Μπόρατς – Παναθηναϊκός 1-1: Ούτε τώρα το τριφύλλι που κόλλησε στην Μπάνια Λούκα

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπόρατς, καθώς έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την Μπάνια Λούκα. Ο Μπακασέτας σκόραρε για τους πράσινους, ο Ντεσπότοβιτς ισοφάρισε για τους Βόσνιους.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί στη League Phase του Conference League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με την Μπόρατς στην Μπάνια Λούκα. Οι πράσινοι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν το τρίποντο. Έτσι το τριφύλλι παραμένει χωρίς διπλό σε κύρια φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2009, όταν είχε επικρατήσει της Στουρμ.

Το τριφύλλι άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό στην πρώτη του φάση στο ματς. Ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μπακασέτας με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπόρατς ισοφάρισε κι αυτή στην πρώτη της φάση στο δεύτερο μέρος. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ερέρα, ο Ντεσπότοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε για το δεύτερο γκολ, είχε και δοκάρι με το ωραίο σουτ του Τετέ, αλλά δεν κατάφερε να βρει το νικητήριο γκολ.

Έτσι παρέταξε τους πράσινους ο Αλόνσο
Σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με έξι αλλαγές, θέλοντας να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες του ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Σπόραρ ξεκίνησε βασικός αντί του Ιωαννίδη, ο Τζούριτσιτς έμεινε στις πτέρυγες αλλά στη μεσοεπιθετική γραμμή είχε στο πλάι του τους Μπακασέτα και Πελίστρι. Αντί του Αράο στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο Τσέριν, ενώ και ο Σένκεφελντ ξεκίνησε βασικός αντί του Γέντβαϊ που είναι στον πάγκο.

Ο Μπακασέτας τον έβαλε προσωρινά σε θέση ισχύος
Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του φάση στο ματς κατάφερε να σκοράρει. Τζούριτσιτς και Μλαντένοβιτς συνδυάστηκαν υπέροχα, ο δεύτερος έκανε τη σέντρα στον Μπακασέτα ο οποίος με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά μετά το τριφύλλι έχασε την ευκαιρία να σκοράρει με τον Σπόραρ που βγήκε τετ-α-τετ με τον Σισκόβσκι, αλλά ο κίπερ της Μπόρατς τον σταμάτησε. Η Μπόρατς προσπάθησε να απειλήσει με κάποιες τελικές κυρίως από μακρινή απόσταση, αλλά δεν ανησύχησε τον Ντραγκόβσκι.

Οι σημαντικότερες ήταν η προσπάθεια του Σάβιτς στο 19′ που εξουδετέρωσε ο Σισκόβσκι, αλλά και το μακρινό σουτ του Σκορούπ που πέρασε λίγο άουτ.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την καλύτερή του στιγμή στο φινάλε με δύο σουτ των Μακσίμοβιτς και Πελίστρι, αλλά οι προσπάθειες του Σέρβου κόπηκαν από τους αμυντικούς της Μπόρατς και ο Σισκόβσκι σταμάτησε τον Ουρουγουανό.

Η Μπόρατς τον πλήγωσε με το ίδιο νόμισμα
Η Μπόρατς στην πρώτη της καλή στιγμή έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ερέρα, ο Ντεσπότοβιτς με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία και για δεύτερο γκολ με το ωραίο σουτ του Ερέρα μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ντραγκόβσκι με ωραία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Μετά το 55′ ο Παναθηναϊκός πήρε την μπάλα στα πόδια του και η Μπόρατς οπισθοχώρησε για να κρατήσει το 1-1. Στο 62΄οι παίκτες του τριφυλλιού συνδυάστηκαν άψογα με τον Τζούριτσιτς να στρώνει στον Σπόραρ, όμως το πλασέ του Σλοβένου πέρασε λίγο άουτ.

Στο 72′ οι πράσινοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ με τον Τετέ. Ο Βραζιλιάνος έκανε το κοντρόλ και το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν τα καρέ των Βόσνιων, δίχως αποτέλεσμα με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπόρατς: Σισκόβσκι, Βούκσεβιτς, Μέιχερς, Καρολίνα, Ερέρα, Όγκρινετς, Σκορούπ, Κουλασίν, Σρέσκοβιτς, Ντεσπότοβιτς.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Μακσίμοβιτς, Πελίστρι, Μπακασέτας, Τζούριτσιτς, Σπόραρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P