Μ. Παπαματαθαιάκης: «Το μόνο που κρατάω είναι οι τρεις βαθμοί»

Οι αναφορές του Μανώλη Παπαματθαιάκη μετά τη νίκη του Ηροδότου στην πρεμιέρα της Α1 ΕΠΣΗ στη Γέργερη.

Ο προπονητής της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, από το οποίο κρατάει μόνο τους τρεις βαθμούς, αφού η ομάδα του δεν παρουσίασε αυτά που ο ίδιος θα ήθελε, καθώς όπως υποστήριξε δεν είναι ακόμα έτοιμοι.

Μιλώντας για το νέο πρωτάθλημα, τόνισε πως υπάρχουν ορισμένες δυνατές ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, ωστόσο ανέφερε πως η λογική στον Ηρόδοτο έχει αλλάξει και πως στόχος είναι ο σύλλογος να στηθεί σωστά, δίχως βιασύνες.

Αναλυτικά είπε: «Πραγματικά ήτανε πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί εκτός από την πρεμιέρα που πάντα έχει ιδιαιτερότητες και ειδικά για τις ομάδες σαν τον Ηρόδοτο που επιβάλλεται να κερδίζουνε. Νομίζω ότι απέναντί μας είχαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία της αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που έπαιξε, δεν κλείστηκε, προσπαθούσε να πάει σε επιθετικές συνθήκες και μπορώ να πω πως ήταν πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, παρά το ότι προηγηθήκαμε στο σκορ. Χάθηκε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Ο τρόπος που παίξαμε σίγουρα δεν ήτανε αυτός που θα ήθελα να δω, κι αυτός που προετοιμάζαμε την ομάδα όλο αυτό το καιρό. Δεν κρατήσαμε πολλές μπάλες στα πόδια μας, πηγαίναμε σε άμεσες επιθέσεις, κάτι το οποίο δεν είναι ότι καλύτερο για μένα με αποτέλεσμα να θεωρώ ότι η ομάδα μου πραγματικά έχασε ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, παρά την ισοφάριση που δεχθήκαμε νωρίς, από εκείνο το σημείο και μετά νομίζω ότι παίξαμε καλύτερα. Είχαμε καλύτερες συνδυαστικές ενέργειες, προσπαθήσαμε να βάλουμε παραπάνω πάσες στο παιχνίδι μας, χωρίς να ήταν στον επιθυμητό βαθμό που ήθελα εγώ, αλλά είχαμε καλές ενέργειες και θα μπορούσαμε να βάλουμε πολύ πιο εύκολα και περισσότερα γκολ, γιατί χάσαμε πάρα πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να τελειώσουμε πιο άνετα το παιχνίδι μετά το σημείο που προηγηθήκαμε».

Τι κρατάει από το παιχνίδι: «Να σας πω την αλήθεια, το μόνο που κρατάω σήμερα είναι οι τρεις βαθμοί, γιατί οι πρεμιέρες πρέπει να κερδίζονται. Αυτό μένει τις πρώτες αγωνιστικές άλλωστε. Θεωρώ ότι ούτε η δικιά μου ομάδα, αλλά και καμιά άλλη ομάδα δεν μπορεί να είναι έτοιμη στο εκατό τις εκατό τις πρώτες αγωνιστικές και μετράει η βαθμολογική συγκομιδή, ειδικά στις ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους. Αυτό ήταν το θετικό της ημέρας, σε μια όχι τόσο πολύ καλή μέρα, άσχετα με τις ευκαιρίες που χάσαμε. Πήραμε ένα σημαντικό τρίποντο σε μία έδρα και σε μια ομάδα που πραγματικά ήταν πάρα πολύ καλή, και ολόψυχα της δίνω συγχαρητήρια γιατί ήταν πολύ καλός αντίπαλος».

Για τις απουσίες: «Έχουμε να διαχειριστούμε πάρα πολλά θέματα και ειδικά σε μεσοεπιθετικές θέσεις. Έχουν πέσει πάρα πολλά παιδιά μαζεμένα. Ηρόδοτος είμαστε πρέπει να τις απορροφούμε αυτές τις απουσίες. Στενάχωρο είναι με το Γιάννη γιατί στην τελευταία φάση σε μια ανύποπτη στιγμή γλίστρησε και τώρα έχει ένα κάψιμο στο δικέφαλο, μακάρι να πάνε όλα καλά να μην έχουμε άλλη απώλεια, αλλά φοβάμαι ότι θα έχουμε άλλη μία απώλεια. Δεν πειράζει, θα το διαχειριστούμε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Έχουμε το ρόστερ μας, έχουμε τα παιδιά που είναι μέσα στην ομάδα και προσπαθούμε μέσα από αυτό το ρόστερ πάντα να βρίσκουμε λύσεις, γιατί ο Ηρόδοτος δεν πρέπει να στέκεται ποτέ σε απουσίες αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ: «Ειλικρινά δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο πάνω σ’ αυτό γιατί δεν την ξέρω την κατηγορία, δεν ξέρω τις ομάδες για να είμαι ειλικρινής. Θεωρώ ότι θα έχει 4-5 καλές ομάδες με καλά ρόστερ που θα μπορούν να είναι δυνατές».

Αν ο Ηρόδοτος είναι φαβορί: «Εντάξει τώρα να μιλάμε για πράγματα αυτονόητα σ’ αυτή την κατηγορία, νομίζω δεν θα τοποθετήσω και όλη τη χρονιά. Ο Ηρόδοτος είναι Ηρόδοτος κάθε Κυριακή.

Τον Ηρόδοτο τον ενδιαφέρει να ανέβει στην παραπάνω κατηγορία όταν θα στηρίζεται στις δικές τους δυνάμεις. Αν αυτό είναι εφικτό να γίνει από φέτος, ας γίνει, αν όμως δεν είναι εφικτό και μια ομάδα θα χρειαστεί του χρόνου 10-15 μεταγραφές, προσωπική μου άποψη ότι αυτό δεν το χρειάζεται. Η ομάδα πρέπει να στηθεί σωστά, αυτό που πρέπει να γίνει δεν θέλει βιασύνη. Η λογική μας έχει αλλάξει. Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι πολύ βιαστικό που θα είναι μία φωτοβολίδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P