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα. Στο 2ο λεπτό, ο Γκόμεζ εκμεταλλεύτηκε τον κακό υπολογισμό του Σταματάκη και με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0!

Πρώτο σουτ του Ηροδότου στο 16ο λεπτό, ο Γαρεφαλάκης δοκίμασε την τύχη του με σουτ, όμως ο Δημαράκης κατάφερε να διώξει σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκόμεζ βρέθηκε ξανά σε καλή θέση, έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από την εστία, σε μία σπουδαία στιγμή για τους «κιτρινόμαυρους» που είχαν ξεκάθαρο μομέντουμ στο πρώτο μέρος.

Στο 20′ ο Ψαρολογάκης διπλασίασε τα τέρματα του Εργοτέλη, ύστερα από ωραία πάσα του Κίτου που τον έβγαλε σε θέση βολής, ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν αστόχησε και έκανε το 2-0. δίνοντας απο νωρίς σαφές προβάδισμα νίκης.

Η καλύτερη στιγμή του Ηροδότου στο πρώτο μέρος ήρθε στο 37′, όταν ο Καργιωτάκης έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ και η μπάλα βρήκε ελαφρά το δοκάρι πριν καταλήξει άουτ. Λίγο αργότερα, στο 38′, ο Λίτσκας επιχείρησε ένα σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον Εργοτέλη σε θέση οδηγού.

Στην επανάληψη ο Ηρόδοτος προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση του και είχε μια ωραία ενέργεια του Λίτσκα στο 47′, το δυνατό σουτ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Δημαράκης.

Στο 58ο λεπτό, η ομάδα του Εργοτέλη έφτασε κοντά στο 3-0, όταν ο Γκόμεζ μετά από μπαλιά του Γιακουμάκη έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον Ηρόδοτο να διαμαρτύρεται έντονα, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να διακοπεί η φάση καθώς υπήρχε πεσμένος παίκτης.

Ο Ηρόδοτος, επιχείρησε να αντιδράσει και στο 70′ μετά από σέντρα του Γαρεφαλάκη, ο Μιχελουδάκης σε κενή εστία δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού η άμυνα του Εργοτέλη έδιωξε πάνω στη γραμμή, στερώντας την ομάδα του Ηροδότου από μια μεγάλη ευκαιρία.

Στη συνέχεια, στο 75′, ο Ηρόδοτος κέρδισε πέναλτι, έχοντας την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ωστόσο, ο Κοιλιάρας που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα άουτ, με τις ελπίδες του Ηροδότου να ψαλιδίζονται.

Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Μηνά Πίτσου διατήρησε το προβάδισμα δίχως προβλήματα και πήρε το σπουδαίο τρίποντο, επιστρέφοντας στις νίκες. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι επηρεάστηκαν τόσο από το πρόβλημα με τον Καργιωτάκη πριν την έναρξη του παιχνιδιού, αλλά και με τις δύο αναγκαστικές αλλαγές μέσα στο ματς, που δυσκόλεψαν τα πλάνα του Μανώλη Παπαματθαιάκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P