Συνεχίζονται κανονικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στο Ηράκλειο!

Δεν… σταματάνε οι ερασιτεχνικές κατηγορίες του Ηρακλείου, έστω και οριακά, καθώς την αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων άθλησης ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις περιοχές που βρίσκονται σε Επίπεδο 3 και Επίπεδο 4, με το Ηράκλειο να είναι στο 2, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση που “ανέβει” επίπεδο, τότε αυτόματα, θα ισχύσει και στο Νομό μας η αναστολή λειτουργίας! 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στους Νομούς που βρίσκονται σε Επίπεδο 1 και Επίπεδο 2, θα ισχύουν: Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια. Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Από την άλλη, στους Νομούς με Επίπεδο 3 και 4, θα ισχύουν τα εξής: Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Τα παραπάνω μέτρα, θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και για ένα μήνα.

Πρακτικά, σημαίνει, ότι σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων και επαναφορά του Ηρακλείου σε Επίπεδο 3 όπου βρισκόταν πριν από λίγες εβδομάδες, τότε και μόνο τότε, θα ανασταλούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που συμπεριλαμβάνονται ουσιαστικά στους χώρους άθλησης.