Αγία Βαρβάρα: Πιστή στο πλάνο της και τα καλύτερα… έρχονται!

Με θετικό πρόσημο η χρονιά ολοκληρώθηκε στην Αγία Βαρβάρα, με τους ανθρώπους της ομάδας πλέον να απολαμβάνουν ημέρες ηρεμίας…

Ο στόχος της ομάδας με την είσοδο στα play off επιτεύχθηκε, με την Αγία Βαρβάρα να μένει πιστή στο πλάνο της, χρησιμοποιώντας αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, που ενσωματώθηκαν πλήρως με τα “θέλω” του σωματείου.

Στον πρώτο γύρο αναδείχθηκε άτυπη πρωταθλήτρια χειμώνα, ωστόσο κάποιοι τραυματισμοί και τα συνεχόμενα παιχνίδια στο δεύτερο μισό της σεζόν, επηρέασαν την απόδοση της ομάδας, τερματίζοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας, παίρνοντας ωστόσο το εισιτήριο για τα Play off.

Το αξιοσημειώτο είναι πως δύο παιδιά από την ακαδημία τα οποία δεν έχουν κλεισει τα 16 χρόνια αποτέλεσαν βασικά στελέχη στο δυναμικό του Γιώργου Φιολιτάκη. Ο λόγος για τους Βαγγέλη Πελεκανάκη και Άρη Σώρρα.

Ο πρώτος παρά το νεαρό της ηλικίας του, αγωνίστηκε στην δύσκολη θέση του τερματοφύλακα και έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής, ενώ ο δεύτερος αγωνίστηκε με επιτυχία ως εξτρέμ. Αρκετά νέα παιδιά πήραν χρόνο συμμετοχής σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, ενώ οι πολλές απουσίες που υπήρξαν ειδικά μετά τον Ιανουάριο, έδωσαν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι έχουν την ικανότητα να προσφέρουν άμεσα στην Αγία Βαρβάρα.

Τα τρία τελευταία χρόνια γίνεται εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες της Αγίας Βαρβάρας, με πολλούς παίκτες να συνεισφέρουν στην πρώτη ομάδα και την επόμενη σεζόν θα πάρουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες.

Εξάλλου το πλάνο της ομάδας είναι η χρησιμοποίηση αρκετών νέων παιδιών, που αποτελεί και το βασικό στόχο του σωματείου, με τα αποτελέσματα να φαίνονται στο γηπέδο. Η Αγία Βαρβάρα με αρκετά νέους παίκτες ηλικιακά, κατάφερε και πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία της ιστορίας της στο Κύπελλο, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά!

Μένει πάντως μια.. πικρή γεύση στους ανθρώπους της ομάδας, καθώς με την εικόνα που είχε στον πρώτο γύρο, έδειχνε πως μπορούσε να διεκδικήσει την άνοδο μέχρι τέλους, ωστόσο τον Ιανουάριο παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα. Σοβαροί τραυματισμοί βασικών στελεχών, ενώ και οι πολλές αναβολές παιχνιδιών οδήγησαν την Αγία Βαρβάρα για περίπου έξι βδομάδες να έχει αγώνα κάθε Τετάρτη και Κυριακή, επηρεάζοντας την απόδοση της.

Παρ’ όλα αυτά, η φετινή πορεία της Αγίας Βαρβάρας και η πολύ καλή παρουσία νεαρών ηλικιακά παικτών άνοιξε την… όρεξη για κάτι καλύτερο την νέα χρονιά!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P