Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση με ανατροπή για τα Χανιά

Τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισαν τα Χανιά, επικρατώντας του Απόλλων Πόντου στα Περιβόλια με 2-1! 

Τα Χανιά αν και βρέθηκαν από το 5ο λεπτό πίσω στο σκορ, σε μια φάση που ελέγχεται για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημά της, δεν επηρεάστηκαν. Με κυριαρχικό ποδόσφαιρο, έκλεισαν τον αντίπαλο στα καρέ του, κυκλοφόρησαν την μπάλα πίεσαν ασφυκτικά και δημιούργησαν πλήθος ευκαιριών. Αστοχία και Κίναλης δεν επέτρεψαν την ισοφάριση μέχρι τις καθυστερήσεις, οπότε και αποκαταστάθηκε η… δικαιοσύνη μετά το πολύ ωραίο γκολ του Λεμονή.

Στο β’ μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, με τα Χανιά να επιβάλουν πλήρως τον ρυθμό της και να πιέζει για το προβάδισμα. Αυτό ήρθε στο 63’ με την κεφαλιά του Μαζουλουξή, με τα Χανιά να παίρνουν την πρόκριση στην 4η φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν την Κοζάνη.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5’ (0-1) Ο Μπλάνκο στην κόντρα ενώ φωνάζουν για φάουλ στον Μαζουλουξή τα Χανιά, αποφεύγει τον Καλογεράκη και ανοίγει το σκορ για τον Απόλλωνα.
9’ Ο Μάναλης γυρίζει με το κεφάλι στον Λεμονή που σουτάρει άουτ.
18’ Ο Μπάτζιος τη σέντρα η κεφαλιά του Μάναλη περνά άουτ.
23’ Ευκαιρία για τα Χανιά. Από την πάσα του Μανάλη ο Τσέλιος βρίσκεται απέναντι από τον Κίναλη, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα αποκρούει.
24’ Σέντρα του Νίκολιτς το γυριστό σουτ από τον Μάναλη άουτ.
19’ Ο Μούλερ σεντράρει για τον Μανουσάκη που δε βάζει καλά το κεφάλι του η μπάλα φεύγει άουτ.
32’ Νέα φάση για τα Χανιά με τον Μούλερ να πασάρει στον Μάναλη, ανοίγει λίγο περισσότερο το κοντρόλ και βγαίνει και μαζεύει ο Κίναλης.
41’ Σουτ από τον Λεμονή εκτός περιοχής ο Κίναλης διώχνει σε κόρνερ.
45’ (1-1) Ο Λεμονής με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφαρίζει για τα Χανιά.
54’ Σέντρα του Νίκολιτς κεφαλιά του Μάναλη άουτ.
58’ Ο Μαζουλουξής πασάρει παράλληλα στην περιοχή από την πάσα του Νίκολιτς η μπάλα περνά άουτ.
61’ Ο Νίκολιτς ξανά για τον Μάναλη η κεφαλιά του καταλήγει άουτ.
63’ (2-1) Από το φάουλ του Νίκολιτς η καρφωτή κεφαλιά του Μαζουλουξή καταλήγει στα δίχτυα.
80’ Ο Μπουρσέλης στον Ελευθεριάδη και αυτός στον Τσέλιο που δεν μπορεί να τελειώσει τη φάση από κοντά.
84’ Ο Κόλα από κοντά πλασάρει άουτ.
90’ Σέντρα σουτ από τον Μαζουλουξή, ο Κίναλης διώχνει σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Νίκολιτς, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σερβιλάκης (82’ Κατσούρρι), Τσορνομάζ, Τσέλιος, Λεμονής (64’ Μπουρσέλης), Μανουσάκης (46’ Ελευθεριάδης), Μιούλερ (64’ Κόλα), Μάναλης (73’ Βουό)

Απόλλων Πόντου (Kali Cyril): Κίναλης, Καλογερής, Cabrera, Αμαραντίδης (82’ Τζαλόσι), Κάρδαρης (90′ Ζαπουνίδης), Μούμιν, Λαμπίρης, Ιννος, Σαχόλλι (62’ Ισσακίδης), Πέλκας, Blanco

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P