Ο Κόστα τα έπιασε όλα και έστειλε τους Πορτογάλους στους «8»!

Με τον Ντιόγκο Κόστα να σώνει την Πορτογαλία στο 115′ και να πιάνει στη συνέχεια τρία πέναλτι στη διαδικασία η ομάδα του Ρονάλντο κέρδισε με 3-0 στα πέναλτι και πέρασε στους 8 του Euro 2024 σε ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι και θα αντιμετωπίσει πλέον τη Γαλλία.

Η διαδικασία των πέναλτι

0-0 Ο Ντιόγκο Κόστα μπλόκαρε το πέναλτι του Ίλιτσιτς
1-0 Ο Ρονάλντο ευστόχησε για την Πορτογαλία
1-0 Ο Ντιόγκο Κόστα μπλοκάρει και το πέναλτι του Μπάλκοβετς
2-0 Ο Μπρούνο Φερνάντες νίκησε τον Όμπλακ
2-0 Ο Ντιόγκο Κόστα απέκρουσε εντυπωσιακά και το πέναλτι του Βέρμπιτς
3-0 Ο Μπερνάρντο Σίλβα νίκησε τον Όμπλακ

ADVERTISING

Όλα έγιναν ουσιαστικά στα τελευταία είκοσι λεπτά της αναμέτρησης και στη διαδικασία της παράτασης. Εκεί που ο Ρονάλντο έχασε πέναλτι στο 105′ και ο Σέσκο στο 115′ μια αδιανόητη ευκαιρία για να βάλει μπροστά την οπμάδα του και ουσιαστικά να τις δώσει τη νίκη.

Στο 103′ της αναμέτρησης ο Ντιόγκο Ζότα πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, είχε μια σύγκρουση με τον Ντρκούσιτς και ο Ορσάτο έδειξε την άσπρη βούλα με την Πορτογαλία να έχει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Ρονάλντο που έψαχνε σε όλο το ματς το πρώτο του γκολ στο Euro 2024 και δεν είχε αφήσει κανέναν άλλο να εκτελέσει τις στατικές φάσεις ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση. Ο 39χρονος επιθετικός έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Όμπλακ ο οποίος όμως έπεσε σωστά και με το ένα χέρι απομάκρυνε τη μπάλα η οποία στη συνέχεια βρήκε και το αριστερό κάθετο δοκάρι με τη μπάλα να απομακρύνεται.

ADVERTISING

Δέκα λεπτά αργότερα η Σλοβενία είχε μια τρομερή φάση για να φτάσει αυτή στο γκολ. Ο Πέπε έκανε λάθος γύρισμα με τον Σέσκο να γίνεται κάτοχος της μπάλας, βγήκε τετ α τετ έκανε το πλασέ με τον Ντιόγκο Κόστα να διώχνει τη μπάλα με το αριστερό του πόδι και να κρατάει το μηδέν.

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο (117′ Σεμέντο), Πέπε (117′ Ρούμπεν Νέβες), Ρούμπεν Ντίας, Μέντες, Φερνάντες, Παλίνια, Βιτίνια (65′ Ντιόγκο Ζότα), Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεάο (76′ Κονσεϊσάο).

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Μπάλκοβετς, Μπίγιολ, Ντρκούσιτς, Στογιάνοβιτς (86′ Βέρμπιτς), Έλσνικ (105′ Ίλιτσιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (75′ Τσέλαρ), Σπόραρ (74′ Στάνκοβιτς), Σέσκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ