Τίτλοι τέλους για την Ομόνοια: «Η πολυπλοκότητα και οι απαιτήσεις κάνει αξεπέραστη τη συνέχεια»

Την παύση κάθε ποδοσφαιριστής δραστηριότητας ανακοίνωσε και επίσημα η Ομόνοια.

Αδειάζει η κλεψύδρα στην Ομόνοια…

ADVERTISING

Τίτλοι τέλους μπήκαν στη λειτουργία της Ομόνοιας Καλλιθέας, καθώς δεν βρέθηκε λύση στις επαφές που είχαν γίνει, ώστε να βρεθούν άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν διοικητικά το σωματείο.

Έτσι, με ανακοίνωση του ο σύλλογος ανακοίνωσε την παύση κάθε λειτουργίας, αποχωρώντας έτσι από τα τοπικά πρωταθλήματα. Στην ανακοίνωση της η Ομόνοια εξηγεί τους λόγους που έφτασαν το σωματείο σε αυτό το σημείο, εστιάζοντας στο γηπεδικό, καθώς ο σύλλογος ήταν «άστεγος», στα οικονομικά προβλήματα, αλλά και στο θέμα του Μητρώου που έκανε δύσκολες τις προσπάθειες του σωματείου…

Σίγουρα η είδηση μόνο λύπη σκορπάει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πόλης, αφού η Ομόνοια παραδοσιακά ήταν μια ομάδα υπολογίσιμη σε όποια κατηγορία και αν αγωνιζόταν, με ανθρώπους που είχαν προσφέρει πολλά…

ADVERTISING

Η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη θλίψη και δύσκολη την απόφαση το Δ Σ. του Α.Ο. Ομόνοια Καλλιθέας ανακοινώνει την παύση κάθε ποδοσφαιρικής δραστηριότητας του σωματείου. Η Ομόνοια Καλλιθέας ιδρύθηκε την δεκαετία του ογδόντα με στόχο να μονιάσει τα πολιτικά “αντίπαλα” μπλε και πράσινα καφενεία, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα της άθλησης των παιδιών της συνοικίας. Κατάφερε με επιτυχία να υλοποιήσει και τους δύο παραπάνω στόχους.

Μπορεί να μην υπήρξε “μεγάλη και ιστορική”, υπήρξε όμως διαχρονικά πιστή και συνεπής στα τοπικά πρωταθλήματα του Νομού μας. Προσπάθησε να υπηρετήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με όλη τη σημασία και την αξία της λέξης. Δεν δελέασε ποδοσφαιριστές με κίνητρο το χαρτζιλίκι, αντιθέτως στηρίχτηκε στη φιλία, στη χαρά της άθλησης, στην συνεργασία, στην έμπρακτη αλληλεγγύη. Αιθεροβάμονες και ονειροπόλοι του ερασιτεχνισμού, καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της Β1 ΕΠΣΗ την περίοδο 2021-2022 και να προβιβάσουμε στην Α2 κατηγορία. Με τις ανυπέρβλητες προσπάθειες των παιδιών μας καταφέραμε να σταθούμε αξιοπρεπώς στην Α2 κατηγορία.

ADVERTISING

Η πολυπλοκότητα όμως και οι απαιτήσεις λειτουργίας ενός άστεγου σωματείου σήμερα, κάνει αξεπέραστη τη συνέχεια. Γηπεδικό, οικονομικό και μητρώο δυσκολεύουν τις προσπάθειες των λίγων ρομαντικών παραγόντων. Οι Ομάδες για να είναι αυτό που προσδίδει η λέξη, θα πρέπει να είναι υπόθεση των πολλών και της τοπικής κοινωνίας. Το καλώς εννοούμενο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός, είναι η έκφραση, η αγάπη, η συνεργασία και το μεράκι του χωριού ή της συνοικίας.

Η Ομόνοια σ’ αυτό το θέμα δεν τα πολυκαταφερε. Νιώθουμε βαθιά συγκίνηση τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας για το τέλος μιας αξιέπαινης και διαχρονικής προσπάθειας. Αποκτήσαμε όμως ισχυρούς φιλικούς δεσμούς που θα μας ακολουθούν σε όλη την πορεία της ζωής μας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους τους χορηγούς μας, σε όλα τα μέλη που διαχρονικά πλαισίωσαν το Δ.Σ. της ομάδας και κυρίως τα παιδιά μας που αφιλοκερδώς τίμησαν τη φανέλα του σωματείου.

Εξαιρετικά να ευχαριστήσουμε τον Πατέρα Αλέξανδρο Παναγιωτάκη, τον Γιώργο Χαμηλακη, τον Λευτέρη Ανδρουλάκη, τον Αντώνη Κεφαλουκο, τον Γιάννη Κουναλακη, τον Άγγελο Σπανάκη για τις σημαντικές υπηρεσίες τους. Τέλος θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλα τα αγωνιζόμενα σωματεία της ΕΠΣΗ, πολλές χαρές, υγεία και επιτυχίες στη ζωή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P