Μ. Κεφάκης: «Κάθε χρόνο ένα βήμα μπροστά»

Τι λέει ο έμπειρος μεσοεπιθετικός για τον… ενοχλητικό Ανθεστίωνα και τη δική του χαρά.

Ο Μιχάλης Κεφάκης αποτελεί πλέον μία από τις… παλιοσειρές του Ανθεστίωνα. Είναι ένα βασικό «γρανάζι» στο συγκρότημα του Βασίλη Πλεσίτη και πραγματοποιεί μία αρκετά καλή σεζόν. Ο 30χρονος παίκτης μίλησε στο GRANDSPORT για τους στόχους του συλλόγου του Θραψανού, τη δική του παρουσία, αλλά και τον αγώνα με τη Μινωική (22/03). Αναλυτικά:

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και που μπορεί να φτάσει: «Τα έχουμε πάει αρκετά καλά και φέτος και είναι αναμενόμενο. Αναμενόμενο διότι πλέον είμαστε έμπειρη ομάδα στην κατηγορία, έχουμε καλό ρόστερ, δουλεύουμε σωστά και μας δίνει ώθηση  το φίλαθλο κοινό μας. Το σωματείο έχει καταφέρει να χτίσει την δική του ταυτότητα, το να παίζουμε δηλαδή πάντα για τη νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, χωρίς όμως να ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο είναι μια γιορτή και ως εκ τούτου να το χαιρόμαστε εμείς που παίζουμε, αλλά και όσοι μας παρακολουθούν. Θέλουμε κάθε χρόνο να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Επομένως πρέπει να τερματίσουμε  στην τριάδα και να “ενοχλούμε” όσο μπορούμε τους από πάνω μας».

Για την προσωπική του απόδοση: «Είμαι σ’ ένα περιβάλλον που με εκφράζει και έχω συμπαίκτες και προπονητή που  δουλεύουμε καθημερινά, έχοντας καταλάβει ότι το μόνο που έχει σημασία είναι να έρχεται το ομαδικό αποτέλεσμα και το εγώ να μπαίνει κάτω από την ομάδα. Μόνο τότε είμαστε καλοί και αυτό είναι που έχει συμβεί φέτος. Νομίζω και από την μεριά μου όσο αγωνίζομαι κάνω το παν ώστε να κερδίζει η ομάδα και αυτό είναι που δίνει χαρά και σε μένα τον ίδιο, διότι πλέον βρίσκομαι αρκετά χρόνια στο σωματείο».

Για το ματς με τη Μινωική: «Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που είναι πάντα επικίνδυνος. Όπως όλα τα παιχνίδια, έτσι και αυτό για να το κερδίσουμε θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, καθώς ζητούμενο μας είναι να βρισκόμαστε στις ψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας και για να συμβεί αυτό κυνηγάμε τη νίκη σε κάθε ματς. Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι μετράμε αρκετές απουσίες, όπως και το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει ένα σερί συνεχόμενων παιχνιδιών Τετάρτη-Κυριακή που προσδίδει όλο και περισσότερη κόπωση. Όλα αυτά κάνουν το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ