Β. Παπαευαγγέλου: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για άνοιγμα των κλειστών χώρων των αθλητικών κέντρων»

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε σε ερώτηση των δημοσιογράφων, στη σημερινή (29/01) καθιερωμένη ενημέρωση, πως είναι νωρίς για το άνοιγμα των κλειστών χώρων των αθλητικών κέντρων.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως υπάρχουν δύο λόγοι που είναι νωρίς για να ανοίξουν τα αθλητικά κέντρα, με τον ένα να είναι οτι οι αθλητές δεν φοράνε μάσκα και έρχονται πολύ κοντά σε επαφή με τους συναθλητές τους και ο άλλος λόγος είναι πως η μπάλα αποτελεί ένα πολύ καλό… μεταφορικό μέσο για την μετάδοση του ιού.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπου τόνισε πως σε αρκετές περιπτώσεις που είχαμε έξαρση της πανδημίας, ένας λόγος ήταν και η αθλητική δραστηριότητα.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε: «Μας προβληματίζει αυτή η καθιστική ζωή των παιδιών, είμαστε πολύ χαρούμενοι που γυρνάνε πίσω στο σχολείο, είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για άνοιγμα των κλειστών χώρων των αθλητικών κέντρων, για δύο λόγους: Στην άθληση δεν φοράμε μάσκα, ερχόμαστε πολύ κοντά, σε επαφή με τους συναθλητές μας και είναι πολύ καλά τεκμηριωμένο, ότι η μπάλα, αυτή κάθε αυτή, αποτελεί ένα πολύ καλό «μεταφορικό μέσο» για τον ιό. Είναι όμως κάτι το οποίο το έχουμε πάρα πολύ καλά μεσ’ το μυαλό μας και σίγουρα, με την πρώτη ευκαιρία θα οδηγήσουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα, να αθληθούν και να είναι πιο ευτυχισμένα».

Στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς, πρόσθεσε: «Να συμπληρώσω και εγώ ότι σε περιπτώσεις που είχαμε μεγάλους πολλαπλασιασμού και έξαρσης της πανδημίας, μέσα στους κορυφαίους τέσσερις ή πέντε λόγους που προέκυπτε από την ιχνηλάτηση, δυστυχώς ήταν και η αθλητική δραστηριότητα, είτε σε ανοιχτές είτε σε κλειστές δομές και μάλιστα σε μέσο όρο ηλικίας σε 17 ή 18 έτη».