Ταξιάρχης Φούντας: «Η πίστη του κ. Μπούση με έκανε να θέλω να έρθω στον ΟΦΗ – Η καλύτερη επιλογή μου»

Ο Ταξιάρχης Φούντας παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ ΟΦΗ, με τον 29χρόνο έλληνα ποδοσφαιριστή να μιλάει για την απόφασή του να φορέσει τα «ασπρόμαυρα.

Στην αρχική του τοποθέτηση, τόνισε: «είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα και κάθομαι δίπλα σε έναν άνθρωπο που αγαπάει την ομάδα και θέλει να την βοηθήσει».

Σε ερώτηση για το τι τον έκανε να αποδεχτεί την πρόταση του ΟΦΗ: «αυτό που με έκανε να θέλω να έρθω και να βρίσκομαι απόψε εδώ, είναι η πίστη του κυρίου Μπούση και του κ. Μηνά Λυσσάνδρου, ήταν απίστευτη προς την μεριά μου. Ήθελα να γυρίσω στην πατρίδα μου μετά από τόσα χρόνια, ο ΟΦΗ ήταν η καλύτερη επιλογή για να έρθω και να βοηθήσω από μεριάς μου».

Στη συνέχεια, αναφορικά με το τι μπορεί να… φέρει ο ίδιος στην ομάδα αγωνιστικά, συμπλήρωσε: «είμαι πολλά χρόνια στο εξωτερικό έχω παίξει σε υψηλό επίπεδο, έχω ωριμάσει ποδοσφαιρικά. Αυτό που έχω να δώσω με αυτά που έχω πάρει αυτά τα χρόνια και έχω μάθει αυτά τα χρόνια να βοηθήσω όσο μπορώ στο γήπεδο, στην προπόνηση, να με βοηθήσουν να τους βοηθήσω, είναι ένα άθλημα που παίζουν 11 παίκτες, οπότε θα δώσω όλα όσα έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και εύχομαι στο τέλος να πάνε όλα καλά».

Σε ερώτηση για το βάρος της μεταγραφής και της φανέλας και πως το εισπράττει ο ίδιος:

«Γενικά σαν άνθρωπος μου αρέσει να είμαι σε μία ομάδα και να νιώθω το βάρος αυτό και να το περιμένουν όλοι από εμένα. Έτσι έχω μάθει σαν άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια, μου αρέσει η πίεση, με κάνει καλύτερο παίκτη με κάνει να δουλεύω περισσότερο. Έζησα μία πίεση που θα φορέσω τη φανέλα του ΟΦΗ με κάνει να θέλω να δουλέψω περισσότερο και να πετύχω τους στόχους μαζί με την ομάδα. Θα μιλήσω με τον προπονητή σήμερα και θα δούμε για το πότε θα αγωνιστώ».

Για το τι περιμένει να… ζήσει με τον ΟΦΗ: «σαν ποδοσφαιριστής καθημερινώς για εμένα είναι μία πρόκληση. Πρέπει να δείχνεις στον εαυτό σου πάνω απ΄ όλα και στην προπόνηση να δουλεύεις. Θέλω να ζήσω περισσότερα πράγματα με τον ΟΦΗ. Χαρές και ότι άλλο μπορούμε να πετύχουμε αγωνιστικά.

Να βοηθήσω από τη μεριά μου ώστε να πετύχουμε αυτήν την χρονιά τους στόχους που έχουμε θέσει και να τους ξεπεράσουμε. Μέσα στο γήπεδο με το ξεκίνημα είναι ένας καινούργιος στόχος που πρέπει να βάλουμε ένα τικ, που βάζουμε σε κάθε σελίδα και σε κάθε πράγμα που πρέπει να το ξεκλειδώσουμε και να το κλειδώσουμε».

Για την εθνική ομάδα και εάν είναι στόχος τους να κληθεί και πάλι στην Εθνική ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ:

«αυτό που σκέφτομαι είναι να βοηθήσω την ομάδα μου από ‘κει και πέρα ποδόσφαιρο είναι μπορεί να με ξανακαλέσουν μπορεί και όχι. Την ομάδα μου θέλω να βοηθήσω γιατί με έχει καθημερινή ανάγκη. Καλώς να έρθει η κλήση, κοιτάω τον στόχο μου με την ομάδα, πρέπει να δείξω με τον ΟΦΗ για να κληθώ και πάλι στην εθνική. Μέσα από την ομάδα έρχονται οι επιτυχίες».

Στη συνέχεια για την έλευσή του στον ΟΦΗ, πρόσθεσε: «ήθελα να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Βλέπω στην ομάδα κάτι που βλέπουν όλοι κυρίως από τον κ. Μπούση, η ομάδα έχει θέληση και αυτό είναι που με τράβηξε και μου αρέσει για να πετυχαίνεις καινούργια πράγματα, αυτό με τράβηξε και με έκανε να έρθω εδώ και να βοηθήσω την ομάδα».

Για τη γνώμη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «παρακολουθούσα αυτό που έχω δει και μου αρέσει είναι ότι είναι ανταγωνιστικό μέχρι το τέλος αυτό είναι σημαντικό για την χώρα μας γιατί σε κάθε παιχνίδι βλέπουμε οποιαδήποτε ομάδα παίζει για να κερδίσει και παλεύει γι’ αυτό και έχει αλλάξει και μ ’αρέσει που είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους».

Για τον Τραϊανό Δέλλα και εάν μίλησε μαζί του: «ναι με τον Τραϊανό με είχε παιδί του τότε, οπότε έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Σήμερα θα μιλήσουμε και από κοντά και θα δούμε που μπορούμε να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα και να είναι καλό και για τις δύο πλευρές. Μου αρέσει πίσω από τον επιθετικό, 10άρι επειδή έπαιζα εκεί μου αρέσει περισσότερο, πιστεύω ότι εκεί είναι η θέση μου, σαν ελεύθερος επιθετικός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P