ΠΟΑ Β’: Τι ισχύει και σε ποια κατηγορία θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει

Ένα «όραμα» τουλάχιστον δύο ετών, είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν φέτος στο Ατσαλένιο, που δεν είναι άλλο, από την δημιουργία Β’ ομάδας η οποία τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν θα συμμετάσχει στις τοπικές κατηγορίες της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Οι άνθρωποι του ΠΟΑ, τα τελευταία δύο χρόνια, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο, συζητούσαν το ενδεχόμενο δημιουργίας Β’ ομάδας, βάσει του κανονισμού της ΕΠΟ, που τους δίνει το δικαίωμα να το πράξουν.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα «μοντέλο» που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και ο Αλμυρός, έχοντας δημιουργήσει την ομάδα «Νέοι Αλμυρού Β’», που αποτελούσε θυγατρική της ομάδας «Νέοι Αλμυρού».

Ο… πονοκέφαλος πάντως για τον ΠΟΑ, είναι η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί η ομάδα «ΠΟΑ Β’», καθώς οι ήδη υπάρχουσες θυγατρικές του, ο Κεραυνός και ο Ερμής Ατσαλένιου, θα αγωνίζονται στη Β τοπική κατηγορία και εφόσον τοποθετηθεί τελικά και ο ΠΟΑ Β’ στην ίδια κατηγορία, τότε θα έχει τρεις ομάδες σε δύο ομίλους.

Στην ομάδα αυτή, θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν, έχουν ποδοσφαιριστές που κατά την 1η Ιανουαρίου του ημερολογικού έτους μετά την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος στο οποίο θα μετέχει η Β’ ομάδα, δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, αλλά να έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος.

Όσο αναφορά τους περιορισμούς, το πόσοι αγωνίζονται στον ΠΟΑ και πόσοι στον ΠΟΑ Β’, ουσιαστικά πέντε ποδοσφαιριστές έχουν το δικαίωμα να μετακινούνται από την μητρική, στην θυγατρική και αντίστροφα, ενώ η «πεντάδα» αυτών των παικτών, θα μπορεί να τροποποιηθεί κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ουσιαστικά, πριν την έναρξη της σεζόν, θα πρέπει να «δηλωθούν» οι πέντε παίκτες που θα αγωνιστούν στις δύο ομάδες και τον Ιανουάριο, να τροποποιηθεί η σχετική λίστα.

Ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε είτε στη μία, είτε στην άλλη ομάδα, για να παίξει ξανά σε παιχνίδι, θα πρέπει να έχουν περάσει 48 ώρες, είτε αγωνίστηκε, είτε δηλώθηκε στο φ.α. ως αναπληρωματικός.

Ο κανονισμός των ομάδων Β’ των ερασιτεχνικών ομάδων (σωματείων) δημιουργήθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή απο την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πριν απο δύο χρόνια, το καλοκαίρι του 2022 και μένει να φανεί, εάν θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε αυτόν, καθώς ιδανικά ο ΠΟΑ, θα ήθελε η ομάδα να τοποθετηθεί σε υψηλότερη κατηγορία και όχι στη Β.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P