Ο Ν. Αεράκης στο Grandsport.gr: «Αγαπάω το Ασήμι και θέλω να εξελίσσεται συνεχώς»

Έχει τιμήσει τη φανέλα του Ασημίου όσο ελάχιστοι ποδοσφαιριστές, έχει καταφέρει να ζήσει σπουδαίες στιγμές με τη φανέλα της ομάδας, αλλά και πικρίες. Πλέον η αγάπη του για την ομάδα τον έφερε στην προεδρία του σωματείου για ένα καλύτερο… αύριο.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Ασημίου Νίκο Αεράκη. Ο επί χρόνια ποδοσφαιριστής και πλέον πρόεδρος της ομάδας μίλησε στο Grandsport.gr για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στο Ασήμι, τους στόχους του για τα επόμενα χρόνια και φυσικά τις ακαδημίες οι οποίες έχουν ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια…

Πως βιώνει η ομάδα την Καραντίνα;

Η ομάδα στην καραντίνα προσπαθεί να έχει επαφές με όλα τα παιδιά ούτως ώστε να προπονούνται σε ατομικό επίπεδο και να γίνει μια σωστή δουλειά όσο μπορούμε για να επιστρέψουν στην δράση έτοιμοι.

Ποια είναι η θέση του Ασημιού για επιστροφή στην δράση;

Σαν Ασήμι θέλουμε πολύ να ξεκινήσουμε ξανά το πρωτάθλημα γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα τώρα που δεν παίζουν τα παιδιά και φυσικά οι ακαδημίες μας, αφού έχουμε “αγκαλιάσει” όλα τα νεαρά παιδιά βάζοντας στόχο να ξεφύγουν από τις κακές επιρροές και να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Μάλιστα σαν ακαδημία παρακολουθώ τα παιδιά που έχουν όρεξη για το κάτι παραπάνω και αυτή η κατάσταση τους βάζει… φρένο.

Ποιος είναι ο στόχος της διοίκησης για το άμεσο μέλλον;

Ο στόχος της ομάδας είναι να παίζει σε μια καλή κατηγορία που να μπορούνε να παίζουν νέα παιδιά που έρχονται από την ακαδημία. Ποτέ δεν θα πάρουν τα μυαλά μας αέρα είτε κάνουμε καλές χρονιές είτε όχι. Εμείς κοιτάζουμε καθημερινά να βελτιώνονται οι ακαδημίες μας και μέσα από αυτά να παίρνει δύναμη η μεγάλη ομάδα και να κάνει το κάτι παραπάνω.

Υπάρχει βοήθεια από το χωριό και την πολιτεία;

Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη βοήθεια από την περιοχή μιας και μιλάμε για μια μεγάλη έκταση όπως είναι το Ασήμι και τα γύρω χωριά. Εμείς φυσικά είμαστε ανοιχτοί να έρθει στη παρέα μας οποίος θέλει και να βοηθήσει όπως αυτός μπορεί. Το κλίμα στο συμβούλιο είναι εξαιρετικό είμαστε μια παρέα ανθρώπων που έχουν στόχο το καλύτερο της ομάδας και των παιδιών της περιοχής.

Το Ασήμι έχει από τις καλύτερες ακαδημίες της Μεσσαράς και όχι μόνο. Τι στόχους βάζεις για το μέλλον;

Η ακαδημία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο, αφού έχουμε 110 παιδιά έχοντας παράλληλα τους καλύτερους προπονητές που μπορούν να δώσουν στα παιδιά το κίνητρο για το κάτι παραπάνω. Μάλιστα σαν διοίκηση έχουμε στόχο να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα εφόσον μας αφήσει ο κορωνοϊός.

Έχουν γίνει ήδη βελτιώσεις στο γήπεδο να περιμένουμε κάτι άλλο;

Το γήπεδο θέλει αρκετά πράγματα ακόμη που είναι πολύ απαραίτητα, όπως οι πυλώνες που είναι επικίνδυνοι να πέσουν και να έχουμε σοβαρά προβλήματα. Είναι κρίμα να το βλέπουμε αυτό αφού τόσος κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να στηρίξει την ομάδα να κινδυνεύει επειδή η πολιτεία δεν μας το επισκευάζει.

Φέτος ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

Ο στόχος της ομάδας φέτος είναι να πρωταγωνιστήσει. Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε στην Α2 ΕΠΣΗ. Έχουμε έναν ικανό προπονητή που μπορεί να πάρει τα πάντα από τους ποδοσφαιριστές του. Εμείς έχουμε πίστη στο πλάνο μας και θεωρώ πως θα επιβραβευτούμε αργά ή γρήγορα.

Έχεις αγωνιστεί και με τη φανέλα του Ασημιού και τώρα είσαι πρόεδρος. Τι διάφορες αντιμετωπίζεις;

Καμία διαφορά οποίος αγαπάει την ομάδα μπορεί να βοηθήσει από κάθε πόστο. Έτσι και εγώ μου ζητήθηκε να βρεθώ σε αυτή την θέση και το έκανα με μεγάλη μου χαρά. Δεν βλέπω τις θέσεις απλά το καλύτερο της ομάδας μου γιατί έχω δεθεί και αγαπάω το Ασήμι και θέλω να το βλέπω να πηγαίνει μπροστά.

 

Ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας για την συνέχεια

Να βοηθάμε όλοι μαζί γιατί πιστεύω ότι αυτό που έχουμε σαν ομάδα στην περιοχή από ακαδημίες, εγκαταστάσεις και όρεξη για μένα δύσκολα το βρίσκουμε από άλλη ομάδα στον νόμο. Εμείς θέλουμε να παίζουν όλα τα παιδία από την περιοχή να μην αμείβονται και να είναι όλοι καλοί παίχτες και πολύ καλά παιδιά.