Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος, ενώ στην συνέχεια του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στον πάγκο του ΠΟΑ, καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει με μεγάλη επιτυχία. Τώρα κρατάει τις τύχες του Πόρου στα χέρια του και δείχνει έτοιμος για το βήμα παραπάνω…
Ο λόγος για τον Βασίλη Κρασανάκη. Ο νεαρός τεχνικός επέστρεψε στους πάγκους μετά από αποχή δύο χρόνων και μιλάει στο Grandsport.gr για την απόφαση του να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο, τους λόγους που επέλεξε τον Πόρο, αλλά και για το τι να περιμένουμε να δούμε σε αυτή την παράξενη χρονιά στους “μπλε”.
Ο τεχνικός του Πόρου, αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες συνθήκες που περνάει η χώρα μας, ενώ στην συνέχεια μίλησε για την διοίκηση της ομάδας, τις ανέσεις που τους δίνει και φυσικά για το μεγάλο όνειρο του Γιάννη Ασσαριωτάκη που δεν είναι άλλο από το να βρεθεί λύση στο γηπεδικό που ταλαιπωρεί την ομάδα.
Πως είναι η καθημερινότητα ενός προπονητή στην καραντίνα και πως διαχειρίζεται τους ποδοσφαιριστές του;
«Η καθημερινότητα σίγουρα είναι διαφορετική από αυτό που κάνουμε καθημερινά, καθώς η φυσική παρουσία και ο άμεσος έλεγχος των παιχτών είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει. Αυτό που εμείς έχουμε κάνει, είναι να δώσουμε πρόγραμμα στον καθένα από τους παίχτες μας για την διατήρηση της φυσικής κατάστασης και από εκεί και πέρα με την επικοινωνία να μπορέσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, αφού θα πρέπει να καταλάβουν πρώτα αυτοί, ότι το κάνουν πρώτιστα για το δικό τους καλό».
Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν στο να πάρεις την απόφαση να μείνεις μακριά από τους πάγκους ένα τόσο χρονικό διάστημα;
«Ο λόγος που αποφάσισα να σταματήσω για δύο χρόνια είναι, όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, η οικογένεια μου, που θεωρώ ότι είναι πάνω απ’ όλα. Εκείνο το καιρό με είχε περισσότερο ανάγκη, απ’ ότι εγώ τη προπονητική, οπότε μοιραία υπήρξε αυτή η διακοπή».
Είχες μείνει μακριά από την προπονητική για ένα διάστημα. Φέτος επέστρεψες. Τι έχει αλλάξει; Και πως διαχειρίστηκες αυτή την απουσία;
«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή υπήρχε ένας σκεπτικισμός για το πως θα γίνει αυτή η επιστροφή, με πιο τρόπο και αν θα βρω τις συνθήκες που θα ήθελα, ώστε η μετάβαση να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, εξάλλου στη διάρκεια της αποχής ασχολήθηκα πολύ με το αντικείμενο και σε θεωρητικό επίπεδο (παρακολουθώντας αρκετά σεμινάρια) αλλά και παρακολουθώντας αρκετά παιχνίδια των ομάδων της Κρήτης για να έχω μία εικόνα των δρωμένων».
Πως είδες την πρόταση του Πόρου το φετινό καλοκαίρι; Και τι ήταν αυτό που σε έπεισε να πες το ναι και να επιστρέψεις στους πάγκους;
«Ο Πόρος ήταν μία ομάδα που είχα την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά σε αρκετά παιχνίδια και στην Α1 ΕΠΣΗ και στη Γ’ Εθνική αργότερα. Είχα μάθει αρκετά πράγματα για την ομάδα και για τα όνειρα του προέδρου και των ανθρώπων της. Όταν λοιπόν ο κ. Ασσαριωτάκης μου έκανε την πρόταση , είδα ότι σε πολλά πράγματα είχαμε ταύτιση απόψεων, τα περιθώρια βελτίωσης και οργάνωσης της ομάδας ήταν πολύ μεγάλα καθώς υπήρχε η διάθεση να γίνει κάτι τέτοιο και μου δίνονταν η ευκαιρία να δουλέψω ουσιαστικά από εκεί που σταμάτησα».
Τι βρήκες στον Πόρο, και ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες να διορθώσεις για να μπορέσει η ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω;
«Στο Πόρο βρήκα ανθρώπους που από την πρώτη ημέρα έδειξαν τη διάθεση να δουλέψουν και να συνεργαστούν μαζί μου για το καλό της ομάδας, είδα ένα κλίμα ζεστό , με όρεξη και υπομονή να γίνουν πράγματα με μοναδικό σκοπό το καλό του σωματίου και του ότι αυτό εκπροσωπεί , χωρίς μικροσυμφέροντα, χωρίς υποκειμενικές σκέψεις, και με γνώθι σαυτόν για το που βρισκόμαστε και που πρέπει να πάμε».
Η διοίκηση του Πόρου βρίσκεται κοντά σας; Έγιναν όλα όσα θέλατε για να μπορέσει η ομάδα να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος;
«Η διοίκηση της ομάδας από την πρώτη μέρα έκανε σαφές ότι , ότι χρειαστούμε και είναι εφικτό , θα γίνει άμεσα . Με μπροστάρη τον πρόεδρο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης καθημερινά , σε ότι χρειαστούμε , είτε με φυσική παρουσία , είτε με ενέργειες που πρέπει να γίνουν , δίνουν λύσεις αμέσως ώστε να μένουμε συγκεντρωμένοι στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι».
Τι έχει αλλάξει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής από την τελευταία φορά που προπονούσατε τον ΠΟΑ;
«Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τα τελευταία χρόνια μεταλλάσσεται συνεχώς. Το πρωτάθλημα που αγωνιστήκαμε τότε με τον ΠΟΑ ήταν σαφώς πιο δύσκολο , με ομάδες από Αθήνα, Πειραιά, Ρόδο, Σαντορίνη, με ομάδες σαφώς ισχυρότερο ρόστερ και μπάτζετ που έφτανε τα επίπεδα παραπάνω κατηγοριών. Τώρα έχουμε το κρητικό όμιλο, σίγουρα πιο αναβαθμισμένο από πέρυσι , με πολύ καλές ομάδες και σίγουρα αμφίρροπο χωρίς το μεγάλο φαβορί , όπου όπως έδειξαν και οι πρώτες αγωνιστικές όλοι μπορούν να νικήσουν παντού. Οι δύο αυτές χρονιές διαφέρουν πάρα πολύ , αλλά σίγουρα και το πρωτάθλημα τότε , όπως και αυτό τώρα ,είναι σε αναλογικό επίπεδο, εξίσου συναρπαστικά».
Έχοντας δει όλες τις ομάδες φέτος που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο Πόρος; Και ποια ομάδα
χρίζεις ως το φαβορί για τον τίτλο;
«Όπως δήλωσα πρόκειται για ένα πρωτάθλημα πολύ αμφίρροπο και ανταγωνιστικό, νομίζω δεν υπάρχουν φαβορί , όλες σχεδόν οι ομάδες είναι κοντά , ο τίτλος θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στη διάρκεια που θα έχει κάποια ομάδα. Όσο για τον Πόρο , είμαστε μία σοβαρή ομάδα με ταυτότητα , με πολύ καλό και σε γενικές γραμμές νεανικό ρόστερ, και ένα ΄΄πάντρεμα΄΄ με τρεις τέσσερις έμπειρους , με παραπάνω παραστάσεις για να δώσουν την απαραίτητη εμπειρία στην ομάδα, και όπως έχουμε δηλώσει από την αρχή, βασικός στόχος της ομάδας είναι να σωθεί όσο το δυνατών πιο γρήγορα , να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, με σκοπό μέσα από αυτή τη διαδικασία , η νίκη σε κάθε παιχνίδι».
Προτιμάς τον Κρητικό όμιλο ή ένα πρωτάθλημα με ομάδες και εκτός νησιού;
«Το ερώτημα αυτό θέλει μεγάλη συζήτηση, αλλά νομίζω αυτή η ερώτηση θα έπρεπε να γίνει καλύτερα στους παράγοντες και δη στους προέδρους των ομάδων . Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ένα πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής θα έπρεπε να ήταν δομημένο με ομάδες εκτός νησιού. Μη ξεχνάμε ότι μπορεί να είναι ερασιτεχνικό αλλά είναι πανελλήνιο , και για την άνοδο μίας ομάδας στη παραπάνω κατηγορία ,θα πρέπει να γίνει με την μορφή play off που θα αντιμετωπίσει τέτοιες ομάδες, ομάδες δηλαδή έξω από την Κρήτη. Παρόλα αυτά θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να υπάρχουν κάποια κονδύλια που θα κάλυπταν τουλάχιστον τις μετακινήσεις και τις διαμονές των ομάδων για να είναι βιώσιμο κάτι τέτοιο και να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός σχετικά με τα μπάτζετ των ομάδων».
Είσαι ένας προπονητής που του αρέσει να δουλεύει με μικρά παιδιά. Πως βλέπεις τις ακαδημίες του
Πόρου;
«Είμαι ένας προπονητής που του αρέσει η όρεξη και η δίψα κάποιον νεαρών παιδιών για καταξίωση και διάκριση, αλλά πάντα θέλω να έχω στο ρόστερ και έμπειρους παίχτες με παραπάνω παραστάσεις για να αποτελούν παράδειγμα προς αυτά τα παιδιά. Το έκανα στο παρελθόν το κάνω και φέτος. Όσο για τις ακαδημίες του Πόρου είναι μία προσπάθεια του προέδρου και κάποιον ανθρώπων της περιοχής , να φέρουν τα παιδιά κατ αρχήν στον αθλητισμό , μη ξεχνάμε ότι είναι δωρεάν, και σιγά σιγά να δημιουργηθούν οι συνθήκες να οργανωθούν περισσότερο ώστε να φτάσουν κάποια στιγμή να παράγον παιδιά που θα επανδρώνουν την πρώτη ομάδα. Σίγουρα είναι μακρής ο δρόμος αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι με όραμα και όρεξη για δουλειά , όλα μπορούν να γίνουν με τα κατάλληλα βήματα».
Τι φιλοδοξίες έχεις από την φετινή χρονιά και ποια είναι τα πλάνα της διοίκησης για το άμεσο μέλλον;
«Οι φετινές φιλοδοξίες δεν μπορεί να είναι άλλες από τους στόχους της ομάδας, όσο για τα πλάνα της διοίκησης , απ’ όσο γνωρίζω είναι η διοικητική σταθερότητα που αυτό θα βοηθήσει κατ επέκταση τη σταθερότητα και της ίδιας της ομάδας , και σίγουρα να βρεθεί μία μόνιμη λύση στο θέμα του γηπεδικού που αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα».