Κυρ. Πετράς: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η Κ15»

Ο νέος προπονητής της Κ15 της ΠΑΕ ΟΦΗ Κυριάκος Πετράς, μίλησε στο GRANDSPORT, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι τιμή για τον ίδιο, το γεγονός πως τον εμπιστεύτηκαν τόσο ο κ. Ελευθεριάδης όσο και η διοίκηση του ΟΦΗ, αναθέτοντάς του, την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Κυριάκος Πετράς, διαδέχθηκε στη τεχνική ηγεσία της Κ15 τον Παναγιώτη Πετρά, με τον πρώην συνεργάτη του Μανώλη Πατεμτζή στην Κ19, να αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα υποδομών της Super League.

Μιλώντας στο GRANDSPORT, ο Κυριάκος Πετράς, αναφέρθηκε τόσο στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, όσο και στις σημαντικές βελτιώσεις που έχουν γίνει στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά, οι τοποθετήσεις του:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Κ15: «είναι μεγάλη τιμή για μένα, που η διοίκηση του ΟΦΗ και ο κ. Ελευθεριάδης με εμπιστευθήκαν για να προπονήσω την K15 του ΟΦΗ. Είναι μεγάλη τιμή όπως είπα και θα δώσω τον καλύτερό μου αυτό για να ανταποδώσω και εγώ την εμπιστοσύνη των ανθρώπων αυτών».

Για το τι να περιμένουμε τη νέα σεζόν από την Κ15, μετά από την -ίσως- καλύτερη χρονιά στην ιστορία της: «Η K15 είναι μια καινούργια ομάδα, τα παιδιά προωθήθηκαν σε Κ16 και Κ17 αντίστοιχα. Έχουμε μία μαγιά, η οποία είναι 5-6 παιδιά που υπήρχαν από πριν, δεν είχαν τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά έχουν πολύ ταλέντο και διάθεση για να δουλέψουν. Ευελπιστούμε ότι και με τη δουλειά που θα κάνουμε όλη τη χρονιά να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να είμαστε το ίδιο αγωνιστικοί όπως και πέρυσι».

Για τις βελτιώσεις στο ΒΑΚ: «είναι ένα μεγάλο βήμα, γιατί βοηθάει πάρα πολύ στην καθημερινότητα με το γήπεδο, με το γυμναστήριο που διαθέτει και είναι πλήρως εξοπλισμένο και σε συνδυασμό με τους διατροφολόγους και τον ψυχολόγο αλλά και το ιατρικό τιμ μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που θέλουμε και την εκπαίδευση στα παιδιά.

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια πηγαίναμε από γήπεδο σε γήπεδο σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, κάτι που ήταν δύσκολο και για τα ίδια τα παιδιά. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσουμε τις ισορροπίες, ώστε να μην έχουμε απώλειες λόγω του φορτωμένου προγράμματος των παιδιών. Τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργούμε σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό έχει φανεί τόσο με τους ποδοσφαιριστές που έγιναν επαγγελματίες, όσο και με τα αποτελέσματα/πορείες των ομάδων».

Για τους νέους επαγγελματίες και κατά πόσο δίνει αυτό κίνητρο σε νέα παιδιά: «Αυτά τα παιδιά που έγιναν επαγγελματίες βρίσκονται στην ομάδα 5-6 χρόνια, από τη χρονιά που η ομάδα ανέβηκε στη Super League το 2018. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς όλων των προπονητών και αυτών που δεν είναι εδώ μαζί μας, αλλά και των προπονητών που είμαστε εδώ καθημερινά και έχουμε την τριβή με αυτά τα παιδιά.

Το ταλέντο και η δουλειά ανταμείφθηκε σε αυτά τα παιδιά και όντως πλέον η ακαδημία με τον τρόπο που λειτουργεί, με την εκπαίδευση που δίνει, δίνει κίνητρο σε πολλά παιδιά στο να έρθουν στον ΟΦΗ για να μπορέσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να αλλάξουν επίπεδο.

Ήδη έχουμε παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και ειδικά και σε πολύ μικρές ηλικίες, όπως είναι η K15, έχουμε παιδιά από την Πάτρα, την Ρόδο, τα Χανιά και το Ηράκλειο, οπότε αυτό δείχνει ότι και οι οικογένειες των παιδιών, μας εμπιστεύονται για το έργο που κάνουμε σε αυτήν εδώ την ομάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P