Μητσοτάκης: «Γεμάτο ΟΑΚΑ στον τελικό του 2025, τεστ για τη συνύπαρξη των οπαδών στα γήπεδα»

Στο θέμα της οπαδικής βίας και της παρουσίας φιλάθλων διαφορετικών ομάδων στα γήπεδα, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός “έδειξε” τελικό Κυπέλλου το 2025 με γεμάτο ΟΑΚΑ, στέλνοντας και το σχετικό μήνυμα προς την ΕΠΟ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

«Έχουμε κάθε λόγο να διαπιστώνουμε ότι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο και κάποια από αυτά που μας λέγανε ότι δεν μπορούν να γίνουν, έγιναν. Και οι κάμερες στα γήπεδα και η ταυτοποίηση του κατόχου εισιτηρίου με ψηφιακά μέσα έγινε πράξη και το σύστημα λειτουργεί. Μπορούμε να εντοπίζουμε παραβάτες με πολύ μεγάλη ακρίβεια κι αυτός ήταν ο βασικός σκοπός για τον οποίο υλοποιήσαμε το σύστημα αυτό. Έχουμε πια το ψηφιακό μέτρο των λεσχών των φιλάθλων, είναι κι αυτό ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Και το γεγονός ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυξάνει το ενδιαφέρον και είναι υγιές για την ποιότητα του πρωταθλήματος. Έχουμε κι ένα αυτοματοποιημένο ποινολόγιο, που μας επιτρέπει να παρεμβαίνουμε, κατά την άποψή μας εντός των ορίων του τι προβλέπεται από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, προκειμένου να τιμωρούμε και να γνωρίζουν οι ομάδες και οι φίλαθλοι πρωτίστως, πώς θα τιμωρηθούν αν προβούν σε παραβατικές συμπεριφορές. Νομίζω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου», ανέφερε αρχικά ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Το πόσο κοντά είμαστε στις μετακινήσεις φιλάθλων δεν μπορώ να σας το πω. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα γίνει κατ’ ανάγκη αύριο, αλλά ναι, θα το θέλαμε. Θέλουμε πάνω απ’ όλα τα γήπεδα να είναι χώροι γιορτής και οι φίλαθλοι μπορούν να πάνε χωρίς να αισθάνονται ότι πηγαίνουν να πλακωθούν και να είναι η ατμόσφαιρα των ελληνικών γηπέδων αυτή που βλέπουμε σε πολλά γήπεδα της Ευρώπης. Θα έλεγα μάλλον επειδή βλέπουμε να υπάρχουν φαινόμενα βίας και σε άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα, ότι μάλλον εμείς έχουμε κάνει μεγαλύτερη πρόοδο. Και να το ξαναπώ, και είναι και παρότρυνσή μου προς την ΕΠΟ, το πρώτο μεγάλο τεστ για το πώς μπορούν να συνυπάρχουν φίλαθλοι διαφορετικών ομάδων, θα είναι ο τελικός του Κυπέλλου να γίνει με ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, με την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίζει απόλυτα την ασφάλεια της διεξαγωγής ενός τέτοιου μεγάλου αγώνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P