Σημαντικές αλλαγές στην διεξαγωγή των Μικτών

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη των πρωταθλημάτων των Μικτών Ομάδων, εισάγοντας σημαντικές αλλαγές στη διεξαγωγή τους.

Στην κατηγορία Κ14, επανέρχεται το παλιό σύστημα με τη δημιουργία Μικτών Περιφερειών μετά την πρώτη φάση.

Στην πρώτη φάση, τόσο για την Κ14 όσο και για την Κ16, οι Μικτές ομάδες θα δώσουν μονά παιχνίδια απέναντι στους αντιπάλους τους. Οι τέσσερις Ενώσεις της Κρήτης σχηματίζουν τον 10ο όμιλο και θα αγωνιστούν σε τρία ματς, με τις έδρες να καθορίζονται από την κλήρωση.

Στην κατηγορία Κ14, μετά τα τρία παιχνίδια της 1ης φάσης, θα σχηματιστούν Περιφέρειες που θα συμμετέχουν σε προπονητικά camp. Ο προπονητής της ΕΠΣ που θα κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό της, θα είναι υπεύθυνος της αντίστοιχης Περιφέρειας, με βοηθό τον προπονητή της δεύτερης ΕΠΣ. Οι δύο προπονητές, σε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές, θα επιλέξουν 25 ποδοσφαιριστές για την Ομάδα – Περιφέρεια. Στην Κρήτη, οι ΕΠΣ Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου και Ρεθύμνου θα σχηματίσουν την 10η Περιφέρεια, η οποία θα αγωνιστεί σε δύο προπονητικούς αγώνες με την 9η Περιφέρεια (Σάμος, Χίος, Δωδεκάνησα, Λέσβος, Κυκλάδες). Στην 3η φάση, οι δύο Περιφέρειες θα ενωθούν και θα σχηματίσουν τη Ζώνη Νήσων, από την οποία θα επιλεγούν 25 ποδοσφαιριστές από τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές. Στην 4η φάση, η Ζώνη Νήσων θα ενωθεί με τη Νότια Ζώνη για τη δημιουργία της ομάδας προεπιλογής Νότου. Οι ΕΠΣ που θα φιλοξενήσουν τα camp των φάσεων θα καθοριστούν από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Το πρωτάθλημα Κ16 παραμένει σχεδόν ίδιο με προηγούμενες χρονιές, με τη βασική διαφορά ότι στην 1η φάση θα διεξαχθούν μόνο τρία παιχνίδια στον 10ο όμιλο της Κρήτης. Μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης, μόνο η πρώτη ΕΠΣ του ομίλου θα προκριθεί στην επόμενη φάση, όπου θα δώσει νοκ άουτ αγώνα με μία από τις υπόλοιπες προκριθείσες ομάδες. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με νοκ άουτ μέχρι τον τελικό. Ένα αρνητικό στοιχείο για την Κ16 είναι ότι οι Ενώσεις που θα αποκλειστούν, θα έχουν δώσει μόλις τρία παιχνίδια.

Η κλήρωση και για τα δύο πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024, στις 13:00, στα γραφεία της ΕΠΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P