Κ21 Ελλάδα – Πορτογαλία 0-4: Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των Ιβήρων

Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε βαριά ήττα στην Τρίπολη από την Πορτογαλία με 4-0 με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται πλέον στην πρώτη θέση του ομίλου στο +2 από την Ελλάδα ενώ έχουν και παιχνίδι λιγότερο.

Βαριά ήττα με 4-0 γνώρισε η Εθνική Ελπίδων από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου και μάλιστα εντός έδρας. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου είδε τους Ίβηρες να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο, να πετυχαίνουν τέσσερα γκολ, να έχουν δοκάρι και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Την ίδια ώρα η Ελλάδα απείλησε μόνο δύο φορές σε ολόκληρο το 90λεπτο και σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τους Ίβηρες.

Η Πορτογαλία με αυτή τη νίκη πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου, στο +2 από την Ελλάδα και μάλιστα με ένα παιχνίδι λιγότερο ενώ θα υποδεχτεί την Ελπίδων στις 11 Ιουνίου.

Βέβαια και πάλι η Ελπίδων είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης στην τελική φάση ως μια από τις καλύτερες δεύτερες ή μέσω των μπαράζ που θα βρεθούν όλοι οι υπόλοιποι δεύτεροι των εννιά ομίλων.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Λιάσος (46′ Ε. Χριστόπουλος), Διαμάντης (83′ Αντζουλάς), Μιχελής, Γ. Χριστόπουλος, Ζαγαρίτης, Τσιγγάρας, Σουρλής (83′ Κουτσουπιάς), Κανελλόπουλος (46′ Αθανασακόπουλος), Τζόλης, Ιωαννίδης (73′ Σαρδέλης).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπιάι, Μάριο (73′ Τ. Αραούζο), Πενέτρα, Κουαρέσμα, Ταβάρες (79′ Αλμέιδα), Μπερνάρντο, Νταντάς, Καρβάλιο (73′ Φόλχα), Σίλβα, Βιέιρα (60′ Σόουσα), Ράμος (60′ Χ. Αραούζο).

Η βαθμολογία του Δ’ Ομίλου:

1. Πορτογαλία 19 (7)

2. Ελλάδα 17 (8)

3. Ισλανία 9 (7)

4. Λευκορωσία 9 (7)

5. Κύπρος 8 (7)

6. Λιχτενστάιν 0 (8)

Πηγή sport24.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P