Με ιθύνων… Νους προκρίθηκε ο ΟΦΗ!

Ο Τιάγκο Νους, αποτέλεσε τη χρυσή αλλαγή του Τραϊανού Δέλλα, με τον νεαρό εξτρέμ να σημειώνει δύο γκολ, ανατρέποντας το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου (2-1 τελικό) και να χαρίζει τη πρόκριση στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στον ΟΦΗ.

25/09/2024-19:00
Ημίχρονο: 0-1
ΟΦΗ
2
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
1
Τελικό
Γκολ
18'
Γκολ
71'
 

 

Ο Τραϊανός Δέλλας, παράταξε τον ΟΦΗ με αρκετές αλλαγές στα πρόσωπα, με τον Χριστογεώργο να παραμένει όμως κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Μαρινάκη, στο αριστερό τον Αμπάντα και στο κέντρο της άμυνας τους Μπρεσάν-Χριστόπουλο.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν Καραχάλιος-Κουτεντάκης, ενώ ως «10» αγωνίστηκε ο Μπάκιτς. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Αποστολάκης και στο αριστερό ο Ριέρα, ενώ στη κορυφή της επίθεσης ο Σαλσέδο.

Η πρώτη τελική στο παιχνίδι ανήκε στον Παναιτωλικό, με τον Κοντούρη στο 7ο λεπτά να σουτάρει έξω από τη περιοχή και τον Χριστογεώργο να μπλοκάρει.

Ο ΟΦΗ απείλησε στο 16’ με πλασέ του Ριέρα που όμως ουσιαστικά δεν αποτέλεσε πραγματική απειλή για τον Στεργιάκη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ριέρα «κουβάλησε» τη μπάλα, την έχασε στο ύψος της περιοχής με τον Παναιτωλικό να αναπτύσσεται γρήγορα και να βγαίνει στην κόντρα, ο Ρόα βρήκε υπέροχα τον Μαϊντέβατς που πέρασε και τον Χριστογεώργο και έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια, ο ΟΦΗ παρά την «ψυχρολουσία» του 0-1, δεν κατάφερε ουσιαστικά να αντιδράσει, απείλησε στο 32’ με κεφαλιά του Μπρεσάν που πέρασε άουτ, ενώ στο 39’ μία σέντρα-σουτ του Αμπάντα, ο Σαλσέδο δεν μπόρεσε να μπει στη πορεία της μπάλας και να την σπρώξει προς την εστία. Στο 40’ ένα σουτ του Σαλσέδο από τη γωνία της περιοχής, πέρασε άουτ και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1, υπέρ του Παναιτωλικού.

Στην επανάληψη, ο Τραϊανός Δέλλας προχώρησε σε τρεις αλλαγές επιλέγοντας να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο οι Σενγκέλια, Μπαϊνοβιτς και Νους, με τους δύο από τους τρεις να κάνουν αισθητή την παρουσία τους άμεσα, στο 46’ ο Τιάγκο Νους με προσωπική ενέργεια βρήκε κενό χώρο και σούταρε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Σενγκέλια με εκπληκτική σέντρα βρήκε τον Σαλσέδο, όμως η κεφαλιά του νεαρού επιθετικού πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 57’ ο Μπάκιτς με ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής έγινε απειλητικός αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 59’ ο Τιάγκο Νους ισοφάρισε μετά από εκπληκτική ομαδική προσπάθεια. Ο Σαλσέδο με τρομερή σέντρα βρήκε εντός περιοχής τον Χριστόπουλο που «πάσαρε» με το κεφάλι για τον ανενόχλητο Νους που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 71’ ο Τιάγκο Νους, βρήκε και πάλι δίχτυα, με τον Μπάκιτς να κάνει τη σέντρα και τον νεαρός εξτρέμ από την Αργεντινή με άπιαστη κεφαλιά έγινε το 2-1. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο ΟΦΗ είχε βρει δίχτυα με τον Χριστόπουλο, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ διατηρώντας το μέχρι το φινάλε και παράλληλα πανηγύρισε και τη πρόκριση στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P