Βαγγέλης Καραγιαννάκης: Ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚατσαμπά αποκαλύπτεται στο GRANDSPORT

Ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Καραγιαννάκης, είναι ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚατσαμπά, διαδεχόμενος τον Γιάννη Μαστροκυριακάκη στη προεδρία του ιστορικού σωματείου, μετά τις εκλογές της 29ης Μαΐου. Ο νέος «ισχυρός» άνδρας των «κιτρινόμαυρων», άνοιξε τα «χαρτιά» του, μιλώντας στο GRANDSPORT, για το νέο αυτό κεφάλαιο για την ομάδα του Κατσαμπά.

Μιλώντας στο GRANDSPORT, ο Βαγγέλης Καραγιαννάκης, απάντησε στο «καυτό» ερώτημα που κάνουν πολλοί το τελευταίο διάστημα και δεν είναι άλλο, από το εάν η ΑΕΚατσαμπά, έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά το μεταγραφικό της ντεμαράζ.

Αναμφίβολα, το φετινό καλοκαίρι, η ΑΕΚ αποτέλεσε μία από τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στο μεταγραφικό παζάρι, με τον Βαγγέλη Καραγιαννάκη, να προαναγγέλλει το «κερασάκι στη τούρτα».

ADVERTISING

Ποιοι όμως είναι οι πραγματικοί στόχοι που έχει θέσει η νέα διοίκηση, πως ο Βαγγέλης Καραγιαννάκης έλαβε την απόφαση να ηγηθεί της νέας προσπάθειας και πως ο ίδιος οραματίζεται την ΑΕΚ, αυτά είναι μερικά απο τα ερωτήματα, που απάντησε στη πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος της ομάδας του Κατσαμπά.

Αναλυτικά, οι τοποθετήσεις του: 

«Ο κ. Σκαφίδας, συγκέντρωσε παράγοντες που όλοι αγαπούν την ΑΕΚ»

ADVERTISING

Οι λόγοι για τους οποίους επέλεξε να ηγηθεί της νέας προσπάθειας:

«Είδα τα τελευταία χρόνια την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά που ήταν στο συμβούλιο και ήταν μία μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουν χωρίς γήπεδο και χωρίς βασικούς παράγοντες μέσα στην ομάδα να την κρατήσουν στην Α κατηγορία. Εγώ βοήθησα από τη μεριά μου όσο μπορούσα τα προηγούμενα χρόνια. Με την έλευση του κ. Σκαφίδα συζητήσαμε το τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε. Συγκέντρωσε παράγοντες που όλοι αγαπούν την ΑΕΚ και στη συζήτηση για το ποιος θα έβγαινε στη θέση του προέδρου ήταν καθαρά θέμα προφίλ ανθρώπου, το τι θα ήθελε να παρουσιάσει προς τα έξω, αλλά και ποιος θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή και ιδέες σε αυτό το εγχείρημα. Κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να μαζέψει καλούς παράγοντες, όλοι στηρίζουν ο ένας τις προσπάθειες του άλλου και υπάρχει καλό κλίμα. Ήταν ισχυρό κίνητρο όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν και είναι δίπλα μου. Προτεραιότητα είναι η συλλογική προσπάθεια».

Πως βλέπεις τα επόμενα χρόνια, έχεις μπροστά σου μία διετία ως εκλεγμένος πρόεδρος:

ADVERTISING

«Σίγουρα το να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα και να χαιρόμαστε το κάθε ματς είναι βασικό. Άλλωστε, είναι το άθλημα που παρακολουθούμε και θέλουμε να περνάμε καλά βλέποντας την ομάδα να κερδίζει πάνω απ’ όλα. Το δεύτερο είναι η ομάδα των νέων. Θέλουμε να έχουμε ένα φυτώριο και μία βάση για να ανατροφοδοτούμε την ομάδα με ταλέντο. Το μεγαλύτερο πρότζεκτ είναι το γήπεδο μας. Έχουμε ξεκινήσει πολλές ενέργειες και προσπαθούμε να εξαντλήσουμε όλα τα δεδομένα που έχουμε γύρω μας. Η ΑΕΚ αξίζει ένα γήπεδο, μία έδρα, για να προπονείται και να μην εξαρτάται από το να είναι φιλοξενούμενη οποιασδήποτε ομάδας. Στην επόμενη διετία θέλουμε να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, η ομάδα των νέων να μας δίνει το ταλέντο που χρειαζόμαστε και να καταφέρουμε να έχουμε μία βάση για την έδρα μας. Αυτό θα είναι η απόλυτη επιτυχία, για όποιον αναλάβει μετά ή εάν συνεχίσουμε εμείς».

«Δεν μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Ανταγωνιστική ομάδα λέτε εσείς, όμως φέτος πολλοί λένε για πρωτάθλημα. Στην πραγματικότητα είναι ένας από τους στόχους σας αυτός;

ADVERTISING

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ. Δεν έχουμε πει καθόλου εάν θέλουμε το πρωτάθλημα ή όχι. Μας αρέσει η ομάδα που δημιουργούμε και θέλουμε να βλέπουμε διάθεση και προσπάθεια από τα παιδιά. Οι γενικοί αρχηγοί έχουν κάνει απίστευτη δουλειά. Αυτό που είπα πριν, οι καλοί παράγοντες στο τοπικό πρωτάθλημα έχουν έρθει σε συμφωνίες και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη παικτών που όντως μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να κερδίζουμε, και εάν στο τέλος έρθει ένα πρωτάθλημα, εννοείται θα το χαρούμε και θα το πανηγυρίσουμε. Θα είμαστε χαρούμενοι βλέποντας την ομάδα ανταγωνιστική».

Για την ομάδα νέων και την ακαδημία:

«Το τι έχουμε σκοπό και το τι μπορεί να γίνει απέχει. Είναι στη μέση το γηπεδικό. Πρέπει σε κάθε μας απόφαση να καλύψουμε πρώτα το που θα προπονείται η ομάδα, ποιες ώρες και κατά πόσο αυτό μπορεί να έχει συνέχεια. Το να δημιουργήσουμε ακαδημίες για ένα χρόνο σε άλλο γήπεδο και μετά από δύο χρόνια να μην μας δώσουν ώρες, κτλ, είναι πρόβλημα. Υπάρχει διάθεση και τα συζητάμε όλα αυτά. Η ομάδα νέων είναι κοντά στο να λειτουργήσει. Λύνουμε προβλήματα και θα το δούμε στο μέλλον».

Για την ομάδα νέων αν θα υλοποιηθεί φέτος

«Είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει. Να κλείσουμε το θέμα του γηπέδου για προπονήσεις και αγώνες θα επισημοποιηθεί όταν έχουμε τα πάντα δεδομένα. Δεν είμαστε μακριά από το να έρθουμε σε συμφωνία, οπότε είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσουμε».

Για τους παράγοντες όπως τους Ψιμόπουλο, Νάτσακο, κτλ που έχουν ξαναπεράσει από την ΑΕΚ στο παρελθόν και επέστρεψαν

«Το πιο σημαντικό και ο Νο1 λόγος όταν συζητήσαμε για το τι θέλουμε από την ΑΕΚ ήταν ποιοι θα κάνουν αυτά τα πράγματα για την ΑΕΚ. Ξεκάθαρα ήταν οι καλύτερες επιλογές που θα μπορούσαν να γίνουν για να γίνει και πάλι ανταγωνιστική η ΑΕΚ και να κλείσουν προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Να χαιρόμαστε αυτήν την ομάδα και να είναι όπως της αξίζει είναι ο Νο1 λόγος που είμαι σε αυτή τη θέση».

Για τον Κώστα Σκαφίδα:

«Ο κ. Κώστας είναι ο πρώτος άνθρωπος που μιλήσαμε και μιλήσαμε και 2-3 φορές. Πήρε πρωτοβουλία να συγκεντρώσει αυτούς τους ανθρώπους. Όλοι βασιζόμαστε στην αγάπη για την ομάδα και ξέρουμε ότι βασικά προβλήματα και πάγιες θέσεις εξαρτώνται από την άποψή του και τη θέση του. Είναι στο ίδιο επίπεδο, όπως όλοι οι παράγοντες από τον ρόλο του, αλλά δεν παύει να αναγνωρίσουμε ότι έχει κρατήσει την ομάδα στην Α’ κατηγορία και είναι αυτός που έδειξε μεγάλο ζήλο για να γίνει ανταγωνιστική ομάδα. Για αυτό μάζεψε όλους αυτούς τους ανθρώπους γύρω του».

«Είναι ΑΕΚ και παραμένουν ΑΕΚ, παιδιά που στηρίζουν, βοηθούν και μπορούμε να βασιζόμαστε πάνω τους»

Για αυτούς που αποχώρησαν όπως Μπαρκάτσας, Καζάκος και Καραντεμοίρης, εάν είναι κοντά και συνεχίζουν να στηρίζουν

«Μιλάω συχνά μαζί τους. Συνεισφέρουν στο μέγιστο και συζητάμε συχνά για θέματα. Είναι το ίδιο ενεργοί όπως ήταν, δεν μπορούν αυτά τα παιδιά να μην είναι ΑΕΚ. Η θέση τους ή ο τίτλος δεν τους πτοεί στο να βοηθήσουν την ομάδα. Είναι ΑΕΚ και παραμένουν ΑΕΚ. Είναι παιδιά που στηρίζουν, βοηθούν και μπορούμε να βασιζόμαστε πάνω τους».

Για τον πατέρα του που ήταν στο παρελθόν σε διοικήσεις της ΑΕΚ και εάν του έχει μεταφέρει το… μικρόβιο:

«Η αρχή όλων αυτών είναι ο ρόλος του πατέρα μου και στην ομάδα αλλά και στον Κατσαμπά. Με τον κ. Κώστα ήταν συμμαθητές και εμπλέκεται με όλους τους ανθρώπους με κάποιο τρόπο. Πήγαινα αρκετά χρόνια στο γήπεδο, μέχρι που χάλασε. Οι άνθρωποι με εμπιστεύτηκαν γιατί γνωρίζουν τον πατέρα μου, έχουν ακούσει για εμένα. Ήταν η πόρτα για να ξεκινήσουν όλες αυτές οι συζητήσεις».

«Να εμπνέει σεβασμό η ΑΕΚ, όχι επειδή κερδίζει αγώνες, αλλά από το προφίλ και τον τρόπο που λειτουργεί»

Πως ονειρεύεσαι και πως οραματίζεσαι την ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ να παρουσιάσει ένα διαφορετικό προφίλ από αυτό που βλέπουμε στο τοπικό ποδόσφαιρο. Να δείξει επαγγελματισμό σε πολλές διαδικασίες και να δείξει ότι η δυναμική μίας τοπικής κοινωνίας μπορεί να πετύχει πολλά. Η αγάπη και ο ζήλος του κόσμου να μετατραπούν σε ουσία και ποιότητα, να εμπνέει σεβασμό, όχι επειδή κερδίζει αγώνες, αλλά από το προφίλ και τον τρόπο που λειτουργεί. Το μέγιστο που θα μπορούσαμε να δούμε είναι να δημιουργηθεί ένα γήπεδο για αυτήν την ομάδα και να καταφέρουμε να έχουμε υποδομές για να ανατροφοδοτούμε το ποδόσφαιρο με νέα και καλά παιδιά».

Για τις επαφές με τους βουλευτές Ηρακλείου, όσο αναφορά το γηπεδικό:

«Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι δύσκολο τα επόμενα 2-3 χρόνια να γίνει κάτι στον Καρτερό που ήμασταν. Θα ενεργήσουμε στον μέγιστο βαθμό και αναφέρομαι στο να μπορεί η ΑΕΚ να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Θα κινηθούμε να διορθώσουμε κάποιες καταστάσεις και ίσως γίνουν κάποιες προπονήσεις εκεί μελλοντικά. Οι επαφές που έγιναν και όλες αυτές οι συζητήσεις κολλάνε σε τεχνικά θέματα που έχουν να κάνουν με την οριοθέτηση του ποταμού. Θέλει χρόνο για να γίνουν μελέτες και τεχνικά ζητήματα για να μπορούμε να επέμβουμε και να έχουμε ως έδρα για αγώνες αυτό το γήπεδο».

Για τα μεταγραφικά αν περιμένουμε και ανάλογες κινήσεις:

«Το ρόστερ σχεδόν ολοκληρώνεται. Έχουν μείνει 2-3 θέσεις με ποιοτικούς παίκτες. Ίσως να περάσει μεγάλο διάστημα μέχρι να ακούσουμε κάτι. Δίνουμε χρόνο για να δούμε που θα κινηθούν άλλοι παίκτες. Με τον κορμό που έχουμε πετύχει, ότι άλλο καλυφθεί θα είναι το κερασάκι στην τούρτα».

Υποθετικά, εάν η ΑΕΚ τερματίσει πρώτη και μέσω των μπαράζ κερδίσει την άνοδο στη Γ Εθνική, θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε εθνική κατηγορία;

«Δυστυχώς, δεν θα απαντήσω στο υποθετικό ερώτημα. Να τρέξουμε ζητήματα, να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας, να πετυχαίνουμε τους μικρούς στόχους που έχουμε βάλει βδομάδα-βδομάδα. Αν έρθει αυτή η στιγμή, θα τα πούμε τότε τι σκεφτόμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε».

Τέλος, για τον κόσμο του Κατσαμπά και τι ενέργειες θα γίνουν για να επιστρέψει και πάλι στο γήπεδο:

«Από φέτος θα αγωνιζόμαστε στο γήπεδο Μινωικής. Είναι κοντά για να έρθει και να παρακολουθήσει την ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική. Ήδη παίρνουμε πολλά μηνύματα με ενθουσιασμό με τις κινήσεις που έχουν γίνει. Υπήρχε ήδη ενθουσιασμός για το συμβούλιο. Αυτό που θα ζητούσα είναι να έρθουν στο γήπεδο, να απολαύσουν την ομάδα μας και να υποστηρίζουν, και στο τέλος θα πετύχουμε στόχους που έχουμε πολλά χρόνια να τους δούμε σε αγωνιστικό κομμάτι»



ΔΗΜΟΦΙΛΗ