Τρ. Δέλλας: «Ήταν δική μου επιλογή να χρησιμοποιήσω νέα παιδιά – Ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τους παίκτες»

Την ευθύνη για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές κάτι που έφερε στην ομάδα διαφορετική εικόνα πήρε ο Τραϊανός Δέλλας στην συνέντευξη τύπου.

Ο ίδιος τόνισε ότι ήταν αποκλειστική δική του επιλογή να χρησιμοποίησε παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής και νεαρούς ποδοσφαιριστές από την ακαδημία, ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα της ομάδας, λέγοντας πως ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τους παίκτες που ολοκληρώνονται τα συμβόλαια..

Τέλος έκλεισε την συνέντευξη τύπου μιλώντας για τον Κώστα Γιαννούλη ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του.

Για το τι χρειάζεται η ομάδα για να βρει την σταθερότητα: «Συνοψίσατε ένα παιχνίδι με μια χρονιά. Δεν ήμουν πριν εδώ και στο σημερινό παιχνίδι ήταν δική μου επιλογή να χρησιμοποιήσω νέα παιδιά ή παιδιά που δεν είχαν συμμετοχή και αυτό φάνηκε στο πρώτα λεπτά στο ματς που χάθηκαν για εμάς και προηγήθηκε ο αντίπαλος. Είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώνει μια ομάδα ή ένας προπονητής όταν θέλει να δει πράγματα από παίκτες και νεαρούς από τις ακαδημίες. Δεν πρέπει να μείνουμε στο ματς αυτό και στην εικόνα μπορώ να μιλήσω για τις μέρες που είμαι εγώ εδώ. Δεν θέλω να μιλήσω για την εποχή πριν έρθω εγώ αλλά από την ημέρα που ήρθα εδώ.

Δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα που ήμασταν μια ομάδα ισορροπημένη. Αυτό χάθηκε με δική μου ευθύνη γιατί έκανα αλλαγές και ήθελα να δώσω χρόνο συμμετοχής σε παιδιά. Επομένως θεωρώ ότι κλείνει μια περίοδος χωρίς να πετύχουμε τους δύο στόχους που είχαμε θέσει να μην μπλέξουμε και να τερματίσουμε πρώτοι. Δυστυχώς το δεύτερο δεν το πετύχαμε, αλλά θεωρώ η γενική εικόνα στο διάστημα που βρίσκομαι εδώ μόνο θετικό είναι από την ανταπόκριση που είδα στα παιδιά για να ανατρέψουν την κατάσταση και θέλουμε την επόμενη σεζόν να αλλάξουμε πράγματα, να την βελτιώσουμε για να ζητάμε περισσότερα πράγματα στο γήπεδο».

Για το το αν είδε πράγματα από τους παίκτες που χρησιμοποίησε: «Είδα και καλά πράγματα, είδα και πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν ειδικά στον Θεοδοσουλάκη που έπαιξε πρώτη φορά βασικός σε μια θέση που δεν είναι δική του. Γνωρίζοντας ότι δεν θα υπάρχει ομοιογένεια όμως αυτό είναι το τίμημα για μια ομάδα ώστε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι πρέπει να δοθούν εμπειρίες σε νέα παιδιά.

Σίγουρα είδα πράγματα που δεν μ’ άρεσαν, στο πρώτο 20λεπτο ήμασταν μια ταχύτητα κάτω και αυτό είναι που προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε. Είναι μια ήττα που δεν μας κοστίζει, ίσα ίσα μπορούμε να βγούμε πιο κερδισμένοι από αυτήν. Η άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να γκρεμίζεις μια ομάδα και να την χτίζεις από την αρχή. Ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους και θα δούμε που θα καταλήξει».

Για την αποχώρηση του Γιαννούλη τονίζοντας πως: «Να ευχηθώ στον Κώστα να είναι υγιής και να απολαύσει όλα όσα του στέρησε το ποδόσφαιρο. Εύχομαι να μείνει στο ποδόσφαιρο γιατί είναι ένα παιδί που πραγματικά έχει προσφέρει και το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για έναν χαρακτήρα με ήθος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P