«Λύγισε» την αξιόμαχη Δαμάστα και έκανε το 12Χ12 ο Ηρόδοτος

Η Δαμάστα τα έδωσε όλα στο Γάζι, όμως ο Ηρόδοτος κατάφερε να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο για να πάρει την δωδέκατη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

[jsCumatchshrtMatchDetails match_id =”352487″]

[jsCumatchshrtMatchAnalytics match_id =”352487″]

Η Δαμάστα μπήκε δυνατά και δίχως φόβο στην αναμέτρηση, δημιουργώντας προυποθέσεις για να απειλήσει, χωρίς όμως να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ηρόδοτο ήρθε στο 18′ με κεφαλιά του Γιαννακάκη έπειτα από φάουλ με τον Χατζιδάκη να αποκρούει με δυσκολία. Σημαντική ευκαιρία έχασε ο Ηρόδοτος στο 26′ με τον Βεζιρτζόγλου να κάνει το γυριστό που πέρασε λίγο άουτ. Στο 27′ το μακρινό σουτ του Ζερβάκη έφυγε ψηλά.

Στο 35′ εκτέλεσε καλά το φάουλ από μακρινή απόσταση, με τον τερματοφύλακα του Ηροδότου να είναι σε ετοιμότητα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ηρόδοτος έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία, με τον Βεζιρτζόγλου να σουτάρει με δύναμη, τον Χατζιδάκη να αποκρούσει και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Διακάκης έδιωξε με με απίθανο τρόπο πάνω στη γραμμή.

Στο 37′ ο Γιάννης Κόκκινος βγήκε ωραία σε θέση τετ α τετ, με τον Μουρτζάκη να τον προλαβαίνει ακριβώς πριν εκτελέσει. Πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι μετά από λάθος στην άμυνα της Δαμάστας, με τον Γαρεφαλάκη και να σουτάρει μόλις άουτ μέσα από την μικρή περιοχή. Στην τελευταία φάση ενός εξαιρετικού πρώτου μέρους ο Κόκκινος σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Ζαφείρη να είναι εκεί.

Το σκορ άνοιξε για τον Ηρόδοτο στο 50′ με τον συνήθη ύποπτο, Βεζιρτζόγλου να βγαίνει σε θέση τετ α τετ και να πλασάρει άψογα για το 1-0. Ο ίδιος παίκτης απείλησε από αέρεως με κεφαλιά στο 71′ που πέρασε λίγο άουτ. Είχαν προηγηθεί αρκετές στιγμές και για τις δύο ομάδες οι οποίες όμως δεν μετουσιώθηκαν σε τελικές προσπάθειες. Σε θέση βολής βρέθηκε ο Βεζιρτζόγλου στο 74′, αλλα ο εξαιρετικός Χατζιδάκης είπε και πάλι όχι. Στο 79′ ο Φραγκουλάκης έκανε το σουτ από πλάγια θέση με τη μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Η ομάδα του Γιάννη Χατζησεβαστού «καθάρισε» τη νίκη με τον Μιχάλη Φραγκουλάκη να σκοράρει στο 86′ μετά από σέντρα του Γαρεφαλάκη, με τον έμπειρο μέσο να γράφει το 2-0.

Με αυτό τον τρόπο ο Ηρόδοτος έφτασε στους 36 βαθμούς και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Δαμάστα κρατάει την πολύ καλή προσπάθεια και το ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

[jsCumatchshrtMatchLineups match_id =”352487″]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P