Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές – Οι έδρες των κομμάτων

Ποιοι προηγούνται στη μάχη του σταυρού σε κάθε κόμμα

Ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά την κατανομή των εδρών και την μάχη του σταυρού για τα πρόσωπα που εκλέγονται ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από τις 21 έδρες, η ΝΔ εκλέγει 7 ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 4 και το ΠΑΣΟΚ 3 ευρωβουλευτές. Από εκεί και πέρα από δύο έδρες κερδίζουν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση και από μία έδρα η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας. Για την ώρα την τελευταία έδρα φαίνεται να κερδίζει η Φωνή Λογική της Αφροδίτης Λατινοπούλου, ωστόσο η επίσημη εκτίμηση του ΥΠΕΣ είναι ότι τελικά δεν θα τα καταφέρει.

ADVERTISING

Όσον αφορά τη μάχη του σταυρού στη ΝΔ προηγείται με διαφορά ο Γιώργος Αυτιάς και ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Φρέντης Μπελέρης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βοζέμπεργκ,
Ελεονώρα Μελέτη και Δημήτρης Τσιόδρας συμπληρώνουν την πρώτη επτάδα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται οι Κώστας Αρβανίτης, Νίκος Φαραντούρης, Νίκος Παππάς, Έλενα Κουντουρά

Στο ΠΑΣΟΚ οι τρεις πρώτοι είναι Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης και Αθανάσιος (Σάκης) Αρναούτογλου Στο ΚΚΕ εκλέγονται ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος και ο Κώστας Παπαδάκης. Mε την Ελληνική Λύση, Φράγκος Εμμανουήλ, Αλεξανδράκη Γαλάτω.

ADVERTISING

Με την Πλεύση Ελευθερίας η Μαρία Ζαχαριά, στη Νίκη εκλέγεται ο Νίκος Αναδιώτης, ενώ παίζεται η έδρα για την Αφροδίτη Λατινοπούλου και την Φωνή Λογικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ