Αντ. Βλαχάκης: «Πλησιάστε, σιμώστε κοντά στις ομάδες σας…»

Το μήνυμα του προέδρου του Ποσειδώνα.

Ο Αντώνης Βλαχάκης τοποθετήθηκε και έκανε την κριτική του για τα γήπεδα που μένουν κλειστά, ενώ έκανε κάλεσμα σε κατοίκους χωριών, αλλά και ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σε ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες, ζητώντας να βρεθούν κοντά στα σωματεία. Αναλυτικά:

«Ανοίξτε τα γήπεδα και αφήστε τα σωματεία να συνεχίσουν να  λειτουργούν !! Με την θεσμοθέτηση του αθλητικού νόμου όλοι οι παράγοντες κατάλαβαν ότι πρέπει να είναι εναρμονισμένοι με τις διατάξεις του Μητρώου ! Δέχομαι ότι είναι μια δύσκολη διαδικασία για όσους υπηρετούν το άθλημα ρομαντικά .. τόσα χρόνια ,αλλά δυστυχώς η ευτυχώς θα έλεγα πρέπει να υπάρχει μια οργάνωση και στα σωματεία αρκεί να δούμε με διαφάνεια …και εμείς οι παράγοντες ότι οι  κρατικοί φορείς ενδιαφερόταν πραγματικά για την νοικοκυροσύνη του σωματείου και όχι για πολιτικούς αυτοσκοπούς .

Διαφάνεια σημαίνει ότι υπάρχει ισονομία στην οικονομική υποστήριξη που δίνεται από το κρατικό  χρήμα . Δεν γίνεται να βλέπουμε ότι μια λέσχη στο Ηράκλειο παίρνει κρατική επιχορήγηση 10.000 και ένα σωματείο που προσφέρει κοινωνική δράση και συντηρεί 50 παιδιά εντός Αθλητισμου να απαξιώνεται επειδή ο πρόεδρος του δεν ανήκει στο πολιτικό χώρο του εκάστοτε Υπουργού ….

Πρέπει να νοιωθουν ότι κανένα σωματείο δεν περισσεύει και να το οδηγούν έμμεσα στην διάλυση του. Όπως βλέπουμε δεν έχουν όλα τα χωριά τρόπο να βοηθήσουν την νεολαία τους να κρατήσουν την επαφή με το τόπο τους… Είμαστε λοιπόν συνένοχοι στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις όλοι μας ακόμη και ο Δήμος της περιοχής έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης .

Γήπεδα κλειστά γιατί ;  Δεν είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να ολοκληρώσει την νομιμότητα του κάθε αθλητικού χώρου που ανήκει στα όρια του ;;; Γιατί πρέπει να πετάει το μπαλάκι στους παράγοντες ;;  Ας ασχοληθούν οι υπηρεσίες που πληρώνονται από έμας και πράξουν το καθήκον τους για να αθλείται η νεολαία . Και η ομάδα  της περιοχής τους !! Το κάθε σωματείο εκπροσωπεί  το χωριό του , εκπροσωπεί την πόλη του και είναι υποχρεωμένοι να καταλάβουν ότι είναι υποχρέωση  των πολιτικών να το βοηθήσουν να υπάρχει για να δίνει αξία και στα όνειρα των μικρών παιδιών αλλά και στα δικά τους ..

Δεν μπορούν να θυμούνται τα σωματεία μόνο παραμονές εκλογών για την προσωπική τους ικανοποίηση. Και τέλος ενα μήνυμα στους προσωρινούς διοικούντες και αποφασίζοντες … Εμείς και ειδικά εσείς στις θέσεις αυτές .. είστε με ημερομηνία λήξης , κάντε λοιπόν εύκολη την ζωή των νέων για να σας θυμούνται αργότερα που ίσως βρίσκονται στις θέσεις σας .. Μην χωρίζετε μπλε και πράσινα γήπεδα και γαλάζιες και κόκκινες ομάδες ..

Τα σωματεία όπως βλέπετε αντέχουν στην ιστορία του χρόνου και χωρίς εσάς !!! Κλείνοντας την δήλωση μου έχω να στείλω και ενα μήνυμα στους κατοίκους του κάθε χωριού και της κάθε ομάδας… Πλησιάστε… Σιμώσετε. Κοντά στις ομάδες σας γιατί μόνο έτσι θα περάσει το μήνυμα. Μην πειράζετε αυτό που αγαπάμε θα βρείτε ΟΛΟΥΣ απέναντι σας…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P