Α1 ΕΠΣΗ: Πως διαμορφώθηκε ο… χάρτης της σεζόν 2024-25 μετά τη μη συμμετοχή του Ζαρού

Μία απόφαση που λίγο πολύ ήταν ήδη γνωστή, ανακοίνωσε ο Ζαρός, που παρ’ ότι εξασφάλισε τη πρώτη θέση στον όμιλό του στην Α2 ΕΠΣΗ, δεν θα εκμεταλλευτεί το προνόμιο της ανόδου στην Α1 ΕΠΣΗ, αλλάζοντας τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Ουσιαστικά, ο Ζαρός, παρ’ ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣΗ, θα συνεχίσει κανονικά και τη νέα αγωνιστική περίοδο, στην ίδια κατηγορία, βάσει των όσων υποστηρίζουν στην ομάδα -με επίσημη ανακοίνωσή τους-.

Πήραν την απόφαση στον Ζαρό: Θα αγωνιστεί στην Α2 ΕΠΣΗ τη νέα σεζόν!

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται κατά πολύ στο πως έχει διαμορφωθεί ο «χάρτης» της περιόδου 2024-25 στην Α1 ΕΠΣΗ.

Στο περυσινό πρωτάθλημα των 17 ομάδων, υποβιβάστηκαν Πόρος, Ποσειδώνας και Τύλισος, ενώ ο ΑΟ Τυμπακίου ως πρωταθλητής, κέρδισε τη συμμετοχή του στη Γ Εθνική μέσω των μπαράζ.

Με το Ασήμι να μετέχει κανονικά τη νέα σεζόν, έχοντας κερδίσει την άνοδο στην Α1 ΕΠΣΗ, οι ομάδες γίνονται 14 και είναι οι: Ηρόδοτος, ΠΑΟΚ, Ρωμανός, Ρούβας, Χερσόνησος, Μινωική, Εργοτέλης, Ανθεστίων, ΑΕΚ, Μοίρες, ΠΑΝΟΜ, Δαμάστα, Μοχός και Ασήμι.

Για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 16 ομάδων που έχουν θέσει ως στόχο στην ΕΠΣΗ, θα πρέπει να προβιβαστούν δύο ομάδες, που δεν είναι άλλες από τις ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση στους δύο ομίλους της Α2 ΕΠΣΗ.

Πρόκειται για την Ανάληψη και τον Αετό Ανωγείων, όμως ερωτηματικό παραμένει η κατάσταση του Αλμυρού και κατά πόσο θα μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής τη νέα αγωνιστική περίοδο και σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει και τον σχεδιασμό της Ένωσης.

Εάν ο Αλμυρός δηλώσει συμμετοχή στην Α1 ΕΠΣΗ, τότε ενδεχομένως να προβιβαστεί μία εκ των Ανάληψη-Αετός Ανωγείων, ενώ εάν δεν αλλάξει κάτι ως προς την κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα του Γαζίου, τότε ενδεχομένως και οι δύο ομάδες να λάβουν το εισιτήριο για την μεγαλύτερη τοπική κατηγορία της ΕΠΣΗ.

Όπως και να ‘χει στην ΕΠΣΗ δεν βιάζονται και το επόμενο διάστημα θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις, έχοντας ήδη μία σειρά από διαβουλεύσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P