Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Conference League

Ο Παναθηναϊκός ανέτρψε το εις βάρος του 2-1 της Γαλλίας και με τη νίκη του με 2-0 στο ΟΑΚΑ πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του νέου Conference League. Η ώρα και το κανάλι της κλήρωσης των “πράσινων” στη League Phase.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τη Λανς στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και πρόβαλε το “ευρωπαϊκό τρένο”, παίρνοντας εκείνος αντί για τους Γάλλους στο “εισιτήριο” για την τελική φάση του νέου Conference League.

Η κλήρωση της τρίτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί μιάμιση ώρα μετά από αυτή του Europa League, δηλαδή στις 15:30 ώρα Ελλάδας στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Η κλήρωση θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 1 HD.

Τι ισχύει με το νέο φορμάτ και οι ημερομηνίες των αγώνων

Το Conference League αλλάζει, όπως συνέβη και με το Champions League και το Europa League. Η διαφορά είναι ότι οι φιναλίστ της League Phase του Conference League θα δώσουν έξι παιχνίδια αντί για οκτώ. Οι 36 ομάδες θα μοιραστούν σε έξι γκρουπ και κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο από κάθε γκρουπ, δίνοντας τρία εντός και τρία εκτός έδρας.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η έως την 8η θέση θα προκριθούν απευθείας στη φάση των 16, ενώ οι ομάδες από τις θέσεις 9 έως 24 θα κοντραριστούν στα playoffs, για ένα “εισιτήριο” στους 16, με εκείνες που θα βρεθούν στον βαθμολογικό πίνακα από το 25 μέχρι το 36 να αποχαιρετούν την Ευρώπη.

Οι 36 ομάδες που συμμετέχουν στη League Phase

A’ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τσέλσι
Κοπεγχάγη
Γάνδη
Φιορεντίνα
ΛΑΣΚ
Μπέτις

Β’ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μπασακσεχίρ
Μόλντε
Λέγκια
Χάιντενχαϊμ
Τζουργκάρντεν
ΑΠΟΕΛ

Γ’ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ραπίντ
Ομόνοια
Ελσίνκι
Γκιμαράες
Αστάνα
Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Δ’ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Σερκλ Μπριζ
Σάμροκ Ρόβερς
Δε Νιου Σεντς
Λουγκάνο
Μλάντα
Χαρτς

Ε’ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Πετροκούμπ
Σεν Γκάλεν
Παναθηναϊκός
Μπάτσκα Τόπολα
Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Γιαγκελόνια

ΣΤ’ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τσέλιε
Λάρνε
Διναμό Μινσκ
Πάφος
Βίκινγκουρ
Νόα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P