«Κάποιες φορές αδικούμε εμείς τους εαυτούς μας, όχι ότι ο αντίπαλος είναι καλύτερος»

Την πίστη του στην ομάδα του και τις δυνατότητές της, εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Τραϊανός Δέλλας, μιλώντας στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ, μετά το τέλος της προπόνησης της Τετάρτης (2/10). 

Ο Τραϊανός Δέλλας, μίλησε για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όπου ο ΟΦΗ ηττήθηκε 1-2 στο «Γεντί Κουλέ», τονίζοντας για ακόμη μία φορά πως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει «δεν πειράζει», καθώς «πειράζει και πειράζει πολύ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προσθέτοντας όμως πως το «στο ποδόσφαιρο όμως έτσι είναι, είτε κερδίζεις, είτε χάνεις πας παρακάτω».

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη έλλειψη δημιουργίας φάσεων, αλλά και στην φράση «σταματήσαμε να παίζουμε» που τόνισε μετά στη συνέντευξη τύπου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Αρχικά, αναφέρθηκε στην ήττα από τον Παναιτωλικό αλλά και το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Πανσερραϊκό:

«Δεν αλλάζει κάτι στην δική μας προετοιμασία. Το παιχνίδι της Κυριακής ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πολύ. Προσπαθούσα όλο αυτό το διάστημα να πείσω τους παίκτες μου ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, ξέροντας και το τι θα σήμαιναν οι τρεις βαθμού, αλλά και ότι θα κλείναμε μία δύσκολη εβδομάδα με τρία παιχνίδια. Αυτό δεν συνέβη, πάμε παρακάτω.

Δεν υπάρχει δεν πειράζει, πειράζει και πειράζει πολύ. Στο ποδόσφαιρο όμως έτσι είναι. Είτε κερδίζεις, είτε χάνεις, πας παρακάτω. Πρέπει να κοιτάξουμε να ανασυνταχθούμε, ψυχολογικά τουλάχιστον, και να πάμε στο επόμενο παιχνίδι για να πάρουμε τους βαθμούς που μας χρειάζονται για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Μετά υπάρχει διακοπή, θέλουμε να δουλέψουμε τις ανομοιομορφίες που υπάρχουν στην φυσική κατάσταση. Αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να επηρεάζει τα σκαμπανεβάσματα που έχουμε. Τα παιχνίδια είναι πολύ μεγάλα, δύσκολα. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπούμε και στα επόμενα με καλύτερη ψυχολογία».

Για το ότι δεν υπήρχε δημιουργία φάσεων, πρόσθεσε: «Όταν μία ομάδα περιμένει κάτω από το κέντρο, δεν είναι εύκολο να παράξεις ευκαιρίες με ομάδες που παίζουν ανοικτά, όπου υπάρχουν χώροι και μπορείς να δημιουργήσεις. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είχαμε πάρα πολύ καλές προϋποθέσεις και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο να τελειώσουμε το παιχνίδι. Αυτό δεν έγινε γιατί ήμασταν απρόσεκτοι στις πάσες μας, στην τελική μας απόφαση.

Αυτό το πληρώσαμε. Πληρώσαμε το γεγονός ότι πιστέψαμε πως το ματς έχει τελειώσει με το γκολ που βάλαμε. Ένας άλλος παράγοντας ήταν οι πολύ δύσκολες συνθήκες που υπήρχαν για τους παίκτες στο πρώτο ημίχρονο. Υπήρχε πάρα πολύ ζέστη, ο ήλιος χτυπούσε στα μάτια των ποδοσφαιριστών. Όπως και να έχει, για εμένα το πιο σημαντικό είναι ότι χάσαμε μία ευκαιρία να πάρουμε τρεις βαθμούς στην έδρα μας, που θέλουμε να είναι το δυνατό μας σημείο.

Οι τρεις βαθμοί θα μπορούσαν να μας δώσουν μία άλλη ώθηση για την συνέχεια. Είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε θα πρέπει να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Να πάμε στο επόμενο παιχνίδι και να παίρνουμε μαθήματα. Το γεγονός το θεωρήσαμε πως το παιχνίδι θα ήταν εύκολο, ήταν λάθος, το ίδιο το ποδόσφαιρο μας τιμώρησε».

Για το «σταματήσαμε να παίζουμε» που ανέφερε στην συνέντευξη τύπου, ξεκαθάρισε: «Διέκρινα ότι σταματήσαμε να παίζουμε, όπως παίζαμε μέχρι να βάλουμε το γκολ. Σίγουρα και ο αντίπαλος κάνει κάτι, θα ανέβει ψηλά, θα σε πιέσει. Εκεί δεν βρίσκαμε τις λύσεις. Αυτό με απασχολεί, είναι κάτι που το δουλεύουμε καθημερινά. Θα το αναλύσουμε με τους παίκτες, θα δούμε το βίντεο και θα δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Είναι ένα παιχνίδι όμως που όπως και να έχει, έχει περάσει. Το επόμενο παιχνίδι είναι εκτός έδρας και θέλουμε να πάμε να το κερδίσουμε».

Για την κλήρωση του Κυπέλλου: «Το κύπελλο είναι για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν ένας στόχος, τουλάχιστον για τις ομάδες της Super League 1. Αργεί ακόμα, υπάρχουν άλλα παιχνίδια μπροστά, και αυτό που πρέπει να μας νοιάζει περισσότερο είναι το πως η ομάδα θα αποκτήσει την χημεία που θέλουμε. Δεν έχω πάψει να πιστεύω στα παιδιά, στην ομάδα. Αυτό θέλω να κάνουμε όλοι γύρω από την ομάδα, γιατί νομίζω ότι κάποιες φορές αδικούμε εμείς τους εαυτούς μας, όχι ότι ο αντίπαλος είναι καλύτερος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P