Βασιλακόπουλος: «Ανοσία το καλοκαίρι, άνοιγμα σχολείων μετά τις 20 Ιανουαρίου»

Για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Στο OPEN TV μίλησε το Σάββατο (2/12) o Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, ενλω επιχείρησε μία εκτίμηση για το πότε θα αποκτήσουμε ανοσία.

«Την ανοσία θα την πετύχουμε κάπου στο καλοκαίρι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου τόνισε: «Ο εφιάλτης έχει σκαλοπάτια μέχρι να τελειώσει. Μέχρι την άνοιξη θα δέχεται πίεση το ΕΣΥ» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Συνολική ανοσία θα την πετύχουμε κάπου μέσα στο καλοκαίρι».

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «το Πάσχα η πίεση θα είναι μικρότερη». Στην συνέχεια των λεγομένων του ανέφερε πως: «ο ιός ακολουθεί στην μεταδοτικότητά του τον καιρό. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αρκετά υψηλό ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού». Όσον αφορά το εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού τόνισε πως η απόφαση που πήρε η Μεγάλη Βρετανία για τον εμβολιασμό και το σκεύασμα της AstraZeneca…