«Buzzer beater» Κόλα και τετράδα για τα Χανιά!

Σπουδαία νίκη που τα κρατάει ακόμα στο… κόλπο του τίτλου πέτυχαν τα Χανιά τα οποία επικράτησαν με 1-0 της Επισκοπής στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης για την 22η αγωνιστική της Super League 2.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλά στο παιχνίδι και στο 3ο λεπτό απείλησε, όταν ο Τριντάντε εκτέλεσε κόρνερ και ο Κόλλα άθελα του πήγε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, καταλήγοντας ωστόσο κόρνερ.

Στο 6ο λεπτό η Επισκοπή απείλησε ξανά με μακρινό σουτ του Πολυχρονάκη, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.  Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Η πρώτη στιγμή για τα Χανιά ήρθε στο 11ο λεπτό, όταν ο Μπαϊροβιτς πάσαρε στον Κάρλος, αυτός σούταρε με τον Ψαρρά να διώχνει σε κόρνερ. Στο 13ο λεπτό τα Χανιά «άγγιξαν» το γκολ, με τον Βασιλόγιαννη να σεντράρει, τον Μπαϊροβιτς να παίρνει την κεφαλιά και αυτή να καταλήγει άουτ.

Τα Χανιά ανέβασαν την απόδοση τους και απείλησαν ξανά στο 16ο λεπτό, όταν ο Μπαϊροβιτς μπήκε μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση αλλά η προσπάθεια του πέρασε παράλληλα από την εστία. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και στο 18ο λεπτό απείλησαν ξανά, όταν ο Βασιλόγιαννης έβγαλε την σέντρα, ο Παράνο έκανε το γυριστό, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Από εκεί και μετά ο ρυθμός έπεσε με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο 45λεπτο.

Στην επανάληψη τα Χανιά απείλησαν πρώτα, αφού στο 55ο λεπτό ο Παράνο σέντραρε ο Μπαϊροβιτς έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Ψαρράς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα. Λίγο πριν συμπληρωθεί μιας ώρας παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Βάρκας σέντραρε, ο Μπαϊροβιτς έπιασε σουτ στην κίνηση με τον Ψαρρά να αποκρούει.

Ο ρυθμός συνεχίστηκε στην ίδια κατεύθυνση με τα Χανιά να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η Επισκοπή ήταν αρκετά καλά στημένη πίσω και κρατούσε τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο 85ο λεπτό οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, αφού η Επισκοπή έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τριντάντε.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το κρητικό ντέρμπι θα λήξει ισόπαλο, στο 93ο λεπτό τα Χανιά κατάφεραν να πετύχουν το γκολ, όταν ο Τσαμούρης πάσαρε στον Κόλα και αυτός με ωραία ατομική προσπάθεια έξω από την περιοχή και δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Χανιά (Νίκος Παπαδόπουλος) Κουτζαβασίλης, Φόμπι (82’ Καψάλης), Πατάπης, Τσαμούρης, Καμαρά, Παναγιωτούδης, Κάρλος, Βασιλόγιαννης, Παράνο (78’ Κόλα), Μπαΐροβιτς, Κολλάς (56’ Βάρκας).

Επισκοπή (Γιάσμινκο Βέλιτς) Ψαρράς, Ανδρικόπουλος, Τασιούλης (90’ Σκόνδρας), Μπαρμπόσα, Τσάβος, Καραγιάννης, Πολυχρόνης, Τριντάντε, Σουμπασάκης, Νοικοκυράκης, Σταθόπουλος (64’ Ταρσίσιο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P