Τέσσερα χρόνια ήταν πολλά: Ο Ζαρός επιστρέφει ως πρωταθλητής στην Α1 ΕΠΣΗ!

Ο Ζαρός πήρε τη νίκη με 1-0 σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι με την Ανάληψη και μπορεί πλέον να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Α2 ΕΠΣΗ, αλλά και την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου μετά από τέσσερα χρόνια!

[jsCumatchshrtMatchDetails match_id =”431166″]

[jsCumatchshrtMatchAnalytics match_id =”431166″]

Πρώτη στιγμή στο 3′, με τον Λυκούδη να κάνει επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα και τον Ξεκαρδάκη να μην προλαβαίνει για πολύ λίγο για τη μπάλα. Σε ένα πρώτο μέρος με μεγάλη ένταση και δυνατές μονομαχίες, ο Ζαρός έδειχνε να πατάει καλύτερα και στο 24′ άνοιξε το σκορ με ένα απίθανο γκολ.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ, το οποίο εκτέλεσε απευθείας ο Κοτζαδάκης, σκοράροντας με απίθανο τρόπο, βάζοντας σε θέση οδηγού. Η Ανάληψη προσπάθησε να απειλήσει με σουτ του Μόντι στο 35′ που πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 39′ οι «πράσινοι» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ξεκαρδάκη να κάνει την ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ του κατέληξε αδύναμα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Ο Ζαρός έχασε ανεπενάληπτη ευκαιρία για να πάρει αέρα δύο τερμάτων με τον Ξεκαρδάκη να βγαίνει τετ α τετ με τον Σφύρλα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όμως ο τερματοφύλακας της Ανάληψης έκανε τεράστια απόκρουση.

Στο 61′ ο Πρέντι που ήρθε από τον πάγκο έχασε σημαντική διπλή ευκαιρία, σουτάροντας πάνω στα σώματα, ενώ στην επαναφορά η προσπάθεια του κατέληξε ελάχιστα εκτός εστίας. Ο Ξεκαρδάκης έφτασε στο 66′ και πάλι κοντά στο 2-0 μετά από μπαλιά του Κοτζαδάκη, με τον ικανό φορ να πιάνει τρομερό βολέ, αλλά τον Σφύρλα να διώχνει και πάλι εντυπωσιακά.

Δύο λεπτά μετά η Ανάληψη έχασε τεράστια φάση με τον Πρέντι να σουτάρει και τους κορυφής να κόβουν πάνω στη γραμμή! Η σημερινή δεν ήταν η μέρα του Βασίλη Ξεκαρδάκη, που στο 77′ βγήκε και πάλι σε θέση βολής, αλλά απέτυχε να σημαδέψει σωστά. Στο 83′ τεράσια απόκρουση του Λιουδάκη με τα πόδια σε σουτ του Γκούρο. Στο κόρνερ που εκτελέστηκε στην εξέλιξη της φάσης, η κεφαλιά του Κοκκινάκη πέρασε ελάχιστα άουτ.

Παρά την πίεση των φιλοξενούμενων τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Ζαρό να κρατάει τη νίκη, με την οποία πανηγυρίζει τον τίτλο και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, μία αγωνιστική πριν το τέλος!

[jsCumatchshrtMatchLineups match_id =”431166″]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P