Πάνω στον Άγιαξ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Άγιαξ – Βοϊβοντίνα στον τρίτο προκριματικό του Europa League αν αποκλείσει την Μπότεφ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά την ευρωπαϊκή του παρουσία στις 25 Ιουλίου από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Τη Δευτέρα (22/7) έμαθε τους υποψήφιους αντιπάλους του για τον 3ο προκριματικό γύρο, στον οποίο θα βρεθεί αν αποκλείσει την Μπότεφ Πλόβντιβ.

Συγκεκριμένα, οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν τον νικητή από το ζευγάρι Άγιαξ – Βοϊβοντίνα. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου κι η ρεβάνς στις 15 του ίδιου μήνα.

ADVERTISING

Τα ζευγάρια του League Path

Παναθηναϊκός/Μπότεφ – Άγιαξ/Βοϊβοντίνα
Ντιναμό Κιέβου/Παρτίζαν – Λουγκάνο/Φενέρμπαχτσε
Μόλντε/Σίλκεμποργκ – Κιλμάρνκοκ/Σερκλ Μπριζ
Ρουζόμπεροκ/Τράμπζονσπορ – Βίσλα/Ραπίντ Βιέννης
Κόρνιβουλ Χοεντοάρα/Ριέκα – Σέριφ/Έλφσμποργκ
Τα ζευγάρια του Champions Path

Μάλμε/Κλάκσβικ – ΠΑΟΚ/Μπόρατς
Σάντα Κολόμα/Μίντιλαντ – Μπόντο Γκλιμτ – ΡΦΣ Ρίγα
Τσέλιε/Σλόβαν – Σάμροκ Ρόβερς/Σπάρτα Πράγας
Πανεβέζις/Γιαγκελόνια – Στεάουα/Μακάμπι Τελ Αβίβ
ΑΠΟΕΛ/Πετροκούμπ – Φερεντσβάρος/Δε Νιου Σεντς
Λουντογκόρετς/Ντιναμό Μινσκ – Λίνκολν/Κάραμπαγκ
Στα playoffs του Europa League τα δύο μονοπάτια ενώνονται σε ένα, κάτι που δεν συμβαίνει στις άλλες δύο διοργανώσεις μιας και εκεί διατηρούνται το Champions Path και το League Path. Για τα πιθανά ζευγάρια στα playoffs τα πράγματα θα γίνουν ξεκάθαρα όταν ολοκληρωθεί ο δεύτερος προκριματικός γύρος.

ADVERTISING

Οι παρακάτω ομάδες που χωρίζονται σε ισχυρούς και ανίσχυρους προέκυψαν με την προϋπόθεση ότι η ομάδα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία προκρίνεται στον επόμενο γύρο. Σε αυτό το σενάριο ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στα playoffs του Champions League και ο Παναθηναϊκός του Conference League.

Παρ’ όλα αυτά οι δύο ομάδες μπορούν να έχουν μια μικρή εικόνα τι θα συναντήσουν στα playoffs του Europa League (αν φτάσουν εκεί), μιας και ο ΠΑΟΚ θα είναι ισχυρός και ο Παναθηναϊκός ανίσχυρος. Φυσικά πολλά είναι αυτά που μπορούν να ανατραπούν ως προς τα παρακάτω στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Πηγή Sport24.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P