Προχωρούν οι εργασίες στο γήπεδο 5X5 του Ποσειδώνα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου διαστάσεων «5Χ5» του Ναυτικού Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Ομίλου «Ο Ποσειδών». Το Grandsport.gr, επισκέφτηκε τον χώρο και σας παρουσιάζει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εργασίες και την εξέλιξη του έργου…

Μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, που υπογράφηκε η σύμβαση, το έργο έχει προχωρήσει αρκετά και πλέον άπαντες στο ιστορικό σωματείο μετρούν… αντίστροφά για την ολοκλήρωσή του και την παράδοση του προς χρήση.

Αναμφίβολα, θα αποτελέσει έργο που θα δώσει νέα… πνοή στο ιστορικό σωματείο και γι’ αυτό άλλωστε, άπαντες προεξέχοντος του Μανόλη Μπινιχάκη, ανυπομονούν για την ολοκλήρωσή του, καθώς μην ξεχνάμε πως για τον ίδιο, αποτελούσε πάντα το… μεγάλο όνειρο.

Ας θυμηθούμε τι ανέφερε το Δελτίο Τύπου, της Περιφέρειας Κρήτης, στις 30/06/2020, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του γηπέδου:

Την σύμβαση για την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 του «Ναυτικού Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Ομίλου «Ο Ποσειδών» στην συνοικία των Πατελών στο Ηράκλειο, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 150.000 ευρώ και στην υπογραφή της σύμβασης,  στη Περιφέρεια από τον Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Συριγωνάκη, παρόντες ήταν: ο Πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Σφακιωτάκης, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Παγωμένος, ο επίτιμος Πρόεδρος Μιχάλης Τζιράκης, τα στελέχη της ομάδας Αντώνης Βλαχάκης, Μανόλης Μπινιχάκης, Ηρώ Αλεξάκη, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης και Μάνος Γωνιανάκης, και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας ”ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Α.Ε.” Αντώνης Αβραμίδης.

Οι εκπρόσωποι της ομάδας ευχαρίστησαν δημόσια την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει για την στήριξη-ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια στο πλαίσιο της πολιτικής της δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλη την Κρήτη ενώ μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί πάνω από 25 γήπεδα και το πρόγραμμα συνεχίζεται. Παράλληλα ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και ιδιαίτερα τον κ. Γωνιανάκη που εκπόνησε την μελέτη για την κατασκευή του γηπέδου.

Το έργο

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν αφορούν στην κατασκευή νέου αγωνιστικού χώρου με την τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, που θα είναι δίχρωμος. Στο γήπεδο θα γίνουν εργασίες υπόβασης (στραγγιστήρια) με αδρανή υλικά για να δοθούν οι κλίσεις, ώστε να μπορέσει ο αγωνιστικός χώρος να υποδεχτεί τον συνθετικό χλοοτάπητα σε σταθερή επιφάνεια. Επίσης θα γίνει η κατασκευή καναλιών αποστράγγισης εξωτερικών χώρων και θα τοποθετηθούν προβολείς νέας τεχνολογίας LED, για εξοικονόμηση ενέργειας, σε νέους χαλύβδινους ιστούς φωτισμού γηπέδου με βραχίονα.